Πάνε Καρπενήσι για προετοιμασία!

20/08/2018 - 13:09 Τελευταία τροποποίηση στις 20/08/2018 - 13:43

Μια απόφαση που καταδεικνύει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και τον σπουδαίο στόχο που έχουν θέσει, έλαβαν ο Γρηγόρης Κοντός και η Όλγα Φιάσκα, αφού θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες για προετοιμασία στο Καρπενήσι.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας ενόψει, στους οποίους η Μυτιληνιά ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης θα εκπροσωπήσει την ευρωπαϊκή ομάδα στα 5.000μ βάδην, η δυνατή προετοιμασία ήταν απαραίτητη. Όπως έγινε και επίσημα γνωστό από τον ΣΕΓΑΣ η Φιάσκα βρίσκεται μεταξύ των 13 αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση, ενώ ο Γρηγόρης Κοντός θα είναι ο ένας εκ των τριών προπονητών του στίβου που θα ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο αγώνας των 5.000μ βάδην θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου (14:30 τοπική), ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων η απονομή μεταλλίων του αγωνίσματος θα γίνει στις 16 του μήνα. 

Μιλώντας στο «SL» ο προπονητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης Γρηγόρης Κοντός τόνισε: «Ήταν η πιο ενδεδειγμένη κίνηση από μέρους μας. Το να βρεθούμε για 12 μέρες σε υψόμετρο, κάνοντας τις προπονήσεις μας, θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Δεν αφορά μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, όπου θα λάβει μέρος η Όλγα, αλλά συνολικά την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Εκεί θα μπορέσει να προπονηθεί με ησυχία και συγκέντρωση.»

Μαζί της στο Καρπενήσι θα μεταβεί και η Μιχαέλα Φιάσκα, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της στη μέση και μπαίνει σταδιακά σε κανονικό ρυθμό προπόνησης, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη στις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις μεσαίες αποστάσεις. Την προσεχή Πέμπτη θα αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη οι δύο πρωταθλήτριες μας και ο έμπειρος προπονητής, επιστρέφοντας στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά, απουσιάζει χαρακτηριστικά κάθε μικρή ή μεγάλη βοήθεια χορηγικά, από την πολιτεία ή κάποιον ιδιώτη, για μία αθλήτρια η οποία έχει ανεβάσει τη σημαία - όχι μόνο της Λέσβου αλλά και- της Ελλάδας στο βάθρο της Ευρώπης. Είναι πολύ κρίμα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο από κάθε άποψη, οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας στον κλασικό αθλητισμό να παλεύουν παντελώς μόνοι, με μοναδικούς συνοδοιπόρους στο δύσκολο αθλητικό μονοπάτι που ακολουθούν, τους γονείς τους. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey