Καλοκαιρινό φεστιβάλ από τη "Football for Refugees"

02/06/2017 - 14:16 Τελευταία τροποποίηση στις 02/06/2017 - 14:50

"Ποδόσφαιρο για Πρόσφυγες". Αυτή είναι η μη κυβερνητική οργάνωση, που διοργανώνει από σήμερα στην Παναγιούδα ένα καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου για τα μικρά προσφυγόπουλα, με τη συμμετοχή και των Ακαδημιών Αιολικού - Δίκτυο Σχολών Ολυμπιακού, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Mini Football Club - Σπανός.

Πρόκειται για μια εθελοντική οργάνωση, που έχει τη βάση της στην Ιρλανδία, η οποία χρηματοδοτεί την προπόνηση παιδιών προσφύγων, διοργανώνοντας φεστιβάλ ποδοσφαίρου. Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη και η συνέχεια δίνεται ξανά, από σήμερα, στην Παναγιούδα. Από τις 2 έως τις 9 Ιουνίου, περισσότερα από 200 παιδιά θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Mini Football Club Spanos, στη Μυτιλήνη.

Προπονητές θα διδάξουν αγόρια και κορίτσια κάτω των 12 ετών, μέσω διασκεδαστικών παιχνιδιών, τα οποία θα βασίζονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Θα ακολουθήσει μίνι τουρνουά, όπου είναι προφανές πως δεν θα αποτελέσει κύριο σημείο εστίασης η ανταγωνιστικότητα και τα αποτελέσματα, αλλά θα τονιστούν οι έννοιες του παιχνιδιού, της ευχαρίστησης και της απόλαυσης. Θα διεξαχθεί επίσης και τουρνουά για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, δίνοντας έμφαση στο ομαδικό πνεύμα και τη θετική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των παικτών.

Το ποδόσφαιρο, έτσι κι αλλιώς, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο εκπαίδευσης, κοινωνικής ενσωμάτωσης και μέσο αυτοέκφρασης. Η προσέγγιση της οργάνωσης "Football for Refugees" είναι να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες αθλητικές πρωτοβουλίες του τόπου, προσφέροντας τη δυνατότητα και σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, που βρίσκονται στη Λέσβο, την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις. Ο ενθουσιασμός εξάλλου των μικρών παιδιών στα προηγούμενα αντίστοιχα φεστιβάλ, καθώς και όλα όσα έμαθαν από τους προπονητές, τα προγράμματα, τους κανόνες και το "ευ αγωνίζεσθαι".

Στόχος είναι σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ τα παιδιά να ενθαρρύνονται, να γίνονται αποδεκτά και να αισθάνονται άξια, αλλά πάνω απ' όλα όλοι τους να διασκεδάσουν, παίζοντας ποδόσφαιρο.

Τα προσφυγόπουλα έχουν χωριστεί σε διάφορες ομάδες, απαρτίζοντας την Kara Tepe United Α και Β, την METAdrasi, την Caritas, ενώ θα αγωνιστούν και οι Ακαδημίες Αιολικού - Δίκτυο Σχολών Ολυμπιακού. Οι αγώνες θα διεξάγονται καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (9/6).

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey