Εξαιρετική παρουσία των σκαφών της Λέσβου στη "Ρεγκάτα"

28/08/2017 - 13:28 Τελευταία τροποποίηση στις 28/08/2017 - 13:56

Με την τελετή λήξης και την απονομή των επάθλων στον προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στη Ρόδο, η αυλαία της Aegean Regatta 2017.

O διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας, που διοργάνωσε για 17η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι πλέον αποτελεί θεσμό για το ναυταθλητισμό στο Αιγαίο Πέλαγος. Όλοι οι ιστιοπλόοι έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης, ενώ και πάλι οι κάτοικοι των νησιών της Πάτμου, της Αστυπάλαιας, της Νισύρου και της Ρόδου, επέδειξαν την άψογη φιλοξενία τους στα πληρώματα.

Παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού στην τελετή λήξης της διοργάνωσης, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους βραβεία. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Θεοδοσιάδης Γιαννέλλης, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Άκης Τσαλίκης και ο Πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Σταμάτης Σταύρας.

Στην κατηγορία ORCi επικράτησαν οι Ολυμπιονίκες Μάντης και Καγιαλής με το σκάφος BLACK JACK-STATUS MARITIME, ενώ στα IRC κέρδισε το τουρκικό SHAK SHUKA και στα ORC Club το IPSIPILI-AEGEAS YACHTING. Ωστόσο δεν έλειψαν και επιτυχίες των σκαφών της Λέσβου, που έλαβαν μέρος στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, με το SUN FIZZ του ΛΟΙΑΘ και κυβερνήτη τον Ιγνάτη Πάλλη να κατακτά τη 2η θέση στη συνολική κατάταξη των ORC Club και την πρωτιά στη Division II, αποδεικνύοντας πως η περσινή επιτυχία ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία, ενώ εάν στην πρώτη φετινή ιστιοδρομία δεν αντιμετώπιζαν το πρόβλημα με το σκίσιμο του μπαλονιού, θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα!

Το CALEXICO του ΙΟ Μυτιλήνης με κυβερνήτη τον Μπάμπη Ανιτσάκη κατετάγη στη 15η θέση των ORC Club, σε σύνολο 49 σκαφών, ενώ βρέθηκε και στην 7η θέση της Division II. Επίσης, το PHEVOS του ΛΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον τον Κωνσταντίνο Φερβελή ήταν συνολικά 21ο στα ORC Club και στην 5η θέση της Division III, το NELLI του ΛΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Γιάννη Ζερδελλή ήταν 24ο στην κατάταξη των ORC Club και 6ο στη Division III, ενώ το ATHINA του ΛΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Βασίλη Τσιμόπουλο ήταν 48ο συνολικά στα ORC Club και στη 14η θέση της Division II.  

Oι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC
1) SHAK SHUKA - Hasan Utku Çetiner
2) ANATELOUSSA AFRODITI – Γιώργος Αυγερινός
3) APIDALOS NAFS-TATOI CLUB – Παναγιώτης Ταγαρόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRCi
1) BLACK JACK-STATUS MARITIME – Παναγιώτης Μάντης
2) ΤΑΜUMΜ - Αντώνης Κατιγιαννίδης
3) ERYTOS II-COSMOTE – Κώστας Μάνθος/Σταύρος Τσάβαλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC CLUB
1) IPSIPILI-AEGEAS YACHTING – Δημήτρης Σοφιτσής
2) SUN FIZZ – Ιγνάτιος Πάλλης
3) ΚRAKEN - Δημήτρης Μαράκης

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τον νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό. Χορηγός είναι η Μαρίνα της Ρόδου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey