Άρωμα γυναίκας στα courts της Νεάπολης

06/05/2015 - 14:20 Τελευταία τροποποίηση στις 06/05/2015 - 14:27

Πραγματοποιήθηκε χθες η Συνέντευξη Τύπου του 9ου Διεθνούς επαγγελματικού τουρνουά Τένις "ΟΤΕ OPEN INTERNATIONAL TENIS MYTILENE 10.000$", στο Κέντρο Αντισφαίρισης Ν. Λέσβου στη Νεάπολη και έγινε παράλληλα η πρεμιέρα στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Απόστολος Αλατζάς και ο Διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Τσακίρης, πήραν το λόγο στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου και αναφέρθηκαν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, που πραγματοποιείται στην πόλη μας, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, προβάλλοντας τουριστικά το νησί και ενισχύοντας την οικονομία του τόπου, αφού η παραμονή αθλητριών, προπονητών και συνοδών γίνεται με έξοδα που βαραίνουν τις συμμετέχουσες.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τουρνουά, η Μυτιληνιά Μαριάνθη Τσεσμετζή στην παρθενική της εμφάνιση σε διεθνές τουρνουά στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στη Ρωσίδα Anna Sokiran, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-1), παλεύοντας με σθένος και έχοντας δύο χαμένα games μετά από deuce. Η παρουσία της νεαρής πρωταθλήτριας του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου αποτέλεσε μια από τις πολύ όμορφες στιγμές της χθεσινής ημέρας, αποδεικνύοντας πως η δουλειά που γίνεται στον ΟΑ Λέσβου παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια είχε βρεθεί στα courts μια ακόμα Μυτιληνιά αθλήτρια του Ομίλου, η Ραφαέλλα Ευσταθίου, ανάμεσα σε σπουδαίες ξένες αθλήτριες από διάφορες χώρες.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα του απλού, η Christina Smith νίκησε την Ελληνίδα Εμμανουέλα Αντωνάκη με 2-0 σετ (6-2, 6-3), η Ισπανίδα Garcia-Perez επικράτησε της Ρωσίδας Eleni Belenova με 2-0 σετ (6-2, 6-3), ενώ σε μια ελληνική μονομαχία που είχε συναρπαστική εξέλιξη, η Αναστασία Ρεντούλη κέρδισε την Κύπρια Μαρία Σιωπαχά με 2-0 σετ (7-5, 7-5) και πέρασε στο Β' Γύρο με τις 16 καλύτερες αθλήτριες του ταμπλό.

Αγωνιστική δράση υπήρξε όμως και στο διπλό. Οι Ελληνίδες Αντωνάκη και Νικολοπούλου δεν τα κατάφεραν απέναντι στις Sokiran (RUS) και Smith (USA) χάνοντας με 1-2 σετ (6-2, 3-6, 10-7). Ανάλογη εξέλιξη είχε και η προσπάθεια των Φαφαλιού - Ρεντούλη, που γνώρισαν την ήττα από τις Gaydarzhi (RUS) - Tomic (AUS) με 2-0 σετ (6-2, 6-2). Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, την πρόκριση πήραν οι Kushkova (RUS) - Pradoba (CZE) έναντι των Belenova (RUS) - Vogelsang (NED) με 2-1 σετ (1-6, 6-4, 11-9), όπως και οι Horackova (CZE) - Peckl (AUT) απέναντι στις Στεφάνου - Tona (ITA) με 2-1 σετ (7-5, 6-7(4), 11-9).

Πριν από ελάχιστα λεπτά, σημειώθηκαν κατά τη δεύτρερη ημέρα των αγώνων δύο προκρίσεις Ελληνίδων αθλητριών στις "16" του ταμπλό. Η Αγνή Στεφάνου επικράτησε της Ολλανδέζας Van Der Hoek με 0-2 σετ (2-6, 2-6), ενώ και η Σταματία Φαφαλιού προκρίθηκε κόντρα στην Αυστριακή Kerstin Peckl με 0-2 σετ (3-6, 3-6).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey