Τρία σκάφη από ανακυκλώσιμα πλαστικά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης (video)

07/02/2024 - 13:45 Τελευταία τροποποίηση στις 07/02/2024 - 23:25

Tην Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης πραγματοποίησε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του στη Μαρίνα Μυτιλήνης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την παρουσίαση τριών σκαφών από ανακυκλώσιμα υλικά, δωρεά του ιδρύματος «Αθανάσιος Λασκαρίδης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αθλητές και αθλήτριες του ομίλου, γονείς, τα μέλη του ΙΟΜ, φίλοι του αθλήματος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών Κώστας Τοπουζέλλης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χαράλαμπος Ανιτσάκης απηύθυνε χαιρετισμό, ευχόμενος κα η νέα χρονιά να είναι γεμάτη με ιστιοπλοΐα. Σκοπός του ομίλου συνέχισε είναι η διάδοση του αθλήματος στη Λέσβο και στην προσπάθεια αυτή αρωγός είναι το Κοινωφελές  ίδρυμα «Αθανάσιος Λασκαρίδης», το οποίο δώρισε τρία σκάφη από ανακυκλώσιμα πλαστικά που περισυλλέχθηκαν από παραλίες. Τα σκάφη αυτά είναι εύχρηστα και θα βοηθήσουν τους μικρούς αθλητές στην μετάβαση τους από τα μικρότερα τύπου optimist στα μεγαλύτερα lazer. Η ιστιοπλοΐα προσθέτει είναι ένα πολυέξοδο άθλημα, καθώς για να λάβουν μέρος σε αγώνες, μεταφέρουν τα σκάφη τους και όλο τον εξοπλισμό και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουν οι φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση.

IOM-kopi-pitas-skafi-anakuklosima-plastika2.jpg (1170×659)

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κώστας Τοπουζέλης, στην τοποθέτηση του σημείωσε ότι μέλη της ομάδα του από το πανεπιστήμιο συνεργάζονται με το παραπάνω ίδρυμα που έχει αναλάβει να περισυλλέξει πλαστικά από παραλίες όλης της χώρας, μέσω του προγράμματος «Typhoon project». ‘Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στο νησί μας υπάρχει ένα μεγάλο σκάφος, μέσα από το οποίο βγαίνουν κάποιες φουσκωτές βάρκες με σκοπό να μαζέψουν πλαστικά. Όπως τόνισε, οι βάρκες έως τώρα έχουν καθαρίσει περισσότερα από 1.200χλμ. ακτογραμμής με περισσότερους από 500 τόνους πλαστικών. Τα σκάφη που παρέλαβε ο ΙΟΜ έχουν κατασκευαστεί από τα ανακυκλώσιμα πλαστικά των παραλιών, ενώ στην κατασκευή τους συνέβαλε και η ΜΚΟ «Odyssea».

Η νεαρή αθλήτρια του ομίλου Ρίτα Σέρεζλη ανέφερε ότι τα σκάφη που παρέλαβαν είναι κάτι διαφορετικό και θα αξιοποιηθούν από τον ΙΟΜ. Τέλος, προετοιμάζονται για τους περιφερειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στη Χίο και ίσως λάβουν μέρος και στους πανελλήνιους αγώνες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey