"Χρυσός" ο Βάρκας και πάει Πολωνία!

19/03/2015 - 13:54

Μια ακόμα σπουδαία επιτυτχία σημείωσε ο Μυτιληνιός παλαιστής Νίκος Βάρκας, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Γυμναστήριο Σερρών, στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη.

Η διοργάνωση έκλεψε τις εντυπώσεις, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, αφήνοντας τους θεατές που κατέκλυσαν τις κερκίδες -αλλά και μέρος του κύριου αγωνιστικού χώρου του γηπέδου- με εικόνες που θα θυμούνται για αρκετά χρόνια. Από τις πιο έντονα συγκινησιακά στιγμές, ήταν όταν η οικογένεια Ποικιλίδη και συγκεκριμένα ο γιός του, παρέλαβε από τα χέρια του Δημάρχου Σερρών, την τιμητική πλακέτα, με τους θεατές και τους αθλητές να χειροκροτούν όρθιοι, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες παλαιστές όλων των εποχών.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Νίκος Βάρκας -που ανήκει στο σύλλογο του Εθνικού- έφτασε στην 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 80 κιλών, νικώντας στον τελικό τον Νίκο Τσορλιάνο (Παναθηναϊκός). Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν δύο αθλητές, ο Γιάννης Σπυριδάκης (Ηρακλής Περιστερίου) και ο Γκέραλντ Ντούντα (Πλαστήρας Καρδίτσας).

Παράλληλ, μετά από αυτή τη διάκριση, ο Μυτιληνιός πρωταθλητής μας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που θα διεξαχθεί στην πόλη Βάλμπριτζ της Πολωνίας, από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου, με στόχο μια ακόμα επιτυχία, αυτή τη φορά σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά, η αποστολή της Εθνικής ομάδας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση:

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ
71 κιλά - Βασίλειος Μυξάκης
80 κιλά - Νικόλαος Βάρκας
85 κιλά - Δημήτρης Τσεκερίδης
130 κιλά - Αλέξανδρος Παπαδάτος
ΣΥΝΟΔΟΣ: Παναγιώτης Χεριστανίδης

ΕΛΕΥΘΕΡΑ
57 κιλά - Θεοχάρης Καλανίδης
65 κιλά - Κύριλλος Μπινενμπάουμ
74 κιλά - Γιώργος Σαββουλίδης
86 κιλά - Τιμοφέι Ξενίδης
ΣΥΝΟΔΟΣ: Χαράλαμπος Χαφουσίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey