Πετάει για Αργεντινή η Φιάσκα!

02/10/2018 - 13:29 Τελευταία τροποποίηση στις 02/10/2018 - 15:55

Συμμετοχή σε μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση για την Όλγα Φιάσκα, που θα εκπροσωπήσει τις επόμενες ημέρες την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Μπουένος Άιρες από τις 6 έως τις 18 Οκτώβρη.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, που έγινε στο Γκιορ της Ουγγαρίας, όπου η Μυτιληνιά αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000μ βάδην, η σεζόν ολοκληρώνεται με τη «μικρή Ολυμπιάδα», τους αγώνες που διεξάγονται στα πρότυπα του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάθε τέσσερα χρόνια. Στο Μπουένος Άιρες, το οποίο ανοίγει από σήμερα τις πύλες του για να υποδεχθεί στο Ολυμπιακό Χωριό αθλητές και αθλήτριες από 206 χώρες, θα παρευρεθούν όλα τα εκκολαπτόμενα αστέρια σε 32 διαφορετικά αθλήματα, ζώντας από πρώτο χέρι την εμπειρία του ολυμπιακού κινήματος.

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διοργάνωση με 33 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε 12 αθλήματα. Ανάμεσά τους και η Όλγα Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, που προπονείται με τον Γρηγόρη Κοντό και θα αγωνιστεί στα 5.000μ βάδην, στοχεύοντας αρκετά ψηλά δεδομένης της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή, η Φιάσκα κατέχει την 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 5.000μ βάδην κάτω των 18 ετών. Το 23:22.11 που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κατερίνης τη φέρνει στην παγκόσμια κατάταξη πίσω μόνο από την Αμερικανίδα Τέιλορ Έβερτ (22:38.16) και τη Λευκορωσίδα Χάνα Ζούμπκοβα (22:45.47), η οποία την κέρδισε στο Ευρωπαϊκό του Γκιορ. Ακολουθούν η Μεξικανή Σοφία Ράμος Ροντίγκεζ (23:35.02), η Γιαπωνέζα Μινόρι Γιαμπούτα (23:38.32), η Κινέζα Ρίκουο Ξι (23:44.39), η Αυστραλή Κέιτλιν Χάνιγκαν (23:44.69) και η Γαλλίδα Ζούλια Περισόν (23:58.37). Ωστόσο, τελικές λίστες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων δεν έχουν δοθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και έτσι ενδέχεται κάποια από αυτές τις αθλήτριες να μη λάβει μέρος. Ας μην ξεχνάμε ότι για μερικές αθλήτριες η συγκεκριμένη εποχή είναι εκτός φόρμας, αφού για παράδειγμα στην Αυστραλία προέρχονται από χειμώνα.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, αρχικά για τη Μαδρίτη και εν συνεχεία για το Μπουένος Άιρες, το «SL» εντόπισε την Όλγα Φιάσκα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και συνομίλησε μαζί της για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, όπου θα λάβει μέρος.

  • Ποια είναι τα συναισθήματα λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι για την Αργεντινή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων;

«Κατ’ αρχήν είμαι πάρα πολύ χαρούμενη από την παρουσία μέχρι τώρα στη χρονιά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο ζωής και είμαι ενθουσιασμένη. Σαφέστατα υπάρχει το στοιχειώδες άγχος αγωνιστικά, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου και για ότι έχω καταφέρει ως τώρα.»

  • Πώς κύλησε η προετοιμασία σου;

«Πήγε εξαιρετικά η προετοιμασία. Θεωρώ πως κάναμε πολύ σωστή δουλειά με τον προπονητή μου, Γρηγόρη Κοντό, ενώ και η παρουσία μας στο Καρπενήσι βοήθησε. Αισθάνομαι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.»

  • Πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν οι εμπειρίες που αποκόμισες από τη συμμετοχή σου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ;

«Ασφαλώς. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας αυτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι εμπειρίες που κέρδισα ήταν πάρα πολλές. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν ώστε να παρουσιαστώ ανταγωνιστική και τώρα στο Μπουένος Άιρες.»

  • Τι να περιμένουμε; Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος;

«Για αρχή θα ήθελα να είμαι μέσα στην 6άδα. Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Σίγουρα το να βρίσκομαι στα μετάλλια είναι ό,τι καλύτερο. Μακάρι να τα καταφέρω…»

  • Γενικώς, από τη χρονιά πόσο ικανοποιημένη είσαι; Τι προσδοκάς για το μέλλον;

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Είχαμε θέσει ως πρώτο στόχο μαζί με τον προπονητή μου τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 της Ουγγαρίας. Όχι μόνο τον πετύχαμε, αλλά κατέκτησα και το ασημένιο μετάλλιο. Το να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων δεν ήταν στα σχέδια μας. Ήρθε ως μια έξτρα επιβράβευση. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γι’ αυτό λοιπόν. Ο επόμενος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, τον επόμενο Ιούλιο στο Μπόρας της Σουηδίας. Βέβαια εκεί θα πρέπει να αγωνιστώ στα 10.000μ βάδην, αλλά δε με τρομάζει. Έχω ξανακάνει 10άρι και μάλιστα σε πολύ καλό χρόνο για την ηλικία μου. Γενικώς έχω δουλέψει πολύ τη φετινή χρονιά και θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο την επόμενη σεζόν.»

Σημειώνεται ότι η Όλγα Φιάσκα κατέχει τη 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο ως αθλήτρια κάτω των 18 ετών στα 10.000μ βάδην με 48:17.60 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Τρικάλων, ενώ ο χρόνος της φιγουράρει επίσης και στην πρώτη 20άδα παγκοσμίως για τις μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες κάτω των 20 ετών.

Η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες, την οποία θα ακολουθήσει και ο Μυτιληνιός ομοσπονδιακός προπονητής Γρηγόρης Κοντός (αναχωρεί στις 5 Οκτωβρίου), απαρτίζεται από τους:

Στίβος: Όλγα Φιάσκα, Παναγιώτα Δόση, Γεράσιμος Καλογεράκης, Σπυριδούλα Καρύδη Σοφία Κεσσίδη, Σταυρούλα Κοσμίδου, Αντώνιος Σάντας, Βασιλεία Σπύρου, Θεόδωρος Ζιώγας, Άνθιμος Κελεπούρης, Ιωάννης Καμαρινός, Ελένη Ιωαννίδου, Ελίνα Τζένγκο

Κολύμβηση: Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ελένη Κοντογεώργου, Νικολέττα Παυλοπούλου, Σάββας Θώμογλου

Τάε κβον ντο: Ανάργυρος Σοφοτάσιος, Γεώργιος Ιωάννου, Φανή Τζέλη

Κωπηλασία: Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, Στέφανος Καράκογλου

Ιστιοπλοΐα: Αικατερίνη Δίβαρη, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης

Άρση βαρών: Γεράσιμος Γαλιατσάτος, Μαρία Καρδαρά

Ενόργανη γυμναστική: Ελβίρα Κατσάλη

Καταδύσεις: Νικόλαος Μόλβαλης

Καράτε: Κυριακή Κυδωνάκη

Ρυθμική γυμναστική: Ιωάννα Μαγοπούλου

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Ιωάννης Σγουρόπουλος

Τραμπολίνο: Αντωνία Σακελλαρίδου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε κατακτήσει το 2010, στην πρώτη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Σιγκαπούρη, πέντε μετάλλια, ενώ το 2014 στη Ναντζίνγκ της Κίνας, η χώρα μας επέστρεψε με συγκομιδή δύο μεταλλίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey