Ασημένιος στην Ευρώπη ο βετεράνος Βλοτινός

07/07/2019 - 11:05

Είναι ο πολυνίκης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στο πινγκ πονγκ και απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού διέπρεψε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων της Βουδαπέστης.

Ο λόγος για τον Μυτιληνιό Γιάννη Βλοτινό, που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της ασημένιο μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση στο αγώνισμα του απλού. Ο Βλοτινός, ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία 40-49 ετών, φτάνοντας πολύ κοντά στον τίτλο!

Στα 48 του χρόνια ο επί σειρά ετών διεθνής, όχι απλά παραμένει ενεργός, αλλά διατηρείται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και χαίρεται να μετέχει σε διάφορες διοργανώσεις. Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας της επιτυχίας του είναι το γεγονός ότι στους αγώνες της Βουδαπέστης πήραν μέρος 3.270 αθλητές κι αθλήτριες από 42 χώρες, μεταξύ των οποίων 23 Έλληνες.

Στο απλό ο Βλοτινός έδωσε συναρπαστικό όσο και θεαματικό τελικό με τον Βέλγο Σεντρίκ Μερκέζ και κάλλιστα μπορούσε να έχει τώρα στα χέρια του το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μπροστά σε γεμάτες κερκίδες και με το κοινό να χειροκροτεί συχνά ενέργειές του, έπιασε πολύ καλή απόδοση και πλησίασε τη νίκη. Είναι απολύτως ενδεικτικό ότι προηγήθηκε με 2-1 σετ και 6-3 στο τέταρτο. Δέχτηκε όμως την ανατροπή, με τον Βέλγο πρώην διεθνή να παίρνει και αρκετούς τυχερούς πόντους. Η εξέλιξη των σετ ήταν 13-11, 4-11, 11-6, 7-11 και 7-11.

Είχε προηγηθεί η άνετη πρόκριση στην αρχική φάση της ηλικιακής κατηγορίας 40-49 ετών, με την πρωτιά στο 21ο γκρουπ, όπου ο Βλοτινό είχε 3 νίκες χωρίς να χάσει σετ με αντιπάλους από τη Γερμανία, τη Σερβία και την Ουγγαρία. Η τρομερή πορεία του στο ταμπλό άρχισε από τους «128». Κατά σειρά απέκλεισε τον Πολωνό Μίλος Σάβζακ με 3-0 σετ, τον Ούγγρο Μάρτον Μάρσι με 3-1, τον Πολωνό Βόιτσεχ Τεμπέκιο με 3-0, τον Γερμανό Σβεν Χίελσερ με 3-2 (και μάλιστα με ανατροπή από 0-2 σετ πίσω στο σκορ), ενώ στα προημιτελικά η νίκη με 3-1 σετ εναντίον του Ντουράντ από τη Γαλλία τον οδήγησε στις θέσεις των μεταλλίων. Το Σάββατο στην 4άδα συνέτριψε τον Ούγγρο Κάρλος Νέμεθ με 3-0 σετ (11-4, 11-7, 11-6) και μετά τα έδωσε όλα για το χρυσό μετάλλιο ώσπου λύγισε στον τελικό στα 5 σετ από τον Βέλγο Σεντρίκ Μερκέζ (13-11, 4-11, 11-6, 7-11, 7-11).

Ο Γιάννης Βλοτινός αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά και ειδικότερα τη Λέσβο, που προσπαθεί δειλά δειλά το τελευταίο διάστημα να μπει ξανά στον αγωνιστικό χάρτη του αθλήματος. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey