Διαφωνία ως προς την επανασπορά του Ταρλά!

14/11/2016 - 15:01

Η διακοπή των πρωταθλημάτων, την οποία αποφάσισε επ' αόριστον η ΕΠΟ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Μπίκα στη Χαλκιδική, θα περίμενε κανείς ότι θα αποτελούσε μια τεράστια ευκαιρία ως προς τις εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, τις οποίες προγραμμάτιζε από καιρό ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου.

Ωστόσο, παρατηρούνται διαφωνίες σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η επανασπορά, αφού δημιουργείται αναπροσαρμογή στο πλάνο των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων του νησιού στις εθνικές κατηγορίες. Από πλευράς Δήμου Λέσβου, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Μιχάλης Ταμβακέλλης "η έναρξη των εργασιών είχε προγραμματιστεί για τις 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζονται να γίνουν στον αγωνιστικό χώρο του "Ταρλά", απαιτούνται τουλάχιστον 15 ημέρες μέχρι να παραδοθεί το γήπεδο προς χρήση. Κι αυτό γιατί θα ξηλωθεί το χορτάρι, στα επίπεδα του χώματος και ακολούθως θα γίνει επανασπορά, που χρειάζεται τουλάχιστον 10 ημέρες μέχρι να μεγαλώσει το χόρτο και να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει κάποιο αγώνα".

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον τα πρωταθλήματα επανεκκινήσουν -όπως φημολογείται- το σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου, προκύπτει ζήτημα για τον εντός έδρας αγώνα της ΑΕΛΚ κόντρα στη Λαμία, στο πλαίσιο της Football League. Την ίδια εβδομάδα, αν δεν υπάρξει άλλη καθυστέρηση, ο Αιολικός θα φιλοξενεί στη Μυτιλήνη τη Χαλκίδα, σε ματς που όλα δείχνουν ότι είτε έτσι είτε αλλιώς θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Λουτρών. Από πλευράς Αιολικού δεν τίθεται θέμα, με τη διοίκησή του να συμφωνεί να παίξει στα Λουτρά, όμως δε συμβαίνει το ίδιο και με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, η οποία δεν αποδέχεται την προοπτική να δώσει τον εντός έδρας αγώνα της με τη Λαμία στο Στάδιο "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής, εφόσον αυτός διεξαχθεί στο διάστημα των εργασιών συντήρησης του "Ταρλά".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επανασπορά θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε αναζητείται μια κοινά αποδεκτή λύση. Στο Δήμο Λέσβου είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερο τις εργασίες, ώστε να εκμεταλλευτούν τη διακοπή, αλλά αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικά εύκολο, μιας και απαιτείται συντονισμός καθώς θα έρθουν μηχανήματα και προσωπικό από την Αθήνα. Το να μην γίνει καθόλου η συντήρηση του χλοοτάπητα ή να να παραδοθεί αυτός προς χρήση χωρίς να έχει περάσει ο απαραίτητος χρόνος, δεν αποτελεί λύση, αφού το πιθανότερο είναι να εμφανίσει πρόβλημα το χόρτο μέσα στο χειμώνα. Επομένως, θα πρέπει οι ομάδες να δείξουν κατανόηση και ιδίως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ να βάλει... νερό στο κρασί της, αφού σε μια τέτοια εξέλιξη ο εκνευρισμός όλων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey