Μουντανάρης: "Χαρούμενος για τον Χατζηγιοβάννη"

11/10/2016 - 11:55 Τελευταία τροποποίηση στις 11/10/2016 - 13:00

Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης κερδίζει μέρα με τη μέρα πόντους στον Παναθηναϊκό και ο Αντρέα Στραματσόνι δηλώνει ανοικτά πλέον πως υπάρχει περίσσιο ταλέντο στην ομάδα νέων του "τριφυλλιού", θέλοντας να προωθήσει σταδιακά εξελίξιμους παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Μετά το πρόσφατο φιλικό κόντρα στον Πανελευσινιακό, ο Ιταλός τεχνικός επεσήμανε: «Μου άρεσαν πάρα πολύ ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, γιατί δεν θέλω να τους προσθέσω πίεση. Πάντως τους θέλω κοντά στην πρώτη ομάδα. Θέλω να είναι κοντά μας, γιατί ίσως κάποιος να γίνει σημαντικός στο μέλλον».

Ο Μυτιληνιός μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη και πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς είχε δοκάρι (50’) σε μακρινό του σουτ από τα 25 μέτρα! Απελευθερωμένος από το άγχος, παρά την έλλειψη εμπειρίας, ο Χατζηγιοβάννης άφησε θετικότατες εντυπώσεις σε όλο το β' ημίχρονο με την εν γένει παρουσία του. Οι ιστοσελίδες Πανελλήνιας εμβέλειας άρχισαν πάλι να... σκαλίζουν τα τεφτέρια τους για τον νεαρό παίκτη από τη Λέσβο. Ρεπορτάζ που τον αφορούν εξ' ολοκλήρου υπάρχουν σε μεγάλα αθλητικά sites, καταγράφοντας πληροφορίες για τη διαδρομή του από τον Οδυσσέα Ελύτη στον Παναθηναϊκό και το πώς τον ανακάλυψαν οι σκάουτερς του Παναθηναϊκού, έπειτα από έναν αγώνα της Μικτής Αιγαίου, που ανάγκασε τους Μάρκο και Αλεξόπουλο να μεταβούν από το γήπεδο στο ξενοδοχείο και να ζητήσουν ειδική άδεια για να παραμείνει στην Αθήνα και να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό.

Στο "τριφύλλι" τράβηξε από νωρίς τα βλέμματα, όταν το καλοκαίρι στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, έκανε την περίφημη σέντρα «ραμπόνα» μπροστά στο Τζιαντομένικο Μέστο σε ένα από τα «πράσινα» οικογενειακά διπλά. Ο Ιταλός αμυντικός βέβαια τον… ξάπλωσε στο χορτάρι στην αμέσως επόμενη φάση για το… θράσος του, αλλά ο 19χρονος Τάσος Χατζηγιοβάννης είχε ήδη αποδείξει πως έχει άγνοια κινδύνου απέναντι σε φτασμένους επαγγελματίες. Προχθές, στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό, ο νεαρός Μυτιληνιός ξεδίπλωσε ορισμένες από τις αρετές του, όντας εκ των κορυφαίων του αγώνα, με αρκετές πρωτοβουλίες και καλές ενέργειες. 

Το "SL" συνομίλησε με τον πρώτο του προπονητή στον Οδυσσέα Ελύτη, τον Στέλιο Μουντανάρη. Έναν άνθρωπο που έχει τον Τάσο σαν γιο του, διατηρώντας καθημερινή επαφή μαζί του. "Είναι γεγονός. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Μου ζητά συμβουλές, συζητάμε για όσα πρέπει να κάνει κυρίως εκτός ομάδας, ώστε να γίνει ένας φτασμένος ποδοσφαιριστής", μας λέει ο νυν προπονητής του Αιγέα Πλωμαρίου για να συμπληρώσει: "Είμαι πολύ περήφανος για τον Τάσο. Τον θεωρώ γιο μου. Με τιμά το γεγονός ότι είμαι ο πρώτος που θα πάρει τηλέφωνο. Έχουμε ζήσει αρκετά μαζί, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι τον έχω πλάσει ποδοσφαιρικά."

Συζητώντας για το πώς μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό, ο Στέλιος Μουντανάρης θυμάται: "Όταν ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Τάσο, ήταν δεδομένο για εμένα πως αποτελούσε την καλύτερη επιλογή και χαίρομαι που εισακούστηκε η άποψή μου μέσα στον Οδυσσέα Ελύτη και παραχωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής. Ίσως αν δεν είχε συμβεί αυτό, να μην ήμασταν τώρα εδώ να συζητάμε για την εξέλιξή του."

Πώς νιώθει όμως ένας προπονητής που βλέπει το "πουλέν" του να προοδεύει σε μια μεγάλη ομάδα και γύρω από ο όνομά του να γίνεται πια αρκετός ντόρος; "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με όσα γίνονται αυτό το διάστημα. Πάντα η προτροπή μου όμως σε εκείνον, είναι να έχει κατεβασμένο το κεφάλι και να δουλεύει. Τώρα μπήκε στο στίβο της μάχης. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει στην πρώτη ομάδα. Δεν έχει πετύχει κάτι ακόμα. Θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, κάθε μέρα. Να είναι ταπεινός, απλός. Και θα πετύχει."

Μιλώντας για τον Τάσο Χατζηγιοβάννη, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πως ο Στέλιος Μουντανάρης τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες: "Στόχος είναι να παίξει στον Παναθηναϊκό. Και επίσης να παίξει στην Εθνική, στη νέα φουρνιά παικτών της Ελπίδων. Εκείνο που εύχομαι για τον ίδιο και αυτή είναι η συμβουλή μου εξάλλου, είναι να μην έχουν ταβάνι τα όνειρά του..."

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey