Ήθελε, έπαιξε, κέρδισε!

29/09/2014 - 21:11

AELK_Paniyriko_Panthrakikos2-0Όταν αποφασίσει να παίξει μπάλα η ΑΕΛΚ, μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και κόντρα σε μια Καλλονή, που είχε όρεξη, διάθεση και αποτελεσματικότητα, αυτός ο Πανθρακικός δε θα μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από μια αξιοπρεπή ήττα.

Το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ήταν ξανά γεμάτο, ο κόσμος έσπρωξε τους παίκτες του Ματζουράκη προς τη νίκη κι εκείνοι ανταπέδωσαν με δύο όμορφα γκολ και γενικά πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με το δυνατό αέρα, που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειές τους. Η ΑΕΛΚ ανέβασε απόδοση μετά το 20λεπτο, πήρε τα ηνία της μεσαίας γραμμής και σταδιακά "έπνιξε" τον Πανθρακικό, που δεν κέρδισε ούτε μία προσωπική μονομαχία. Ένα καλό 5λεπτο ήταν αρκετό για τους Καλλονιάτες να πάρουν προβάδισμα στην αναμέτρηση, έχοντας προειδοποιήσει τόσο με τους Καλτσά (28') και Αντέτζο (28'), όσο και με τον Λεοζίνιο (36'). Τελικά, τη λύση έδωσαν δύο αμυντικοί. Ο Βαλιός γέμισε στο 37' στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού, ο Αναστασιάδης που είχε... ξεχαστεί από το κόρνερ, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Στην επανάληψη, τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ νωρίς για την ομάδα της Κομοτηνής, που έτσι κι αλλιώς στερούνταν ποιότητας σε σχέση με το ρόστερ των Καλλονιατών. Ο Μπαϊκαρά τραυματίστηκε, ο Μάντζιος αναγκάστηκε να πορευτεί δίχως τον Τούρκο μεσοεπιθετικό. Ο Πανθρακικός ζήτησε πέναλτι στο 55' σε σπρώξιμο και ανατροπή του Ίγκορ από τον Κειτά, μέσα στην περιοχή, με τον Σιδηρόπουλος να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και τον Άκη Μάντζιο να φωνάζει από τον πάγκο του ότι η συγκεκριμένη φάση ήταν ο ορισμός του πέναλτι.

Ένα λάθος του Σερφά στο 65ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση, όταν ο Γαλλοαλγερινός αμυντικός έκανε... δώρο την μπάλα στον Μανούσο, που βρήκε χώρο και διέσχυσε το γήπεδο, αποφεύγοντας έναν αμυντικό και σουτάροντας δυνατά για το 2-0. Στο 70' ο Πανθρακικός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να μπει ξανά στη διεκδίκηση κάτι θετικού από το παιχνίδι, όμως το σουτ του Τζάνη απέκρουσε με τα πόδια ο Χογκ.

Το τελικό 2-0 πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της ΑΕΛΚ, που σκαρφάλωσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο και την Κέρκυρα.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ (Μαντζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Εμπόου, Σερφά, Ποτουρίδης, Λαδάκης, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Τζάνης, Ντιγκινί, Κάσες (58' Χασομέρης), Ιγκόρ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey