Το "SL" στο Ταε Κβον Ντο του Mytilini SC

15/09/2013 - 11:32 Τελευταία τροποποίηση στις 15/09/2013 - 12:14

Georgakakis_MSC_Tae_Kwon_DoTo "SL" βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Mytilini Sports Club και συνομίλησε με τον προπονητή της Σχολής Ταε Κβον Ντο Σταύρο Γεωργακάκη για το άθλημα, τις προπονήσεις και το επερχόμενο Mixed Martial Arts που θα διεξαχθεί στην πόλη μας, ζητώντας του παράλληλα τις δικές του συμβουλές αλλά και προτροπές προς όσους θέλουν να ασχοληθούν με τις μαχητικές τέχνες.

Τί είναι για σένα το Tαε Kβον Ντο και τι πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει σε κάποιον, μικρό ή μεγάλο, που θα ασχοληθεί με αυτό το άθλημα;

"Το Τάε Κβον Ντο είναι τρόπος ζωής. Είναι πολεμική τέχνη. Άθλημα που συνδυάζει εκγύμναση, εκρηκτικότητα, δύναμη, τεχνική και παράλληλα διδάσκει αυτοπεποίθηση, υπομονή, πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση, σεβασμό, στρατηγική. Εφόδια που είναι απαραίτητα σήμερα, μέσα αλλά και έξω από τους χώρους προπόνησης, δηλαδή στην καθημερινή μας ζωή. Για κάποιον που ξεκινά τις πολεμικές τέχνες, ανεξαρτήτου ηλικίας, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το Ταε Κβον Ντο; Υπάρχουν άλλες μαχητικές τέχνες με τις οποίες έχεις καταπιαστεί;

"Περίπου 11 χρόνια με το Τάε Κβον Ντο, όμως έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σε διάφορες τέχνες για να μπορώ να κάνω μια ανάλογη σύγκριση αυτών. Για παράδειγμα, έχω ασχοληθεί με NINJUTSU, που εκεί μαθαίνει κανείς τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με ΜΜΑ, μια νέα πολεμική τέχνη, καθαρά για επαγγελματίες, που στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ακόμα γνωστή. Είναι συνδυασμός πολεμικών τεχνών, όπως η πυγμαχία, η πάλη, το μάι τάι, το βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το kick boxing, το ταεκβοντό, το καράτε, το τζούντο και άλλα.

MSC_adv_630110

Στις 20 Οκτωβρίου θα πάρεις μέρος σε μια επαγγελματική διοργάνωση Mixed Martial Arts, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο. Πόσο δύσκολο θεωρείται ένας δάσκαλος να είναι παράλληλα αθλητής και μάλιστα μπροστά στα μάτια πολλών σημερινών και αυριανών μαθητών του;

"Είναι αλήθεια ότι στις 20 Οκτωβρίου θα λάβω μέρος στο ΜΜΑ της Μυτιλήνης. Μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ με έναν καλό Ρώσο αθλητή και δε θέλω να τη χάσω. Γενικά, όταν ένας δάσκαλος παίρνει μέρος σε αγώνα, αποτελεί άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει στους μαθητές του ότι και είναι άνθρωπος με αδυναμίες και πως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η ήττα ή η νίκη, αλλά η προσπάθεια στον αγώνα. Αν δουλεύεις σωστά, μεθοδικά, με στόχους και υπομονή, θα μάθεις να δέχεσαι το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και θα προσπαθείς όσο κι αν χρειαστεί για να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο."

MSC_tae_kwon_do_flyer_fr

Ποιες είναι οι συνθήκες στο Sports Club Mytilini, με το οποίο συνεργάζεσαι, συγκριτικά με τους υπόλοιπους χώρους που έχεις γυμναστεί;

"Στο Sports Club Mytilini χαίρεσαι πραγματικά να κάνεις προπόνηση. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, άνεση, συνθήκες πραγματικά ιδανικές για δουλειά. Είναι όμως ευχαρίστηση και για τον γονιό να παρακολουθεί το παιδί του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αφού ο χώρος είναι μεγάλος (8x9), καλύπτοντας τις προϋποθέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, δίνοντας οπτική επαφή με τον αθλητή σε μήκος 17 μέτρων. Έχω αθληθεί σε χώρους μικρούς με δύσκολες συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις και πολυτέλειες, αλλά η δίψα για μάθηση σε κάνει να τα ξεχνάς όλα."

Αποφάσισες να έχει συνεργάτη και βοηθό στις προπονήσεις, αντί να δουλέψεις μόνος -όπως συνηθίζεται στην πόλη μας-. Τι σε ώθησε;

"Πρόκειται για τον συνεργάτη μου τον Γιάννη Μανωλικάκη, που είναι άριστος χαρακτήρας αλλά και εξαιρετικός δάσκαλος, προερχόμενος από ένα άλλο νησί, την Κρήτη. Με εμπειρία από άλλους δασκάλους στον Α.Σ. Ηρακλή Χανίων. Πιστεύω ότι θα βάλει τη δική του πινελιά σ' αυτό που προσπαθώ να κάνω στην καινούργια σχολή. Είμαι της αρχής, ότι τα τέσσερα μάτια βλέπουν πάντα καλύτερα από τα δύο και δε θέλω να ακολουθήσω τη λανθασμένη νοοτροπία πολλών συναδέλφων, που επιμένουν να διδάσκουν μόνοι τους σε μια αίθουσα με 25 και πολλές φορές 30 μαθητές."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey