Με τους πρωταγωνιστές των Μικτών ΕΠΣΛ!

22/01/2016 - 14:13 Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2016 - 15:22

Η Λέσβος συνέχισε και φέτος στο δρόμο των επιτυχιών, με τη Μικτή νέων της ΕΠΣΛ να κατακτά την πρωτιά στο Αιγαίο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων και την αντίστοιχη Μικτή των παίδων να τα πηγαίνει περίφημα, τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ Φάση, κατακτώντας την 3η θέση, αλλά το σημαντικότερο προσφέροντας πολύτιμες εμπειρίες στους νεαρούς αθλητές για το προσεχές μέλλον.

Η «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», θέλοντας να αναδείξει την επιτυχημένη παρουσία παίδων και νέων στο σημαντικό αυτό θεσμό, συνομίλησε με τον προπονητή των δύο ομάδων μας, Παναγιώτη Μαστέλλο, αλλά και με τους πρωταγωνιστές εντός αγωνιστικών χώρων. Συγκεκριμένα, από την ομάδα νέων με τους Παναγιώτη Παπουτσιδέλλη (Οδυσσέας Ελύτης), Γιώργο Μαρίνο (Οδυσσέας Ελύτης), Γιώργο Ζηρόπουλο (Αιγέας Πλωμαρίου) και Γιώργο Αραπαντώνη (Λιονταράκια) κι από τους παίδες με τον Γιώργο Παππά (Οδυσσέας Ελύτης).

Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" - Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαντώνη

  • Κόουτς, η φετινή επιτυχία της Μικτής νέων ΕΠΣ Λέσβου, με την κατάκτηση της πρωτιάς στο Αιγαίο, ήταν ένα κερδισμένο στοίχημα από παίκτες και τεχνικό τιμ;

Παν. Μαστέλλος: «Ξεκινώντας τη φετινή χρονιά και βλέποντας το δυναμικό των ποδοσφαιριστών που διέθετε το νησί μας, υποσυνείδητα είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι αυτή η ομάδα θα έχει μια καλή πορεία. Μπορεί στην αρχή, αλλά κυρίως μετά την Α’ Φάση, να ήταν δύσκολο να ειπωθεί ότι αυτή η ομάδα θα κατακτήσει την 1η θέση, αλλά ποτέ δεν έχασε την πίστη της για την κατάκτηση αυτού του στόχου. Από την μεριά των παικτών και έτσι όπως εξελίχθηκε το τουρνουά, βλέποντας την παλικαρίσια προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και τη θέληση που έδειξαν, πιστεύω ότι τα παιδιά κέρδισαν το στοίχημα που είχαν βάλει. Όσον αφορά στο τεχνικό τιμ, αυτό που θέλαμε από τα παιδία είναι να προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν όλες αυτές τις ποδοσφαιρικές αρετές, που ο καθένας κατέχει, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πιστεύαμε στην επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου.»  

  • Έχοντας πλέον εμπειρία δύο χρόνων από τη διοργάνωση, ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι τομείς εκείνοι, στους οποίους ξεχωρίζουν οι Μικτές ΕΠΣ Λέσβου και πού ενδεχομένως υστερούν;

Παν. Μαστέλλος: «Η αίγλη που εκπέμπουν οι Μικτές ομάδες παίδων και νέων όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξης τους, πιστεύω ότι έχει δημιουργήσει σε όλα τα παιδιά του νησιού μας την επιθυμία και το διακαή πόθο της συμμετοχής και της εκπροσώπησης της ΕΠΣ Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, καθώς από τη μία δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να αγωνιστούν σε ένα καλύτερο επίπεδο, καθώς ανταγωνίζονται με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ηλικία τους από τις άλλες Ενώσεις και από την άλλη, η ευκαιρία να μπουν στη διαδικασία επιλογής τους στις Εθνικές ομάδες παίδων και νέων, που πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί τον ανώτατο στόχο κάθε ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς όμως όλες αυτές οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, δεν άφησαν ανεπηρέαστες τις Μικτές ομάδες, μιας και θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε η δυνατότητα της δωρεάν μεταφοράς παικτών από μακρινές περιοχές του νησιού προς την πόλη για τις προπονήσεις της προεπιλογής, καθώς επίσης και η πραγματοποίηση ταξιδιού από και προς τη Λήμνο για την καλύτερη αξιολόγηση των παικτών της.»        

  • Πόσα μπορεί να δείξει ένας προπονητής από άποψη τακτικής, μέσα σε μία εβδομάδα αγώνων με καθημερινές αγωνιστικές υποχρεώσεις;

Παν. Μαστέλλος: «Σε ένα τουρνουά με συνεχόμενους καθημερινούς αγώνες είναι σχεδόν απίθανο να γίνει εκμάθηση μιας τακτικής ενέργειας. Αυτό το κομμάτι προσπαθούμε να το δουλέψουμε όλο το προηγούμενο διάστημα πριν από την Α’ Φάση, καθώς και στο μεσοδιάστημα μεταξύ Α’ και Β’ Φάσης, μέσα από τις προπονήσεις και τους φιλικούς αγώνες. Απλώς μπορεί να γίνουν κάποιες επισημάνσεις, που έχουν να κάνουν με την αντίπαλη ομάδα (σχηματισμός, τρόπος παιχνιδιού κτλ). Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του τουρνουά μεγαλύτερο βάρος δώσαμε στους τρόπους ξεκούρασης και αποθεραπείας από την κόπωση των συνεχόμενων αγώνων, που ήταν και ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος.»

  • Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Μικτή Αιγαίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, δεδομένου ότι από φέτος δεν συγκροτούνται στη συνέχεια Μικτές Ζώνης και ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη μέχρι τώρα συνεργασία;

Παν. Μαστέλλος: «Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η Μικτή Αιγαίου. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι θα έχει την καλύτερη δυνατή πορεία, μιας και η περιοχή του Αιγαίου απ’ ότι έδειξαν οι δυο πρώτες φάσεις έχει ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο και γιατί όχι να μην έχει την επιτυχία της περσινής, που ναι μεν μπορεί να είχε συγχωνευτεί σε ζώνη με αυτή της Κρήτης, παρ’ όλα αυτά είχε πολλούς παίκτες από την περιφέρεια του Αιγαίου στην τελική φάση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου κ. Σταύρο Ψαρόπουλο, τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής κ. Κυριάκο Πετρέλλη και τον Πρόεδρο των Μικτών Ομάδων κ. Δημήτριο Ντουνιά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου για δεύτερη συνεχή χρονιά και για τη βοήθεια τους ως προς την επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίσαμε. Επίσης, όλους τους ποδοσφαιριστές και των δυο ηλικιακών κατηγοριών που πέρασαν από τις προπονήσεις προεπιλογής, στους οποίους θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε ότι κάνουν και καλή πρόοδο στη ζωή τους.»

 
Ο Παναγιώτης Παπουτσιδέλλης έχει μόλις σκοράρει στις καθυστερήσεις κόντρα στις Κυκλάδες, πανηγυρίζοντας με τους συμπαίκτες του

Πώς βιώσατε την εμπειρία της συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων; Τόσο σε επίπεδο αποστολής, όσο και αγωνιστικά, παίζοντας απέναντι στους καλύτερους ποδοσφαιριστές άλλων Ενώσεων;

Παν. Παπουτσιδέλλης: «Εδώ και τρία χρόνια που έλαβα μέρος στις αποστολές των μικτών του νησιού μας στις κατηγορίες παίδων και νέων, ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου. Αυτές οι εμπειρίες ήταν πραγματικά ξεχωριστές. Η κάθε χρονιά έκρυβε τόσο λύπες, όσο και χαρές. Η οργάνωση της ΕΠΣ Λέσβου ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο. Άνθρωποι με θέληση και μεράκι σε αυτά που κάνουν, μας έβαλαν στο δρόμο της πειθαρχίας καθ’ όλη τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών και τους ευχαριστούμε πολύ για όσα μας πρόσφεραν αυτά τα χρόνια!»

Γ. Μαρίνος: «Κάθε φορά, η αποστολή με την Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου ήταν μια μεγάλη εμπειρία, τόσο σε επίπεδο ομαδικό καθώς είχα την ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης αλλά και αντίπαλος με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όσο και σε ατομικό.»

 

Ο Γιώργος Μαρίνος από τον αγώνα κόντρα στις Κυκλάδες

Γ. Ζηρόπουλος: «Η εμπειρία που βίωσα, όπως θεωρώ και οι συμπαίκτες μου, σε επίπεδο αποστολής ήταν φανταστική, επειδή οι συνοδοί μας φρόντιζαν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να περνάμε καλά. Αγωνιστικά ήταν κάτι που μόνο στα όνειρα μου θα μπορούσε να γίνει, γιατί πήγαμε με ένα μειονέκτημα 5 βαθμών και τελικά με τη βοήθεια του προπονητή μας των συνεργατών του και τον 15 ηρωικών φιλάθλων μας, κυρίως γονείς που ήταν κοντά μας, καταφέραμε να βγούμε πρώτοι αν και η τύχη μας γύρισε την πλάτη, αφού στο τελευταίο παιχνίδι μας είχαμε πέντε δοκάρια. Προσωπικά, στην τελευταία μου χρόνια στις Μικτές, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος γιατί άκουσα από όλο τον κόσμο καλές κριτικές και θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με βοήθησαν.»

Γ. Αραπαντώνης: «Ήταν η τελευταία εμπειρία μας σαν παίκτες στις Μικτές ομάδες. Ήμασταν αποφασισμένοι και θέλαμε την 1η θέση, θέλαμε να κάνουμε υπερήφανο το νησί μας! Σε κάθε ματς, λειτουργήσαμε σαν ομάδα, υπερβάλλαμε τους εαυτούς μας και τα καταφέραμε.»

Ο Γιώργος Αραπαντώνης σε μια προσπάθειά του στην αναμέτρηση ΕΠΣ Λέσβου-ΕΠΣ Κυκλάδων

Γ. Παππάς: «Για μένα η εμπειρία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων ήταν τρομερή, που δύσκολα θα ξεχάσω. Είναι μια εβδομάδα με πολύ και ωραίο ποδόσφαιρο. Το ότι έπαιξα με τέτοιους ποδοσφαιριστές, με έκανε να καταλάβω πόση αγωνία και αλλαγές συναισθημάτων μπορεί να σου προσφέρει. Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να επιλεγώ ξανά τα επόμενα χρόνια.»

Πώς ονειρεύεστε τον εαυτό σας, ποδοσφαιρικά πάντα, σε δέκα χρόνια από σήμερα; Στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό; Σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Εθνικής ίσως;

Παν. Παπουτσιδέλλης: «Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσεις για το μέλλον σου. Η σωστή δουλειά και η ταπεινότητα είναι τα δυο πιο σημαντικά εφόδια που πρέπει να έχεις καθ’ όλη τη διάρκεια όχι μόνο της ποδοσφαιρικής, αλλά και της υπόλοιπης ζωής σου.»

Γ. Μαρίνος: «Προσωπικά το βλέπω σαν μια τεράστια ευκαιρία να αναδείξω τον εαυτό μου και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Στόχος μου είναι παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, κάνοντας το πάθος μου επάγγελμα. Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής έτσι και για μένα θα ήταν μεγάλη τιμή.»

 

Ο Γιώργος Ζηρόπουλος κατά την είσοδο των ομάδων στην αναμέτρηση με την ΕΠΣ Κυκλάδων

Γ. Ζηρόπουλος: «Σε δέκα χρόνια από τώρα, θέλω μέσα από πολλή δουλειά να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και κάποτε να φορέσω το εθνόσημο στο στήθος.»

Γ. Αραπαντώνης: «Από μικρός ονειρευόμουν να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο! Πολλές φορές, κλείνοντας τα μάτια, βλέπω το πιο υπερήφανο όνειρο! Φαντάζομαι τον εαυτό μου μέλος της Εθνικής ομάδας, όπου θα τραγουδάμε σε ένα κατάμεστο από Έλληνες γήπεδο, τον εθνικό ύμνο! Είναι ένα όνειρο που ελπίζω, με σκληρή και διαρκή δουλειά, αλλά και λίγη τύχη, να γίνει πραγματικότητα!»

Γ. Παππάς: «Για να πω την αλήθεια, να σκεφτώ τι θα κάνω ποδοσφαιρικά σε 10 χρόνια είναι δύσκολο. Ευελπιστώ να μην αφήσω το αγαπημένο μου άθλημα και να το έχω σα χόμπι, γιατί στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο κάποιος να διακριθεί ποδοσφαιρικά και ειδικά στη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, θα συνεχίσω να το διασκεδάζω και ό,τι θέλει ο Θεός ας γίνει…»

Ο Γιώργος Παππάς με τη Μικτή παίδων της ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey