Drift Show στο εμπορικό λιμάνι!

09/05/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 14:15


Η αδρεναλίνη θα χτυπήσει ξανά κόκκινο το Σάββατο (10/5) στο Εμπορικό Λιμάνι Μυτιλήνης, με τη διοργάνωση του «Drift Show» και τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού εντός και εκτός νησιού.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Μυτιλήνης έχει αναλάβει, μετά τον πρώτο απόλυτα επιτυχημένο αγώνα επίδειξης «Drift & Time Attack» τον Οκτώβριο στον ίδιο χώρο, να φέρει εις πέρας αυτή τη φορά μια δυσκολότερη αποστολή. Έχοντας έρθει σε συνεννόηση με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, εξασφαλίστηκε ο τριπλάσιος χώρος σε σχέση με το προηγούμενο show, γεγονός που αναμένεται να προσφέρει ακόμα υψηλότερο θέαμα, τραβώντας το ενδιαφέρον των κορυφαίων του είδους στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση τελείται υπό την αιγίδα της ΕΠΑ ΟΜΑΕ, της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου και καρτ δηλαδή, που θα πραγματοποιήσει και τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων την Παρασκευή (9/5) στις 5 το απόγευμα.

Drift_emporiko_limani_1Το «Drift Show» θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 17:00 και για πέντε ολόκληρες ώρες οδηγοί από όλη τη χώρα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους τέσσερις τροχούς, «λιώνοντας» αρκετά σετ ελαστικών προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού, που έχει αποδείξει στη Μυτιλήνη ότι διψά για τα μηχανοκίνητα σπορ και είναι δεδομένο ότι θα γεμίσει ασφυκτικά ξανά το χώρο του Εμπορικού Λιμανιού, όπως συνέβη και τον Οκτώβρη.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές υπολογίζουν πως αποκλειστικά για το “Drift Show” θα έρθουν στο νησί μας περίπου 200 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους μηχανικοί, συγγενείς, υποστηρικτές και φίλοι των οδηγών που θα λάβουν μέρος, οι οποίοι θα μείνουν στη Λέσβο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα ενισχύσουν σε ένα βαθμό την τουριστική κίνηση, σε μια περίοδο που δεν έχει ξεκινήσει έντονο τουριστικό ρεύμα να έρχεται προς τη Λέσβο. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, που συγκαταλέγεται στα θετικά της διοργάνωσης.

Τι είναι το “Drift

Drift_texnikos_elegxos_2013_parking4Με τον όρο “Drift” εννοείται η τεχνική οδήγησης, στην οποία ο οδηγός εσκεμμένα γλιστράει το πίσω μέρος του αυτοκίνητου στις στροφές, διατηρώντας τον έλεγχο του οχήματος και ταυτόχρονα υψηλή ταχύτητα εξόδου. Στο drifting του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, ο οδηγός πρέπει να κοντρολάρει το αμάξι του ενώ πλαγιολισθαίνει από άκρη σε άκρη με μεγάλη ταχύτητα.

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και συνήθως πάνω σε πιστά, ενώ ο οδηγός κρίνεται για την ταχύτητα του, τις γωνίες που παίρνει, την εκτέλεση και το στυλ της οδήγησης του.

Ποια είναι η Λέσχη Αυτοκινήτου Μυτιλήνης

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, περισσότεροι από 100 εγγεγραμμένοι, που αγαπούν το αυτοκίνητο και δεν το θεωρούν μόνο σαν ένα μεταφορικό μέσο, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά τους. Η Λέσχη έχει ως στόχο να συγκεντρώσει όλους τους νέους οδηγούς, να βελτιώσει τις οδηγικές ικανότητες των μελών της, να προσφέρει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης κάτω από δύσκολες ή και οριακές καταστάσεις και τέλος να οργανώσει μονοήμερα ή και διήμερα σόου drift οδήγησης (πλαγιολίσθηση).

Φυσικά, οι δραστηριότητές της δεν είναι μόνο αγωνιστικές. Στην έως τώρα δράση της Λέσχης συγκαταλέγεται η συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση κοινωνικών ομάδων ή συλλόγων. Πρόσφατα μάλιστα, παρέδωσε τρόφιμα στon Ερυθρό Σταυρό και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για να μοιραστούν σε άστεγους συμπολίτες μας, ενώ κάτι αντίστοιχο με ρούχα έγινε για τους ταλαιπωρημένους μετανάστες, που φτάνουν στο νησί μας από τα απέναντι παράλια. Επίσης, στη διάρκεια του χρόνου προχωρούν και σε εθελοντικές δράσεις, με τελευταία τον καθαρισμό ρου δάσους στον Άγιο Δημήτριο της Αγιάσου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey