Στα μέτρα της θέλει τα μπαράζ η ΕΠΣ Πειραιά

20/03/2013 - 15:28

Mpratsolis_EPS_PeiraiaΔε μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η άποψη του Προέδρου της ΕΠΣ Πειραιά κ. Στέλιου Μπρατσόλη, αναφορικά με τον καταρτισμό των ομίλων στα επερχόμενα μπαράζ ανόδου μεταξύ των πρωταθλητών όλων των Ενώσεων, για τη συμμετοχή τους στη νέα Γ' Εθνική κατηγορία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΠ επιθυμεί την ευνοϊκή μεταχείριση της Ένωσης του, καθώς επίσης και της ΕΠΣ Αθηνών, την οποία βαφτίζει ουσιαστικά ποδοσφαιρικό κεκτημένο. Ξενχά ωστόσο να αναφέρει, πως ήδη οι συγκεκριμένες Ενώσεις συμμετέχουν με δύο ομάδες η καθεμιά στα μπαράζ, λόγω αυτής της συλλογιστικής, που διέπει και την Ομοσπονδία.

Ο κ. Μπρατσόλης θέλει τα τέσσερα σωματεία της ΕΠΣΠ και της ΕΠΣΑ να μπουν το καθένα σε ξεχωριστό όμιλο (ώστε να μεγαλώσει τις πιθανότητες προβιβασμού όλων), συμπληρώνοντας τις τετράδες που θα προκύψουν με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Δηλαδή, με πολύ... κομψό τρόπο ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά λέει στους συγκεκριμένους πρωταθλητές από τα νησιά και την Περιφέρεια γενικότερα, πως θα πρέπει να "θυσιαστούν", αφού εκ των πραγμάτων οι ομάδες της Αττικής είναι πιο δυνατές, έχοντας τη δυνατότητα να αντλήσουν παίκτες από μια εξαιρετικά μεγάλη ποδοσφιαρική πηγή, εν αντιθέσει με εκείνους. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως φέτος θα προβιβαστούν στη νέα Γ' Εθνική μόλις 16 πρωταθλητές Ενώσεων. Και απ' ότι φαίνεται, Πειραιάς και Αθήνα δε σκοπεύουν να κάνουν καμία... έκπτωση στους δικούς τους εκπροσώπους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπρατσόλη:

"Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά κ. Στέλιος Μπρατσόλης, σχετικά με την διαμόρφωση ομίλων ΕΠΣ για την διεξαγωγή των μπαράζ ανόδου στην νέα Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία 2013-2014 ανέφερε τα εξής:

Όλοι γνωρίζουν οτι πέρσι, η ΕΠΣΠ δια του εκπροσώπου τηs στην ΕΠΟ κ. Νίκου Ανασόπουλου – αλλά και δια του Προέδρου της, διαφώνησαν για το περιεχόμενο και την μορφή της Απόφασης διεξαγωγής των ομίλων μπαράζ ανόδου στο Περιφερειακό πρωτάθλημα 2012-13, που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Πειραιάς, παρά τα όσα διαδραματίσθηκαν στα περσινά μπαράζ –και δυστυχώς δικαίωσαν τις προβλέψεις του– δεν άλλαξε θέση και ΔΕΝ ψήφισε την συμπληρωματική άνοδο στους ομίλους, όπως τελικά διαμορφώθηκαν – ηρώντας χωρίς Καιροσκοπισμό, στάση αρχών.

Ο Πειραιάς έχει προτείνει εδώ και 15 χρόνια την κατάργηση της παθογενούς Δ’ Εθνικής και την διαμόρφωση ποδοσφαιρικής δομής που θα ισχυροποιεί τις Ενώσεις, τις υποδομές και την παραγωγική ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου "από τα κάτω προς τα πάνω".

Συμφωνούμε ότι ο σχεδιασμός της νέας Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενισχύσουμε από τώρα την αξιοπιστία της, συμβάλλοντας στην ισχυροποίηση της νέας Κατηγορίας. Αυτή την εξέλιξη τη διασφαλίζει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό: α) Η διαμόρφωση ομίλων Μπαράζ ανόδου με εδαφικούς γεωγραφικούς καταμερισμούς, β) η επιλογή κλειδαρίθμων όπου η ποδοσφαιρική εμπειρία και πραγματικότητα το επιτάσσουν, γ) οι κληρώσεις για τη συμπλήρωση των ομίλων τετράδων από τις ομάδες των ΕΠΣ που συμμετέχουν στους γεωγραφικούς καταμερισμούς.

Η διαδικασία αυτή αίρει κάθε αντικειμενική επιφύλαξη που εκ των πραγμάτων γεννά ο ορισμός των ομίλων τετράδων με όποιο γεωγραφικό καταμερισμό και αν επιλεγούν. Με βάση την ανωτέρω λογική και σε ότι αφορά τη συμμετοχή των ομάδων ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ στη διαδικασία των προσεχών μπαράz, προτείνω τη διαμόρφωση γκρουπ 16 Ενώσεων για να δημιουργηθούν οι 4 εκ των 14 ομίλων ως εξής:

Στο γκρουπ να συμμετέχουν οι 6 ομάδες των τεσσάρων ΕΠΣ Αττικής, οι 5 ομάδες των ΕΠΣ Χίου, Λέσβου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου και 5 ομάδες των ΕΠΣ Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Θεωρώ – και με σεβασμό προς όλες τις ομάδες όλων των ΕΠΣ του εν δυνάμει προτεινόμενου γκρουπ, ότι οι 4 ομάδες ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ δικαιούνται ποδοσφαιρικά να έχουν κλειδάριθμο 1,2,3,4 στη Διαμόρφωση των 4 ομίλων, ώστε στη συνέχεια με κλήρωση να προκύψουν οι τριάδες που θα συμπληρώσουν τους συγκεκριμένους 4 ομίλους.

Καταθέτω δημόσια και ανοικτά αυτή τη συλλογιστική, χωρίς περιοριστική ή οφελιμιστική αντίληψη, αλλά με βάση τα προαναφερόμενα επιχειρήματα για τη μετάβαση σε μια νέα κατηγορία, με νέες προδιαγραφές και ποδοσφαιρικές απαιτήσεις, γεγονός που θα συμβάλει βήμα – βήμα και στην ποιοτική ενίσχυση των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ και ειδικά των πρωταθλημάτων των Α’ Κατηγοριών.

Στέλιος Μπρατσολης
Πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά
Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Δ’ Εθνικής ΕΠΟ"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey