Στην τελική ευθεία για ταρτάν και Στάδιο Πολιχνίτου

24/10/2018 - 12:23 Τελευταία τροποποίηση στις 24/10/2018 - 12:29

«Σάρκα και οστά» παίρνει η επιθυμία των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού για εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας, μετά από πάρα πολλά χρόνια απαξίωσης και μαρασμού. Η Παρασκευή, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αποτελέσει την πιο σημαντική ημέρα για τον στίβο, αφού στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου θα εγκριθεί η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου για μια σειρά από αθλητικά έργα, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές.

Ιεραρχώντας επιτέλους προτεραιότητες, ενδεχομένως και κατόπιν της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε ο Τύπος το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα με σειρά δημοσιευμάτων στο «Ε» και στο SportLesvos.gr, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμος Λέσβου προέταξαν το κοινό συμφέρον, συμπράττοντας και ξεπερνώντας κάθε είδους γραφειοκρατικές δυσκολίες, ώστε σύντομα η νεολαία του νησιού μας να απολαμβάνει τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο στίβο και όχι μόνο.

Την Παρασκευή λοιπόν, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, θα εγκριθεί η σύμβαση για την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα στο Στάδιο Μυτιλήνης και στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, έργο που αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην προπόνηση αθλητών και αθλητριών, που μέχρι σήμερα αθλούνται σε αποκαρδιωτικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», η επιλογή των ταρτάν έγινε με γνώμονα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών μας. Και μπορεί το κόστος να… ξέφυγε από τον αρχικό προϋπολογισμό, ωστόσο η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει δεσμευθεί να καλύψει με επιπλέον πόρους τη χρηματοδότηση, ώστε το έργο να εκτελεστεί απρόσκοπτα. Ο κάθε ελαστικός τάπητας, σε Μυτιλήνη και Καλλονή, αναμένεται να στοιχίσει περίπου €560.000 και με βάση το χρονοδιάγραμμα το έργο θα δημοπρατηθεί το αργότερο ως τον Μάρτιο, με προοπτική ολοκλήρωσής του ακόμα και πριν το καλοκαίρι.

Θετική εξέλιξη για Στάδιο Πολιχνίτου

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα και την αναβάθμιση του Σταδίου Πολιχνίτου, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο στο νότιο τμήμα του νησιού, εξυπηρετώντας πολλές περιοχές, που σήμερα αδυνατούν ή δυσκολεύονται να αναπτύξουν τον κλασικό αθλητισμό.

Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Λέσβου και ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού αφορά τον πλήρη εκσυγχρονισμό της αθλητικής εγκατάστασης με τοποθέτηση συνθετικού τάπητα για το ποδόσφαιρο, αλλά και ταρτάν για τον στίβο, προβολείς ηλεκτροφωτισμού, αποδυτήρια και κερκίδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey