Βραβεύτηκε ο Βάρκας

20/01/2015 - 15:20 Τελευταία τροποποίηση στις 20/01/2015 - 15:27

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου μεταξύ άλλων έγινε και η τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και πρωταθλητών συλλόγων για το 2014.

Ένας εκ των βραβευθέντων ήταν και ο Μυτιληνιός παλαιστής Νίκος Βάρκας, που διακρίθηκε την περασμένη χρονιά στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της Σερβίας, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, σε μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες συνολικά των αθλητών της Λέσβου σε όλα τα σπορ μέσα στο 2014 και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι αθλητές Μαρία Πρεβολαράκη, Δημήτρης Τσεκερίδης και Αλέξανδρος Παπαδάτος. Οι δύο πρώτοι τιμήθηκαν για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών και για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ελληνορωμαϊκής αντίστοιχα. Όσον αφορά τον Παπαδάτο βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ολυμπιάδα Κωφών στα 120κ. ελληνορωμαϊκής πάλης.

Συνολικά, τιμήθηκαν όλοι οι αθλητές που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 8άδα των Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ολυμπιακής πάλης, όσους διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach wrestling, στο Μεσογειακό της Σερβίας και στο Παγκόσμιο ανδρών Grappling-Gi. Επίσης τιμητική πλακέτα παρέλαβαν και οι σύλλογοι που κέρδισαν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα σε κάθε κατηγορία.

Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στους χορηγούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, ενώ με το βραβείο προσφοράς στο Ολυμπιακό Κίνημα, τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey