H γιορτή του "Εν Χορώ"

04/02/2015 - 12:24

Σε κλίμα χαράς και διασκέδασης ολοκληρώθηκε η εορτή που διοργάνωσε η Αθλητική και Πολιτιστική Δράση Μυτιλήνης "Εν Χορώ" την Κυριακή, με αφορμή το έθιμο της βασιλόπιτας.

Πλήθος κόσμου, μελών και επισκεπτών συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ στις εγκαταστάσεις της Δράσης. Αρχικά οι δάσκαλοι των παραδοσιακών ελληνικών χορών, της χορογραφίας ελληνικού κινηματογράφου (Σωκράτης Κουρουλής και ΣτέλιοςΚαραφασούλης ), της γυμναστικής με τη μέθοδο πιλάτες (Λέλα Σταθεροπούλου ) του τμήματος αυτοάμυνας (Ειρήνη Τσότσου και Κωνσταντίνος Ντερζιώτης), του χορού οριεντάλ και ζούμπα (Petya Dimitrova), μίλησαν ξεχωριστά για το έργο τους, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δραστηριότητες και το αντικείμενό τους.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και η καθιερωμένη κλήρωση δώρων, τα οποία πρόσφεραν χορηγοί της εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε πρακτική επίδειξη του έργου που επιτελεί το κάθε τμήμα.

Αρχικά, το τμήμα Chap Koon Do παρουσίασε βασική τεχνική χεριών, ανάλυση αυτής από τους δασκάλους, τεχνικές σε πιασίματα με έναν αντίπαλο και με δύο αντιπάλους, χτυπήματα στο σώμα, παρουσίαση αόπλων φορμών της ύλης του Chap Koon Do και επιπλέον φόρμες, τεχνικές αυτοάμυνας απέναντι σε μαχαίρι, τεχνικές αυτοάμυνας σε γροθιά, αναπνευστικές φόρμες και τέλος μάχη.

Τη σκυτάλη πήρε η δασκάλα των ανατολίτικων χορών, Petya Dimitrova, η οποία χόρεψε oriental και ξεσήκωσε παιδιά και γονείς. Ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών και χορογραφίας από τα παιδικά τμήματα του "Εν Χορώ" και ζωντανή μουσική από τους φίλους του συλλόγου Γεώργιο Σπετσιώτη (κιθάρα) και Γεώργιο Κατώγια (μπουζούκι).

Παράλληα όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δασκάλους των δραστηριοτήτων, όσο τα παιδιά έπαιζαν ξέγνοιαστα στο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά ήταν τα νέα μέλη που προστέθηκαν στη μεγάλη παρέα της σχολής, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από το έργο που επιτελείται.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το "Εν χορώ" στις εγκαταστάσεις του, επί της οδού Ναυμάχου Αποστόλη 6.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey