Γιόρτασε 93 χρόνια ιστορίας ο "Παλλέ"! [pics]

21/10/2016 - 14:34 Τελευταία τροποποίηση στις 21/10/2016 - 15:29

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παλλεσβιακός για να γιορτάσει τα 93 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή του ως σήμερα. Ένας εκ των πιο χαρακτηριστικών εκπροσώπων του λεσβιακού αθλητισμού, σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα, με πεπραγμένα που έχουν μείνει ανεξίτηλα γραμμένα, γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τα ξεχωριστά αυτά του γενέθλια.

Σύσσωμη η οικογένεια του "Παλλέ" παραβρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον ιστορικό σύλλογο. Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ασπασία Ζεέρη παρουσίασε ένα μέρος μεταπτυχιακής της έρευνας στο Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το λεσβιακό αθλητισμό κατά τις πρώτες τέσσερις δεκαετίες του 20ου αιώνα, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους, την οποία επιμελήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Στέλιος Σαμαράς.

Στην ομιλία του, βαθιά συγκινημένος ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Στρατής Δαγκλής επεσήμανε τη σπουδαιότητα της πολύχρονης ιστορίας του συλλόγου, με την ευχή να γίνει ξανά πρωταγωνιστής και "αιμοδότης" ταλέντων σε όλα τα αθλήματα.

Ακολούθως ο σκηνοθέτης Στέλιος Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα, μιλώντας για το ιστορικό ντοκιμαντέρ με την καταγραφή της επιτυχημένης διαδρομής του λεσβιακού αθλητισμού, εστιάζοντας στον Παλλεσβιακό που αποτέλεσε πραγματική κυψέλη παραγωγής πρωταθλητών στο ποδόσφαιρο, την κολύμβηση και τον στίβο. Η ταινία που επιμελήθηκε, περιείχε φωτογραφίες αθλητών, της πόλης της Μυτιλήνης πριν από αρκετές δεκαετίες, καθώς και σπάνια βίντεο της εποχής. Επίσης υπήρχαν συνεντεύξεις παλαιμάχων αθλητών του Παλλεσβιακού και προσωπικοτήτων του αθλητισμού γενικώς.

Η γιορτή του Παλλεσβιακού ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτισμικό Σύλλογο "Αρίων", αλλά και μουσική εκδήλωση με τον Πάνο Γαληνό.

Παρόντες στο Δημοτικό Θέατρο ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου Στρατής Κύτελης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Στεργίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Κυριάκος Πετρέλλης, ο τέως δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και φυσικά σύσσωμη η οικογένεια του Παλλεσβιακού.

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey