Πρωταθλητής Αιγαίου το 2ο ΕΠΑΛ

11/05/2022 - 22:23 Τελευταία τροποποίηση στις 11/05/2022 - 22:46

Νίκη με 2-0 για τον 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης κόντρα στο ΓΕΛ Σορώνης Ρόδου κι άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αιγαίου, παρά τους τραυματισμούς και την μεγάλη ταλαιπωρία.

Το παιχνίδι  ήταν αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων με ένταση και πάθος. Ο αγώνας ξεκίνησε με σαφή πρωτοβουλία κινήσεων των Μυτιληνιών. Στο 15' ήρθε η πρώτη φάση σε δυνατό σουτ του Τελωνιάτη να αποκρούει σε κόρνερ με υπερένταση ο τερματοφύλακας της Ρόδου Μαργαρίτης. Στο 17' λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ο Ζηρόπουλος με ατομική ενέργεια με τον Σταυρουλάκη να διώχνει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ. Στο 20' ήταν η σειρά της Ρόδου όταν μετά από σέντρα από δεξιά και πλασέ του επερχόμενου Αλεξίου, ο κορυφαίος του γηπέδου σήμερα τερματοφύλακας Βατός μπλόκαρε υποδειγματικά τη μπάλα.

Στο 35' απείλησε ξανά η Ρόδος με δυνατό σουτ εντός περιοχής από τον Αφεντούλη και απέκρουσε ξανά ο Βατος σε κόρνερ με εκπληκτική εκτίναξη. Στο 40' σε άψογη κυκλοφορία της μπάλας, ο Στεφανής πλάσαρε για να διώξει ο αντίπαλος γκολκίπερ σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο αμυντικός της Ρόδου Σταυρουλάκης έδιωξε άτσαλα, η μπάλα κατέληξε στον Τελωνιάτη ο οποίος ανατράπηκε από τον Στάμπα κερδίζοντας το πέναλτι. Εκτέλεσε ο ίδιος στέλνοντας στην γωνία γράφοντας το 1-0.

Στην επανάληψη το ΓΕΛ Ρόδου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το 2ο ΕΠΑΛ να δίνει χώρο στον αντίπαλο έχοντας σαφή αμυντικό προσανατολισμό και δίνοντας έμφαση στις αντεπιθέσεις. Στο 60' τον Ζηρόπουλο αντικατέστησε ο Πιτσιλαδής. Η Ρόδος είχε δύο ακόμα ευκαιρίες στο 75' και στο 70' με τον Αλεξίου για να ισοφαρίσει αλλά και στα δύο τετ α τετ είπε όχι για άλλη μια φορά ο εξαιρετικός Βατός. Κι ενώ το ματς ήταν στη κόψη του ξυραφιού σε νέα αντεπίθεση στο 80ο λεπτό, η ομάδα της Μυτιλήνης κέρδισε φάουλ στην γραμμή της περιοχής και με έξυπνο τρόπο οι Τελωνιάτης και  Λεμονός συνδιάστηκαν με τον Λεμονο να στέλνει τη μπάλα στα διχτυα γράφοντας το τελικό 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Επόμενος αντίπαλος αύριο στις 9:30 η νικήτρια ομάδα της Αττικής, το 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας η οποία απέκλεισε την πρωταθλήτρια του ομίλου Πειραιά, το 4ο Γελ Νίκαιας. Πλέον το 2ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην τελική Γ φάση όπου κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Η διάθεση των παιδιών είναι μεγάλη καθώς ήδη είναι στην ελίτ του θεσμού.

Να σημειωθεί ότι παρών στο παιχνίδι ήταν και ο προπονητή του Αιολικού Θοδωρής Γιακαλής δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν τη συμπαράσταση του στην ομάδα της Μυτιλήνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey