Θέλει αρετή και τόλμη η… άνοδος!

By Ιανουαρίου 12, 2015

Το 1-3 από τον Παναργειακό μέσα στη Μυτιλήνη ήταν σίγουρα ένα αποτέλεσμα που λίγοι περίμεναν πριν τη διεξαγωγή του ντέρμπι πρωτοπόρων στον 3ο όμιλο. Το τι θα επακολουθούσε ωστόσο στο ενδεχόμενο να έχανε ο Αιολικός, είναι βέβαιο πως λίγο-πολύ το είχαν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Καταστροφολογία, επίρριψη ευθυνών, απαίτηση για αλλαγές εδώ και τώρα, γκρίνια, δυσαρέσκεια, ξενέρωμα. Και ως ένα βαθμό, όλα αυτά επαληθεύτηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μιχελή στον «Ταρλά». Οι πιο απαισιόδοξοι έκαναν λόγο για απότομο τέλος στα όνειρα της ανόδου, πολλοί τα έβαλαν με τους παίκτες, οι περισσότεροι τα «έψαλαν» στον Γούτη ζητώντας την απομάκρυνσή του, η πλειοψηφία των 1200 φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες… βλασφημούσε για την τριάρα και το τσουχτερό κρύο, οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούσαν να αναλύσουν τα αγωνιστικά αίτια του 1-3, αλλά άπαντες αποχωρώντας είχαν την ίδια… ξενερωμένη έκφραση στο πρόσωπό τους, όχι από την ήττα αυτή καθαυτή –αφού ο Παναργειακός έδειξε καλύτερος- αλλά κυρίως από τον τρόπο που ο Αιολικός έγινε επί 60 λεπτά έρμαιο στις ορέξεις του Κοιλιάρα, του Κατσικοκέρη, του Ετόφ και του Πότσι.

Παρά τη δεδομένη απογοήτευση, η διοίκηση του Αιολικού, που συνεδριάζει το βράδυ στο προγραμματισμένο κάθε Δευτέρα συμβούλιό της, όλα δείχνουν πως δε θα προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τουλάχιστον μέχρι το επόμενο ματς με τον Αστέρα Μαγούλας. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναγιώτης Τρύφων και ο Σταύρος Γριπιώτης ήθελαν πρώτοι από όλους τη νίκη επί του Παναργειακού. Έχουν επενδύσει πολλά και περίμεναν να μπει ο νέος χρόνος με καλό ποδαρικό. Η ήττα έφερε σκέψεις αντικατάστασης του Γούτη, ο οποίος έχει αναμφίβολα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το -5 από την κορυφή του πίνακα. Σε αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε, ο προπονητής είναι εκείνος που αλλάζει αποδεδειγμένα και όχι οι ποδοσφαιριστές. Χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως πως δεν έχουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας απέναντι στον Παναργειακό. Αν είναι ευχαριστημένοι άλλωστε, που οι αντίπαλοί τους έκαναν… πλάκα μέσα στον «Ταρλά» μπροστά σε 1200 άτομα, προηγούμενοι με 0-3 στο 47ο λεπτό, τότε σίγουρα κάτι έγινε λάθος το καλοκαίρι με την απόκτηση ή την παραμονή τους στην ομάδα, εν όψει μιας σεζόν πρωταθλητισμού με μόνο στόχο την άνοδο στη Football League.

Το ότι ο Γούτης παραμένει στον πάγκο του Αιολικού φαίνεται πως είναι συγκυριακό. Κι αυτό γιατί δε βρέθηκε διαθέσιμη η περίπτωση ενός προπονητή που θα έπειθε τους διοικούντες να προχωρήσουν στην αντικατάστασή του. Πλέον, ο Γούτης θα βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο, αφού στο παραμικρό στραβοπάτημα με Αστέρα Μαγούλας ή Δόξα Νέας Μανωλάδας (αν είναι μέχρι τότε στην ομάδα) θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν. Το θέμα είναι ότι ο Αιολικός δεν έχει άλλη «πολυτέλεια» να χάσει βαθμούς. Και αυτό που προβληματίζει είναι ότι η διοίκηση, την κρίσιμη στιγμή, χαρακτηρίστηκε από αδικαιολόγητη αναποφασιστικότητα. Σίγουρα το επόμενο ματς είναι πολύ κοντά χρονικά. Αλλά με πολύ πιθανή τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εκλογών, ένας νέος προπονητής θα είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε ικανό χρόνο μαζί με τους ποδοσφαιριστές. Στο κάτω-κάτω, απέναντι στον Αστέρα Μαγούλας θα μπορούσε να κοουτσάρει ο Γιώργος Κομνηνός ή ο Θεαγένης Διονυσάτος ή και οι δύο μαζί. Αν και αυτό το ματς οφείλουν να το κερδίσουν μόνοι τους οι παίκτες. Ακόμα και χωρίς προπονητή…

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη στήλη "Editorial" της αθλητικής εφημερίδας "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" στις 12-1-2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey