«Το Διεθνές Τουρνουά Τένις διαφημίζει τη Λέσβο»

20/09/2023 - 10:30 Τελευταία τροποποίηση στις 20/09/2023 - 11:53

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου όπου διεξάγεται το 14ο Διεθνές Τουρνουά Τένις U18.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο Παύλος Βογιατζής που αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου, ο υπεύθυνος δικτύου της COSMOTE στη Μυτιλήνη Στρατής Παπαμακαρίου, καθώς η COSMOTE είναι για άλλη μια χρονιά κεντρικός χορηγός, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Διευθυντής των αγώνων και Τεχνικός διευθυντής του ΟΑΛ Δημήτρης Τσακίρης, αλλά και αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο τουρνουά.

379660435_1422056365041733_3229349591509446459_n.jpg (1170×681)

Στο ITF που διεξάγεται για 14η χρονιά στη Λέσβο, συμμετέχουν περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες, γεγονός το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη και καλύτερη διαφήμιση της Λέσβου σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφεραν όλοι οι ομιλητές. Αρχικά, μίλησαν 11 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την διοργάνωση, κάποιοι εκ των οποίων έχουν λάβει μέρος ξανά τις προηγούμενες χρονιές αλλά και από τη Μυτιλήνη. Οι νεαροί αθλητές ανέφεραν ότι απολαμβάνουν το τένις, θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά σε αυτό το ξεχωριστό τουρνουά και να καταφέρουν μελλοντικά να παίξουν τένις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο κ. Παύλος Βογιατζής  σημείωσε ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός της συμμετοχής στο τουρνουά και ότι πρέπει οι τοπικοί φορείς να στηρίζουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα. Το συγκεκριμένο τουρνουά πέρα από τον μεγάλο αριθμό αθλητών και τους συνοδούς που φτάνουν στη Λέσβο, συγκεκριμένα φέτος 170 άτομα, αποτελεί πέρα από αθλητικό γεγονός και τουριστικό, με την προβολή της Λέσβου σε αυτές τις χώρες. Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες είναι "πρεσβευτές" της Λέσβου.

Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό που συμμετέχουν και δύο Μυτιληνιές αθλήτριες του ομίλου, οι αδελφές Ειρήνη και Νάνσυ Τσακίρη, καθώς μέσα σε αυτό το Διεθνές Τουρνουά έχουν λάβει μέρος αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί όπως η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έκανε την πρώτη της νίκη σε διεθνείς αγώνες. Κλείνοντας μίλησε και για τις εγκαταστάσεις και το γεγονός ότι υπάρχουν μελέτες για επιπλέον δύο γήπεδα και η νέα Δημοτική Αρχή και η Περιφερειακή Αρχή να μεριμνήσουν για την κατασκευή των νέων γηπέδων.

379526159_301735892465899_8193401203517323129_n.jpg (1170×859)

Στη συνέχεια ο κ. Παπαμακαρίου ανάφερε ότι νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διοργάνωση στο νησί μας ενός μεγάλου, τουρνουά το οποίο χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται. "Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη δημοσιότητα σε αυτή την εκδήλωση και οι άνθρωποι του ομίλου κάθε χρόνο επιτυγχάνουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, να απολαύσουν τη διαμονή τους εδώ και τους αγώνες."

Ο κ. Κουρσουπάς υπογράμμισε ότι η Περιφερέρεια Β. Αιγαίου έχει στηρίξει αρκετά τον αθλητισμό, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια. Τα σωματεία λαμβάνουν αθλητικό υλικό και η επόμενη περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει αυτό το έργο. "Ο αθλητισμός κρατάει τους νέους στον σωστό δρόμο και χαίρομαι που συμμετέχω κα γω σε αυτό που λέγεται αθλητισμός. Έχουμε πλάνα για τις επόμενες χρονιές και εάν οι πολίτες μας επιλέξουν ξανά θα τα υλοποιήσουμε. Και σε αυτό το μοναδικό τουρνουά η Περιφέρεια συνδράμει οικονομικά και εύχομαι ότι καλύτερο γιατί πραγματικά γίνεται πολύ καλή δουλειά."

Με τη σειρά του ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό event στο Βόρειο Αιγαίο, με μεγάλη ανταπόκριση παγκοσμίως. Ευχαρίστησε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που ήρθαν στη Λέσβο και τίμησαν ξανά με την παρουσία τους την διοργάνωση, όπως και το φίλαθλο κοινό που παρακολουθεί καθημερινά τους αγώνες. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Δήμο Μυτιλήνης, την Cosmote και την ΑΧΕΠΑ για την υποστήριξη τους.

Τέλος, πρόσθεσε ότι πρέπει να αυξηθούν οι διεθνείς αγώνες στη χώρα μας για να λαμβάνουν μέρος οι Έλληνες αθλητές και να μην αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ότι τον Μάϊο του 2024 για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Λέσβο Διεθνές Τουρνουά Βετεράνων με διάρκεια πέντε ημερών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey