Με σύμμαχο το μελτέμι τα σκάφη στη Νίσυρο

23/08/2017 - 15:48 Τελευταία τροποποίηση στις 23/08/2017 - 16:15

Το κλασικό αυγουστιάτικο μελτέμι στάθηκε σύμμαχος στα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta και άνοιξαν πανιά το πρωί της Τρίτης από την Αστυπάλαια για τη Νίσυρο, για το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Ο άνεμος, βόρειος και βορειοδυτικός, ευνόησε τα πληρώματα για μία γρήγορη κούρσα, που την ευχαριστήθηκαν όλοι οι ιστιοπλόοι, ενώ τα σκάφη που άνοιξαν από νωρίς μπαλόνι, ήταν αυτά που έφτασαν και πιο γρήγορα στην Αστυπάλαια, μετά από 40 ναυτικά μίλια.

Στην κατηγορία ORCi, πρώτο και πάλι ήταν το σκάφος "BLACK JACK-STATUS MARITIME" με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Παναγώτη Μάντη, που αγωνίζεται μαζί με τον επίσης Ολυμπιονίκη, Παύλο Καγιαλή, δείχνοντας ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης. Μετά τερμάτισε το σκάφος "ΤΑΜUMΜ" με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννίδη και τρίτο ήταν το "ΑΕLLΑ" με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Εντυπωσιακό βίντεο πάνω από το SUN FIZZ του ΛΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Ιγνάτη Πάλλη

Στην κατηγορία ΙRC πρώτο τερμάτισε το "ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ" του Γιώργου Αυγερινού, αφήνοντας πίσω του τα δύο τουρκικά σκάφη, το "MATRAK II" με κυβερνήτη τον Orhan Ozdas και το "SHAK SHUKA" με κυβερνήτη τον Hasan Utku Çetiner.

Στα σκάφη ΟRC CLUB, την πρώτη θέση πήρε το σκάφος από την Κρήτη "SIMERA" του Γιώργου Καμπιτάκη, ακολούθησε το "DRAGON" του Γιάννη Μυτακίδη και στην τρίτη θέση ήταν το "ΜOUSMOULO" από τη Ρόδο, με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.

Αναφορικά με τα σκάφη από τη Λέσβο που συμμετέχουν στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, στην κατηγορία των ORC Club, το "CALEXICO" του Μπάμπη Ανιτσάκη (ΙΟ Μυτιλήνης) βρίσκεται στην 7η θέση, το "SUN FIZZ" του Ιγνάτη Πάλλη (ΛΟΙΑΘ) είναι στην 11η θέση, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα με το σκίσιμο του μπαλονιού, το "PHEVOS" του Κωνσταντίνου Φερβελή (ΛΟΙΑΘ) φιγουράρει στην 20ή θέση, το "NELLI" του Γιάννη Ζερδελλή (ΛΟΙΑΘ) στην 28η θέση, ενώ το "ATHINA" του Βασίλη Τσιμόπουλου (ΛΟΙΑΘ) στην 46η θέση.

Σήμερα το βράδυ θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές της δεύτερης ιστιοδρομίας, με τους ιστιοπλόους να επισκέπτονται από το πρωί το φημισμένο ηφαίστειο της Νισύρου.

Την Aegean Regatta διοργανώνει για 17η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τον νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό. Χορηγός είναι η Μαρίνα της Ρόδου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey