Στον Ολυμπιακό Σαλταμάρας και Βερβέρης

17/07/2014 - 13:23 Τελευταία τροποποίηση στις 17/07/2014 - 13:50

saltamaras_ethniki_paidon_greece1Το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Πειραιάς ακολουθούν δύο ακόμα ποδοσφαιριστές από το νησί, ελπιδοφόροι και ταλαντούχοι, ικανοί να προοδεύσουν στους πρωταθλητές Ελλάδας και να κάνουν περήφανοι όλη τη Λέσβο στο Πανελλήνιο.

Ο λόγος για τον Στρατή Σαλταμάρα και τον Απόστολο Βερβέρη, οι οποίοι αμφότεροι συμφώνησαν να ενταχθούν στις ομάδες νέων του Ολυμπιακού, μετά την κρούση που έγινε από τους υπευθύνους των Πειραιωτών βάσει των πληροφοριών που είχαν συλλέξει. Και οι δύο εξάλλου διέπρεψαν στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών ομάδων, όπου συμμετείχαν αρχικά με τις Μικτές της ΕΠΣ Λέσβου και εν συνεχεία με τις αντίστοιχες του Αιγαίου.

Ο Σαλταμάρας είναι γεννημένος το 1997, μετρώντας πολύ καλές χρονιές στον Οδυσσέα Ελύτη το τοπικό πρωτάθλημα του νησιού μας. Είναι παράλληλα μέλος της Εθνικής παίδων και αναμένεται να ενταχθεί στην Κ20 του συλλόγου και μάλιστα να ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της στο Πήλιο.

Πολύ σπουδαία εξέλιξη όμως υπήρξε και στην καριέρα του Τόλη Βερβέρη, ο οποίος πέρυσι έκανε μια αξιοπρόσεκτη χρονιά στον Αιολικό, παίζοντας στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος χάρη στο -αναγκαίο κατά τα φαινόμενα- μέτρο των "15άρηδων". Ο νεαρός πλάγιος μπακ είναι γεννημένος το 1998 και μετά τη δοκιμή του στου Ρέντη, εντάσσεται στην Κ17 του Ολυμπιακού.

Προέρχεται από τα Λιονταράκια, την ακαδημία των Πειραιωτών στη Μυτιλήνη και είναι ένας ακόμα παίκτης του Βαγγέλη Σπανού, που "ξεπηδά" από το φυτώριο της ακαδημίας και έχει όλα τα φόντα να γίνει ο νέος "Πράξι". Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ίδιο δρομολόγιο (Λιονταράκια-Αιολικός-Ολυμπιακός) ακολούθησε ο Βούρος, που αυτή τη στιγμή είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τους πρωταθλητές Ελλάδας, συμμετέχοντας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Ververis_Xatzinikolaou_Liontarakia1Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως ο Βερβέρης θα συνεργάζεται πλέον με τον Μυτιληνιό ατζέντη FIFA Αχιλλέα Χατζηνικολάου, βαδίζοντας σε σίγουρα μονοπάτια ως προς την πρόοδο και μετ'έπειτα  την καθιέρωση, ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν προσθέσει κανείς ότι στον Ολυμπιακό ανήκει και ο Παντελής Μιχαλακέλλης, προερχόμενος από τον Οδυσσέα Ελύτη, στον Παναθηναϊκό ο Τάσος Χατζηγιοβάννης επίσης από την ίδια ομάδα και ο Δημήτρης Ψάνης είναι πολύ κοντά στη μεταπήδησή του στην ΑΕΚ από τον Παλλεσβιακό, αντιλαμβάνεται εύκολα πως η Λέσβος αποτελεί για τις μεγάλες ομάδες του κέντρου μια κυψέλη παραγωγής ποδοσφαιριστών, που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey