Σπουδαίο φιλικό Barcelona - Εθνικής Euro 2004 στον «Ταρλά»

04/05/2017 - 12:37

Σε προχωρημένο επίπεδο οι συζητήσεις του Δήμου Λέσβου για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού αγώνα παλαιμάχων στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004 στα γήπεδα της Ποροτγαλίας.

Χθες Τετάρτη (3/5), όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Εμπρός" στο σημερινό της φύλλο, βρέθηκαν ξανά στο νησί μας εκπρόσωποι του FC Barcelona Foundation, προκειμένου να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό. Είχε προηγηθεί μεταξύ τους συνάντηση και στις αρχές Απριλίου στα πλαίσια της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ξεκίνησε έπειτα από την επίσκεψη του κ. Γαληνού στη Βαρκελώνη τον περασμένο Μάρτιο. Δήμος Λέσβου και FC Barcelona Foundation προετοιμάζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτι αρκετά μεγάλο που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά και στα γύρω νησιά.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται τους επόμενους μήνες να διεξαχθεί στον «Ταρλά» ένας σπουδαίος φιλικός αγώνας παλαιμάχων μεταξύ μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, της "Μπάρσα" και της Εθνικής Ελλάδας, που σήκωσε την ευρωπαϊκή κούπα στη Λισαβόνα το 2004. Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική συνάντηση, στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν όλα τα μεγάλα ονόματα που φόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια την «κυανέρυθρη» φανέλα της ομάδας της Καταλονίας, μαζί με τους Έλληνες "ημίθεους", που πετύχουν ίσως το μεγαλύτερο θρίαμβο στην ιστορία των παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το φίλαθλο κοινό της Λέσβου είχε απολαύσει βέβαια και πριν λίγους μήνες μια ποδοσφαιρική παράσταση από την τότε Εθνική Ελλάδας, αφού είχε αγωνιστεί και πριν λίγους μήνες στον "Ταρλά" για φιλανθρωπικό σκοπό μαζί με ομάδα επιλέκτων και παλαιμάχους του Παλλεσβιακού. Αυτή τη φορά όμως, το να βρεθούν στο χορτάρι του Σταδίου Μυτιλήνης "ζωντανοί θρύλοι" της Μπαρτσελόνα σε ένα τόσο ιδιαίτερο ματς, για καλό σκοπό, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος του καταλανικού συλλόγου είναι θετικοί στο ενδεχόμενο να διοργανωθούν και άλλες κοινές δράσεις με τον Δήμο Λέσβου, θέλοντας να συνδράμουν με τον τρόπο τους το δοκιμαζόμενο νησί του βορείου Αιγαίου από τη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και γκρεμίζοντας τα τείχη της ξενοφοβίας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, φέρεται να άκουσαν με προσοχή όλες τις προτάσεις του Δημάρχου Λέσβου και των συνεργατών του, αξιολογώντας τες με βάση τα πρότυπα του ιδρύματος, ώστε να μπορέσουν το προσεχές διάστημα να προχωρήσουν στην υλοποίηση κάποιων εξ’ αυτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey