Γρ. Κοντός: «Δεν κερδίζει πάντα το φαβορί»

04/10/2018 - 14:25 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2018 - 14:27

Εμφανώς πιο κατασταλαγμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο «SL» ο ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ, αλλά και της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Γρηγόρης Κοντός γνωρίζοντας πλέον τις αντιπάλους της Όλγας Φιάσκα στα 5.000μ βάδην των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Ο έμπειρος προπονητής, που αναχωρεί σήμερα για το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια μπορεί να τα πάει πολύ καλά στη διοργάνωση και γιατί όχι να επιστρέψει με ένα ακόμα μετάλλιο.

«Οι λίστες συμμετοχής λένε πολλά και τίποτα συγχρόνως. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Όλγα κατέχει τη 2η καλύτερη επίδοση από όσες αθλήτριες θα λάβουν μέρος. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι επιδόσεις έγιναν τον Ιούλιο και από τότε έχουν μεσολαβήσει δύο μήνες. Είναι σημαντικό ότι η Αμερικανίδα η Τέιλορ δεν θα αγωνιστεί κι αυτό είναι ευνοϊκό, γιατί έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος. Ωστόσο, και μόνο ότι υπάρχουν αθλήτριες από τις κορυφαίες σχολές βάδην, όπως είναι η Ισπανία, η Ιταλία και το Μεξικό, καθιστά τον αγώνα εξαιρετικά ανταγωνιστικό», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής.

Μιλώντας για την προετοιμασία της Όλγας Φιάσκα, ο Γρηγόρης Κοντός ήταν κατηγορηματικός: «Έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Η Όλγα αισθάνεται πολύ δυνατή και έχει τη δυνατότητα να κατέβει τα 23 λεπτά, πετυχαίνοντας ακόμα καλύτερο χρόνο συγκριτικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν συμβεί αυτό δύσκολα δεν θα είναι στα μετάλλια, αφού οι υπόλοιπες αθλήτριες θα πρέπει να κατεβάσουν 1 ολόκληρο λεπτό τις ατομικές τους επιδόσεις για να την κερδίσουν.»

Σε ερώτηση για τις πολύ δυνατές σχολές βάδην, που έχουν εκπρόσωπο στη διοργάνωση, ο Γρηγόρης Κοντός επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι η Όλγα έχει να συναγωνιστεί αθλήτριες από τις κορυφαίες χώρες στο βάδην. Κι αυτό γιατί θα αποκομίσει πολλές εμπειρίες. Ο αγώνας αναμένεται πολύ δυνατός και εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι με βάση παλαιότερες διοργανώσεις δεν κερδίζει πάντα το φαβορί. Το σημαντικό είναι να τερματίσει έγκυρη και υγιής. Έχουμε καταστρώσει την τακτική μας και θα είμαστε αρκετά προσεκτικοί, όπως συμβαίνει συνήθως, γιατί οι κριτές θα είναι αρκετά αυστηροί ως προς τις παρατηρήσεις και τις κόκκινες κάρτες.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey