Θετική ανταπόκριση στη "Διδασκαλία του ποδοσφαίρου"

07/09/2015 - 11:45

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννης Τσιόπας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Ν. Μαντζουράνη, Β. Ρίππη, Γ. Κομνηνό, Κ. Κομπίνο και Β. Σταυρινό, με θέμα τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου στο σχολείο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό μουσείο (θεωρητικό μέρος) και στο 5ο Δ.Σ. Μυτιλήνης-Δικαστήρια (πρακτικό μέρος), την Παρασκευή (4/9) και την παρακολούθησαν 70 εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού, αδιόριστοι καθηγητές φυσικής αγωγής, αλλά και αρκετοί που ασχολούνται με την εκμάθηση τμημάτων υποδομής του ποδοσφαίρου.

Η θεματολογία περιελάμβανε τα εξής: α) «Η ανάπτυξη του ευ αγωνίζεσθαι (fair play) στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό», β). «Οι ποδοσφαιρικοί όροι στα ΜΜΕ και στην καθημερινή ζωή» (Αγάπιος Οικονομίδης, Σχολ. Σύμβουλος της Αγγλικής Γλώσσας), γ) «Η διδασκαλία του ποδοσφαίρου μέσα από τα ΑΠΣ στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση», δ) «Δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Φυσική Αγωγής», ε) «Ασκησιολόγιο για την εκμάθηση τεχνικών δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου στο σχολείο (έλεγχος, μεταφορά μπάλας, πάσα, κεφαλιά, σουτ», στ) «παρουσίαση εκμάθησης των τεχνικών χαρακτηριστικών σε παιγνιώδη μορφή» και ζ) «Τακτική προσέγγιση σε ομάδα του σχολείου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey