Ο κόσμος δεν είναι χαζός…

By Δεκεμβρίου 24, 2014

Είναι γεγονός πως η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια έχει απολέσει το κριτήριο της αυτοπροστασίας και της αυτοεκτίμησης, αποδεχόμενη σε πολλές περιπτώσεις κάθε λογής δυσβάσταχτο μέτρο που της επιβάλλουν. Όμως σε τοπικό επίπεδο, η προηγούμενη εβδομάδα απέδειξε περίτρανα πως οι φίλοι του ποδοσφαίρου, όσο κι αν έχουν στερηθεί το αγαπημένο τους άθλημα εντός των στενών ορίων, είτε με το μέχρι ενός σημείου «ταβάνι» του Αιολικού τα παλαιότερα χρόνια, είτε με την ιστορία της ανακατασκευής του «Ταρλά» πέρυσι, δεν έτρεξαν σαν… πρόβατα να αγοράσουν όσο-όσο ένα εισιτήριο για τον αγώνα της ΑΕΛΚ με τον Ολυμπιακό.

Το sold out ήρθε πολύ δύσκολα, το απόγευμα της Παρασκευής κι ενώ στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαν χρειαστεί μόλις τρεις ώρες προπώλησης. Ο κόσμος δυσανασχέτησε και δικαιολογημένα θα πει κάποιος, όταν η ΠΑΕ ΑΕΛΚ έβαλε… καπέλο στα εισιτήρια 15€ επιπλέον απ’ ότι πουλούσε στους προηγούμενους αγώνες! Τη στιγμή μάλιστα, που είχε με τον τρόπο της «στριμώξει» τους φιλάθλους να αγοράσουν και εισιτήριο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, για να αποκτήσουν προτεραιότητα στο ματς με τους «ερυθρόλευκους».

Ουσιαστικά δηλαδή, η καλλονιάτικη ΠΑΕ προτίμησε να λειτουργήσει στη λογική της «αρπαχτής» στο πιο εμπορικό παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι στον πρωταθλητή, που έχει αποδεδειγμένα και πολλούς υποστηρικτές στο νησί της Λέσβου. Κάτι που ενδεχομένως να της γυρίσει μπούμερανκ στις επόμενες εντός έδρας υποχρεώσεις της, από τη στιγμή που είναι διάχυτη πλέον η δυσαρέσκεια του κόσμου για τη συγκεκριμένη πρακτική, αλλά και για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛΚ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το να πωλούνται πακέτο κάποια εισιτήρια συγκεκριμένων αναμετρήσεων στις διοργανώσεις όπου συμμετέχει ένας σύλλογος, είναι κάτι που συνηθίζεται σε όλο τον κόσμο. Όμως αυτό που έπραξε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ κυριολεκτικά δεν είχε προηγούμενο. Γιατί αντί να προσφέρει στους φιλάθλους, που βρέθηκαν στον «Ταρλά» με τον Παναιτωλικό, κάποιο σημαντικό προνόμιο επί της τιμής και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά λειτούργησε τιμωρητικά, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν 15€+30€, μόνο και μόνο για να στηθούν στην ουρά επί 30 λεπτά, αντί για μία ώρα! Από την άλλη, ανεβάζοντας κατακόρυφα την τιμή για το προχθεσινό ματς, έπραξε αναμφίβολα κοντόφθαλμα, μη σεβόμενη όλον αυτόν τον κόσμο που στηρίζει τις προσπάθειες της Καλλονής φέτος στη Μυτιλήνη και που αποτελεί εν δυνάμει το «πελατολόγιο» της για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τη μεγάλη μερίδα των φιλάθλων που ναι μεν βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν από κοντά τους παίκτες του Μίτσελ, αλλά δήλωναν ευθαρσώς πως δύσκολα θα ξαναπάνε σε αγώνα της ΑΕΛΚ, ενοχλημένοι από τη στάση της διοίκησης των Καλλονιατών.

Εν κατακλείδι, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ συνειδητοποιώντας την τρομακτική της αποτυχία να πουλήσει εισιτήρια μόνο στους «δικούς» της φιλάθλους, υπέκυψε στις πιέσεις των συνδεσμιτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήραν στα χέρια τους εκατοντάδες εισιτήρια και βρέθηκαν μαζικά στον «Ταρλά» για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, δίνοντας παλμό και χρώμα στις εξέδρες. Το χειρότερο όλων όμως, ήταν πως με την κίνησή αυτή η καλλονιάτικη ΠΑΕ, επιβεβαίωσε στο ακέραιο τους χαρακτηρισμούς της «Θύρας 7 Μυτιλήνης», που στην ανακοίνωσή της αποκαλούσε "κουτοπόνηρους και επαρχιώτες" τους διοικούντες την ΑΕΛΚ. Και σαν αποτέλεσμα, το sold out ήταν το μοναδικό θετικό που αποκόμισε η ΠΑΕ από το προχθεσινό 0-5…

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην αθλητική εφημερίδα "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" στις 22 Δεκεμβρίου 2014

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey