Στην Αστυπάλαια η Aegean Regatta

22/08/2017 - 12:14 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2017 - 12:31

Ξεκίνησε την Κυριακή η Aegean Regatta 2017, με συνολικά 82 σκάφη να συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων και πέντε από τη Λέσβο, τέσσερα του ΛΟΙΑΘ και ένα του ΙΟ Μυτιλήνης. Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται για 17η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με αφετηρία την Πάτμο και φετινούς προορισμούς την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο και τη Ρόδο.

Μεταξύ των περίπου 700 ιστιοπλόων που μετέχουν στον αγώνα, είναι οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι επέλεξαν να γιορτάσουν τον ένα χρόνο από το θρίαμβο τους στη Βραζιλία, συμμετέχοντας στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» με το σκάφος «Black Jack»! Επίσης, λαμβάνουν μέρος με το σκάφος «Code Zero – Vodafone» η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησαν στην Ιταλία, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 νέων γυναικών, ενώ ήταν δέκατες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετοχές της Λέσβου

Το νησί μας εκπροσωπούν πέντε σκάφη στα ORC Club, τέσσερα εκ των οποίων του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Συγκεκριμένα, το «Sun Fizz» με κυβρνήτη τον Ιγνάτη Πάλλη, το «Nelli» με κυβερνήτη τον Γιάννη Ζερδελλή, το «Phevos» με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Φερβελή και το «Athina» με κυβερνήτη τον Βασίλη Τσιμόπουλο. Επίσης, αγωνίζεται και το «Calexico» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης με κυβερνήτη τον Μπάμπη Ανιτσάκη.  

Από Πάτμο στην Αστυπάλαια

H αυλαία της Aegean Regatta άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου με τη συγκέντρωση των κυβερνητών και την τελετή έναρξης στην Πάτμο. Η πρώτη ιστιοδρομία ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τα σκάφη να ολοκληρώνουν τα 54 ναυτικά μίλια, με επιτυχία, χάρη και στο δυνατό αεράκι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, που βοήθησε στο να γίνει μία γρήγορη και εντυπωσιακή κούρσα.

Στην κατηγορία ORCi, στο πρώτο σκέλος νίκησε το σκάφος «Black Jack-Status Maritime» με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Παναγώτη Μάντη, που αγωνίζεται μαζί με το συναθλητή του στα 470 και επίσης Ολυμπιονίκη, Παύλο Καγιαλή. Ακολούθησε το «Τamumm» με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννίδη και στην 3η θέση τερμάτισε το «Sugar» με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Αθανασίου.

Στην κατηγορία ΙRC πρώτο ήταν το τουρκικό «Shak Shuka» με κυβερνήτη τον Hasan Utku Çetiner, δεύτερο το «Ανατέλλουσα Αφροιδίτη» του Γιώργου Αυγερινού και τρίτο επίσης τούρκικο σκάφος «Matrak II» με κυβερνήτη τον Orhan Ozdas.

Στην κατηγορία ΟRC CLUB, είχαμε και μια σημαντική διάκριση για το σκάφος «Calexico» του ΙΟΜ με κυβερνήτη τον Μπάμπη Ανιτσάκη, που κατέκτησε τη 2η θέση. Την πρωτιά πήρε το σκάφος «Αγία Ειρήνη» με κυβερνήτη τον Μιχάλη Βαρβαρούση και στην 3η θέση ήταν το «Manouuli Too» του Αλέξανδρου Θεοδωρίδη.

Η απονομή των επάθλων για την 1η ιστιοδρομία έγινε το βράδυ της Δυτέρας στην Αστυπάλαια.

Επόμενος σταθμός η Νίσυρος

Σήμερα το πρωί, στις 11:00, δόθηκε η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους της Aegean Regatta 2017, από την Αστυπάλαια στη Νίσυρο, συνολικής απόστασης 40 ναυτικών μιλίων. Η Τετάρτη (23/8) είναι ελεύθερη ημέρα για τους συμμετέχοντες ιστιοπλόους, πριν το τελευταίο σκέλος του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, με τελικό προορισμό τη Ρόδο. Σημειώνεται ότι η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (26/8) στο «σμαραγδένιο νησί».

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών Cosmote, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τοn νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό. Χορηγός είναι η Μαρίνα της Ρόδου, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Λέρου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και Ι.Ο. Μυτιλήνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey