Αγγαρεία και... ισοπαλία!

24/09/2014 - 18:38 Τελευταία τροποποίηση στις 24/09/2014 - 19:11

AELK_Tyrnavos_1-1Με το ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΛΚ με τον Τύρναβο, μπροστά σε 600 θεατές στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε εκτός έδρας του Αιγινιακού με σκορ 1-4.

Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε την ομάδα της Καλλονής με πολλές αλλαγές στο βασικό της σχήμα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει αρκετά στα πρώτα ματς πρωταθλήματος. Μπορεί το rotation να ήταν έντονο, ωστόσο κανείς δε δικαιούται να πει ότι έλειπε η εμπειρία από την 11άδα της ΑΕΛΚ, η οποία ξεκίνησε με τον Άλεξιτς στα γκολποστ, τους Πιπίνη, Τσαμπούρη, Μπαρέρ, Αντέτζο στην άμυνα, τους Χωριανόπουλο, Στεφάνοβιτς και Μίνγκα στον άξονα και τους Βλαστέλλη, Καμαρά και Μανούσο στη γραμμή κρούσης.

Η ΑΕΛΚ ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στο 19ο λεπτό, σε ανατροπή του Μίνγκα από τον Καραμανλή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος, βάζοντας τους Καλλονιάτες μπροστά στο σκορ με 1-0. Ακολούθησε ένα σουτ του Βλαστέλλη, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Πρίφτης, ενώ από πλευράς Τυρνάβου ο Μιλουτίνοβιτς έδωσε δείγματα γραφής στο 34ο λεπτό, με ένα σουτ που μπλόκαρε ο Άλεξιτς. Στο 43' όμως, οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν, με τον Μιλουτίνοβιτς να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, στέλνοντας με ψύχραιμο σουτ την μπάλα στο βάθος της εστίας της ΑΕΛΚ για το 1-1.

Στην επανάληψη, χαρακτηριστικό του πώς αντιμετώπισαν οι δύο ομάδες το ματς είναι το γεγονός πως δεν καταγράφηκε ούτε μία αξιόλογη φάση. Κι αν για τον Τύρναβο αυτό ήταν φυσιολογικό, αφού έπαιζε εκτός έδρας και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα της Super League, για την ΑΕΛΚ ήταν άκρως απογοητευτικό, ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε και με αριθμητικό πλεονέκτημα στο 73ο λεπτό, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στεργιαννού.

Αξιοσημείωτο μονάχα το ότι επέστρεψε στην κανονική δράση ο Ανέστης Αγρίτης μετά το σοβαρό τραυματισμό του, μπαίνοντας στο ματς στη θέση του Ανρί Καμαρά.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής και στον όμιλο, οι τέσσερις ομάδες δίνουν αναμετρήσεις σε ένα γύρο, με τις δύο πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τη συνέχεια του θεσμού.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ: Άλεξιτς, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρέρα, Αντέτζο, Χωριανόπουλος, Στεφάνοβιτς, Μίνγκας (65' Μπουρούς), Βλαστέλλης (46' Κύπρου), Καμαρά (62' Αγρίτης), Μανούσος

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Πρίφτης, Χαλούλος (69' Ζιλγκερίδης), Πεχλιβανόπουλος, Νταντίδης, Σαμαράς, Σολφερίνο (79' Ιβαννίδης), Μιλουτίνοβιτς, Καραμανλής, Τσούκαλος (83' Μπράνκοβιτς), Στεριαννός, Ποκόνγκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey