Όλα όσα ζήσαμε στο Red Bull Showrun by Alumil ήταν βγαλμένα από άλλο πλανήτη

27/09/2023 - 15:06 Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2023 - 15:10
Το event που διοργανώθηκε το Σάββατο (23/9) στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δεν θα το ξεχάσει κανείς από τους 160.000 φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που το παρακολούθησαν από κοντά.

«Αν μπορούσατε να ανταλλάξετε σπορ με κάποιο από αυτά των διπλανών σας, ποιο θα επιλέγατε και γιατί;». Αυτή ήταν η ερώτηση που κράτησα από τη συνέντευξη τύπου που έγινε στο Macedonia Palace, προς τους οδηγούς των μηχανοκίνητων, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Red Bull Showrun by Alumil. Οι οδηγοί - αν και μέχρι εκείνο το σημείο απαντούσαν με χαρακτηριστική άνεση- στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρισκόμασταν στη Θεσσαλονίκη για το event, πήραν διστακτικά ο ένας μετά τον άλλο τον λόγο.

Το πιο ενδιαφέρον στις απαντήσεις τους ήταν το εξής: κανείς δεν επέλεξε την F1 -παρά τις χιουμοριστικές παροτρύνσεις του Πάνου Σεϊτανίδη, ο οποίος μαζί με την Ντορέττα Παπαδημητρίου παρουσίαζε το event-, ενώ όλοι μίλησαν για τις φοβίες τους. Άλλος πως δεν θα μπορούσε να κάνει paramotor γιατί φοβάται τα ύψη, άλλος πως δεν θα μπορούσε να πιλοτάρει F1 γιατί φοβάται την ταχύτητα και άλλος πως δεν θα μπορούσε να οδηγήσει μηχανή γιατί νιώθει ανασφάλεια επάνω σε δύο (μόνο) τροχούς. Ο Πάτρικ Φριζάχερ (F1), οι Red Bull Driftbrothers (Ελίας Χουντότζι- Άνταμ Ζελέφσκι), ο Αράς Γκιμπιέζα (μηχανή) και ο Δημήτρης Κολλιάκος (paramotor) έμοιασαν για λίγο στα μάτια μας, κοινοί θνητοί. Όλα όσα, όμως, θα έκαναν λίγες ώρες αργότερα στο ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι της Νέας Παραλίας (από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Macedonia Palace) θα ήταν εξωγήινα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23/9) η Νέα Παραλία είχε φορέσει τα γιορτινά της. Γιγαντοοθόνες, ηχεία με μουσική και ένα experience village γεμάτο με εκπλήξεις για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θάλαμο ηχομείωσης της Alumil με τη μοτοσυκλέτα του Aras, Red Bull Pit Stop Challenge, stands με Red Bull σε διάφορες γεύσεις και σημεία πώλησης με φανέλα των οδηγών. Δεν είναι τυχαίο που από το experience village πέρασαν πάνω από 160.000 άτομα. Στο «χωριό» βρεθήκαμε κι εμείς και αξιοποιήσαμε την ευκαιρία με το να φωτογραφηθούμε πλάι στο θρυλικό μονοθέσιο της Red Bull με κινητήρα V8 των 750 ίππων, στις G82 BMW M4 των Driftbrothers, αλλά και στην KTM 890 DUKE R του Αράς.

....

Αφού δεν καταφέραμε να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ Pit Stop, το οποίο κρατάει από το 2019, όταν στο GP της Βραζιλίας η ομάδα Aston Martin Red Bull χρειάστηκε μόλις 1,82'' για να αλλάξει λάστιχα της RB15 που πιλόταρε ο Max Verstappen, είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο event. Μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε στηθεί μια εξέδρα για όσους είχαμε την τύχη να έχουμε στην κατοχή μας το pass των φίλων της Red Bull, ώστε να παρακολουθήσουμε το event απολαμβάνοντας finger food και cocktails με βάση το Red Bull. Δεξιά και αριστερά μας, σε όλο το μήκος της παραλίας βρίσκονταν δεκάδες χιλιάδες φίλοι της Red Bull, κάποιοι από τους οποίους για να έχουν καλύτερη θέα είχαν σκαρφαλώσει στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε δέντρα, αλλά και στις ταράτσες των γύρω πολυκατοικιών. Όλα ήταν έτοιμα ώστε οι παρουσιαστές να δώσουν το σήμα για την έναρξη του event.

...

Από εκείνο το σημείο (στις 16:30) και μετά, μέχρι περίπου τις 18:30, όσα είδαμε να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας και κυρίως μπροστά στα smartphone μας, αφού θέλαμε να καταγράφουμε κάθε δευτερόλεπτο, ήταν εξωγήινα. Για ζέσταμα, ο Λιθουανός Αράς Γκιμπιέζα, στάθηκε πάνω στην μοτοσυκλέτα του, έκανε έναν κύκλο γύρω από τον εαυτό του πάνω στην σέλα και έκοψε την ανάσα όλων όταν την οδήγησε με το ένα πόδι ψηλά στον αέρα. Ο Ελίας Χουντότζι «driftαρε» παρέα με τον Άνταμ Ζελέφσκι, και έκαψαν κυριολεκτικά λάστιχα γεμίζοντας τον χώρο με την αντίστοιχη μυρωδιά και καπνούς. Στη συνέχεια τα βλέμματα στράφηκαν στον ουρανό, αφού ο Δημήτρης Κολλιάκος δεχόταν κάμποσα g κάνοντας εναέριους ελιγμούς με το paramotor του, ενώ σιγόνταρε και το ελικόπτερο των Flying Bulls με τρελούς αεροπορικούς ακροβατισμούς πάνω από τον Θερμαϊκό, που άφησαν το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Το καλύτερο είχε μείνει για το τέλος, όταν ο Πάτρικ Φριζάχερ μπήκε στο θρυλικό μονοθέσιο της Red Bull και πέρασε από μπροστά μας γκαζώνοντας και σκορπώντας το δέος στον κόσμο που έμεινε να τον κοιτά με ανοιχτό το στόμα. Ο ήχος του κινητήρα μας έπαιρνε τα αυτιά, την ώρα που φαντάζομαι δεν έτρεχε με πάνω από εκατόν είκοσι χιλιόμετρα. Πόσο θόρυβο θα κάνουν αλήθεια είκοσι μονοθέσια που τρέχουν με τριακόσια χιλιόμετρα την ώρα σε ένα GP;

είναμε αποσβολωμένοι στις θέσεις μας μέχρι τον τερματισμό του show, στο οποίο εμφανίστηκαν ξανά όλοι οι οδηγοί με τα οχήματά τους, οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση, από τον κόσμο που έμεινε για ώρες στο χωριό, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φωτογράφιζαν τα σημάδια από τα καμμένα λάστιχα επάνω στην Νέα Παραλία.

Στον δρόμο της επιστροφής, όχι μόνο προς το Macedonia Palace, αλλά και προς την Αθήνα, σκεφτόμουν για το πόσο ωραίο θα ήταν να επαναλαμβανόταν ένα αντίστοιχο event της Red Bull του χρόνου, σε κάποια άλλη ελληνική πόλη. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού -εγώ δεν ήμουν, αλλά μετά το event έγινα- είναι πολλοί εκεί έξω και σίγουρα αξίζει να παρευρεθούν έστω μια φορά στη ζωή τους σε ένα εξωγήινο event όπως το Red Bull Showrun by Alumil.

gazzetta.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey