Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

By Ιανουαρίου 19, 2015

Ο Αιολικός έκανε το χρέος του κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας, πήρε το τρίποντο της νίκης και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της ανόδου. Από τη μία κυνηγώντας τον Παναργειακό. Από την άλλη, ακόμα και τη 2η θέση που ενδεχομένως να αποτελέσει προνομιούχο εισιτήριο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο ρυθμός με τον οποίο ομάδες ανώτερων κατηγοριών αποχαιρετούν (Νίκη Βόλου) ή ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν (ΟΦΗ) τη μεγάλη κατηγορία, αυξάνεται συνεχώς. Και οι σύλλογοι αυτοί δύσκολα θα παίξουν στη Football League του χρόνου, βρίσκοντας τον εθελούσιο υποβιβασμό ως «βάλσαμο» στις πληγές τους.

Αγωνιστικά, το ματς με τον Αστέρα Μαγούλας ήταν κρίσιμο από κάθε άποψη, αφού θα καθόριζε και τη γενικότερη πορεία, που θα ακολουθούσε στο εξής ο Αιολικός στο πρωτάθλημα. Ευτυχώς, αν και δεν έθελξε με την απόδοσή της, η ομάδα της Μυτιλήνης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και τη νίκη. Έστω και με ατομικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών της, που κέρδισαν το ματς με την προσωπικότητά τους.

Και πάλι όμως, ο Αιολικός ήταν προβλέψιμος, άνευρος, δίχως φαντασία και με περιορισμένες εναλλακτικές στην ανάπτυξή του, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά έβαλε την μπάλα κάτω, έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο –όσο μπορούσε βάσει της δυναμικής της- και έκανε ακόμα πιο χτυπητές τις αδυναμίες των Μυτιληνιών, που περιορίστηκαν ξανά σε βαθιές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση.

Ιδιαιτέρως θετική ήταν πάντως η παρουσία του Ντιέγκο Τόρρες, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και έδωσε λύσεις, αλλά και ενέργεια στην ομάδα. Και εκτιμώ, πως με την απόκτηση και του συμπατριώτη του Ζόρντι Ρόχας, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα πάρει ψυχολογία, αποδίδοντας ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Εξάλλου και ο ανταγωνισμός θα είναι πλέον μεγαλύτερος, με τον Σπανό αλλά και τον Μανουσάκη να αποτελούν επίσης λύσεις βασικής 11άδας.

Με ποιον προπονητή είναι το ερώτημα; Θα είναι ο Γούτης ή κάποιος άλλος στον πάγκο στο επόμενο ματς, που λόγω και των εκλογών θα διεξαχθεί σε 10 μέρες; Όλα δείχνουν ότι η διοίκηση θα πάρει τη δύσκολη απόφαση, που απέφυγε μετά την ήττα από τον Παναργειακό, «ντριμπλάροντας» για να κερδίσει λίγο χρόνο. Πολύ δύσκολα ο Βαγγέλης Γούτης θα παραμείνει στη Μυτιλήνη, ακολουθώντας έτσι το δρόμο που χάραξε λίγες μέρες νωρίτερα ένας συνάδελφος του, ο Γιάννης Ματζουράκης, που αποτέλεσε παρελθόν από την συντοπίτισσα ΑΕΛΚ. Μια ΑΕΛΚ, που αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ενήργησε αστραπιαία, έχοντας δει τα αρνητικά σημάδια από καιρό, έχοντας αναζητήσει και συμφωνήσει με τον νέο προπονητή, ο οποίος χρειάστηκε απλώς να περιμένει λίγες ώρες -για το τυπικό της υπόθεσης- ώστε να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την απόλυση του «Ρουμάνου» και να ανακοινωθεί επίσημα ως ο αντικαταστάτης του.

Σειρά του Αιολικού πλέον, να προχωρήσει σε αναγκαίες αλλαγές, απαλλαγμένος από το άγχος της «do or die» αποστολής του στη Μαγούλα…

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη στήλη "Editorial" της αθλητικής εφημερίδας "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", τη Δευτέρα 19-1-2015

Φωτό: Δάκης Κουλουκάκης

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey