Διπλός αγώνας βάδην στο Μπουένος Άιρες!

08/10/2018 - 14:33

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων ξεκίνησαν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης να πραγματοποιείται στα πρότυπα των κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη.

Η Ελλάδα, με την αποστολή της οποίας συμμετέχει και η Όλγα Φιάσκα από τη Μυτιλήνη, μπήκε πρώτη με τη σημαία της στο Στάδιο Μονουμεντάλ μέσα σε χειροκροτήματα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες πήραν μια πρώτη δόση από όσα θα διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον, μια ανάλογη συμμετοχή δηλαδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ταλέντο τους εξάλλου είναι δεδομένο για να βρίσκονται στην Αργεντινή, αφού εκεί θα αγωνιστούν τις επόμενες ημέρες οι κορυφαίου του κόσμου στην ηλικία κάτω των 18 ετών.

Για την Όλγα Φιάσκα και το βάδην, γενικότερα, υπήρξε μια αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγωνίσματος. Οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι δεν θα διεξαχθεί ένας, αλλά δύο αγώνες και τα μετάλλια θα κριθούν αθροιστικά από τους χρόνους που θα κάνει κάθε αθλητής και αθλήτρια. Ο αγώνας των 5.000μ ήταν προγραμματισμένος για τις 12 Οκτωβρίου, ωστόσο πέρα από αυτόν θα διεξαχθεί και ακόμα ένας στις 16 Οκτωβρίου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης αυτής, φαίνεται να ευνοούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν «επενδύσει» στο τεχνικό κομμάτι της κούρσας, βαδίζοντας πιο «έντιμα» (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος όρος), εν αντιθέσει με εκείνους που «ρισκάρουν» περισσότερο, βαδίζοντας στο όριο των καρτών. Κι αυτό γιατί οι κριτές έχουν αυστηροποιήσει τους κανονισμούς, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα... τρεξίματος στο βάδην. Και ως εκ τούτου, πολύ δύσκολα ένας αθλητής ή μια αθλήτρια θα «κοροιδέψει» δύο φορές τους κριτές...

Την Παρασκευή στις 12 Οκτωβρίου, ο πρώτος αγώνας των 5.000μ βάδην στις γυναίκες θα ξεκινήσει στις 14:30 (τοπική), που σημαίνει στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Αντίστοιχα, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ο δεύτερος αγώνας των 5.000μ γυναικών θα ξεκινήσει στις 14:15 (τοπική), δηλαδή 20:15 ώρα Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey