Δυστοκία στα Πηγάδια!

06/03/2016 - 21:11

Ένα βαθμό πρόσθεσε στη συγκομιδή της η ΑΕΛΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Ξάνθη (0-0) στο πλαίσιο της 25ης Αγωνιστικής της Super League.

Η Ξάνθη αγωνίστηκε δυναμικά στο ξεκίνημα του αγώνα και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με τον Παπαστεριανό που σούταρε άουτ (13'), ενώ λίγο αργότερα νέο σουτ του Ορφανίδη (17’) μπλόκαρε σταθερά ο Δαύκος. Οι Ακρίτες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 28ο λεπτό, όταν ο Μπαξεβανίδης σέντραρε από τα δεξιά και ο Καπετάνος με κεφαλιά είδε τον Δαύκο να πέφτει στη γωνία του και να κρατάει το μηδέν.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛΚ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού με την επανέναρξη κατέβασε τα "ρολά". Στο 47', ο Σολτάνι με κεφαλιά έπειτα από πάσα του Γούτα, είδε τον κίπερ της ΑΕΛΚ να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γούτας έπιασε νέα κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω στον Δαύκο. Ο Μανούσος απάντησε για την ΑΕΛΚ, βγαίνοντας γρήγορα στην αντεπίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό έφυγε πολύ ψηλά άουτ! Όσο περνούσε η ώρα και το σκορ παρέμενε 0-0, οι φίλαθλοι της Ξάνθης έκαναν με σφυρίγματα έντονη τη δυσαρέσκειά τους. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να ξυπνήσει τους ποδοσφαιριστές, την ώρα που ο Καραγεωργίου έβαζε σταδιακά στο ματς νεαρούς παίκτες από τον πάγκο. Στο 65' ένα σουτ του Σολτάνι το εξουδετέρωσε ο Δαύκος και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ορφανίδης βρήκε τον Παπαστεργιανό, που ντρίμπλαρε και τον τερματοφύλακα, αλλά σε κενή εστία από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ!

Η ΑΕΛΚ έφτασε κοντά στο γκολ σε εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, στο 76ο λεπτό, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζαρόπουλου! Στην επόμενη φάση, ο Γουάλας πλάσαρε άουτ, ενώ αμέσως μετά η κεφαλιά η Ξάνθη απείλησε με τον Παπαστεριανό, αλλά ο Δαύκος ήταν και πάλι σε σωστή θέση, μπλοκάροντας. Παρόμοια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Βασιλακάκη (80’), που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον πορτιέρο της ΑΕΛΚ.

Στα τελευταία λεπτά, η μπάλα παίζθηκε πάνω-κάτω. Ξάνθη και ΑΕΛΚ έψαξαν με κάθε τρόπο το νικητήριο γκολ με τους γηπεδούχους να χάνουν καλή ευκαιρία με τον Γουάλας, ο οποίος έπιασε το διαγώνιο σουτ (87') που έφυγε άουτ. Η ΑΕΛΚ όμως ήταν εκείνη που δημιούργησε την πιο κλασική φάση του αγώνα, στο 95', όταν ο Γεωργίου βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζαρόπουλο, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δεξί δοκάρι της Ξάνθης!

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεργιανός (78' Σκούρτης), Βασιλακάκης, Ορφανίδης, Νιέτο (88' Ντιμιτρόφ), Σολτάνι (66' Κρίστοφερ), Καπετάνος

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μίκιτς, Καλτσάς, Μπλάζιτς (83' Ούκα), Γεωργίου, Γουερέ (55' Ξύδας), Μανούσος (90' Γκαμάγκας), Μάρκοβιτς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey