Ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣ Λέσβου

06/06/2017 - 15:03 Τελευταία τροποποίηση στις 06/06/2017 - 15:49

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΣ Λέσβου τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2016, από τον οποίο προκύπτει ότι η Ένωση είχε κέρδος 1.405€ με βάση τα έσοδα και τα έξοδά της.

Από τα όσα καταγράφονται, έχει ενδιαφέρον ότι η επιχορήγηση της ΕΠΟ προς την ΕΠΣΛ ανέρχεται μόλις στο 37% των εσόδων της, με κύριους αιμοδότες τα ίδια τα σωματεία, που πρόσφεραν στα ταμεία της Ένωσης συνολικά 49.785€ από παράβολα, δελτία και χρηματικά πρόστιμα στη διάρκεια του έτους. 

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως με βάση τον απολογισμό της ΕΠΣΛ, η ΕΠΟ δεν καλύπτει καν τα έξοδα του υπαλληλικού προσωπικού, με τα χρήματα της επιχορήγησης να μην επαρκούν ούτε για τα βασικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έξοδα αυτά ανέρχονται σε 45.889€, υπερκαλύπτοντας κατά 14.000€ την επιχορήγηση από την Ομοσπονδία. Κάτι που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα έξοδα, μαζί με τα λειτουργικά της Ένωσης, καλύπτονται από τους ερασιτέχνες παράγοντες των σωματείων, οι οποίοι συνδράμουν στο 57,5% των εσόδων της ΕΠΣΛ, για να πληρωθούν αποδοχές, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, λειτουργικά σε Λέσβο και Λήμνο, αλλά και τα έξοδα μετακινήσεων των Μικτών ομάδων (11.102€).

Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι πόσα από αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να επιστρέφονται με κάποιο τρόπο πίσω στις ομάδες, οι οποίες συντηρούν ουσιαστικά όλο αυτό το οικοδόμημα. Ειδικά αν προστεθούν όλες οι έξτρα πληρωμές για διαιτησίες και ιατρικά έξοδα σε κάθε αγώνα, προκειμένου να διεξάγει η κάθε Ένωση τα ερασιτεχνικά -κατά τα άλλα- πρωταθλήματα. Ερώτημα, που αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από το σώμα της συνέλευσης, δεν χρειάστηκε ούτε φέτος -για κάποιο... αδιευκρίνιστο ρόλο- να απαντήσει η διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey