Μουσουρούλης: "Η Χίος παραμένει ζωντανή"

22/08/2012 - 20:41 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2012 - 20:47

Η Αegean Regatta διανύει την τρίτη της ημέρα διεξαγωγής, με τα πληρώματα να έχουν ελλιμενιστεί στην πληγωμένη από την πύρινη λαίλαπα Χίο.

Μάλιστα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης έστειλε το εξής μήνυμα: «Εν μέσω της βαθιάς οδύνης για την καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει την Χίο, θα ήθελα να καλωσορίσω τους ιστιοπλόους που, συμμετέχοντας στην Aegean Regatta, κατέπλευσαν σήμερα στη Βολισσό της Χίου. Αποδεικνύουν και εκείνοι ότι η Χίος παραμένει τόπος ζωντανός και δημιουργικός.

Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Οργάνωση Aegean Regatta αποτελεί ένα θεσμό για τον ναυταθλητισμό του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας μας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μέσω της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνει και στηρίζει ολόθερμα αυτό τον αγώνα.

Εδώ και έντεκα χρόνια η Aegean Regatta δίνει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών μας, όπως και ξένων χωρών, να γνωρίσουν τα ελληνικά νησιά και ορισμένους σημαντικούς προορισμούς. Με την ευκαιρία αυτή δίνεται και η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να κερδίσουν νέους φίλους για τα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται και φέτος ξεπερνούν τις εκατό υπογραμμίζει την επιτυχία του θεσμού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey