Δεν τη φοβήθηκε ούτε στιγμή!

03/04/2016 - 22:14

Η ΑΕΛΚ κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ, στο ματς της 28ης Αγωνιστικής που διεξήχθη στον "Ταρλά", παρουσία 2.500 θεατών που γέμισαν τις εξέδρες του Σταδίου Μυτιλήνης στην τελευταία ποδοσφαιρική βραδιά κόντρα στους "μεγάλους" της Super League και πρώτη απέναντι στο "Δικέφαλο" σε επίσημο ματς στη Λέσβο. Κατάμεστη η θύρα 5 από φίλους της ΑΕΚ, που έδωσαν το δικό τους σόου με συνθήματα σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Μπορεί η Ένωση να παρατάχθηκε φουλ επιθετικά, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα "έλυνε" τα πόδια των παικτών της, ωστόσο η ομάδα της Καλλονής εγκλώβισε την ΑΕΚ. Μέχρι βέβαια να ισορροπήσουν οι Καλλονιάτες, οι παίκτες του Πογέτ είχαν συνολικά 12 τελικές, αλλά δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ. Βάργκας, Μπουονανότε, Κολοβέτσιος και Τζιμπούρ δεν τελείωσαν σωστά φάσεις, αν και δεν ήταν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Καραγεωργίου προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Δαύκου και παράλληλα να "χτυπήσει" στην επιπόλαια αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛΚ βγήκε... υποψιασμένη στο γήπεδο και ο Καραγεωργίου... έδεσε τον Πογέτ με την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απομονώσουν τόσο τον Μάνταλο, όσο και τον Μπουονανότε, βραχυκυκλώνοντας τον άξονα της ΑΕΚ, που είχε μια καλή φάση με ένα σουτ του Γκάλο, έξω από την περιοχή. Και όσο ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" έκανε κινήσεις από τον πάγκο, αλλάζοντας πρόσωπα και σχήματα, τόσο η ΑΕΚ αδυνατούσε να φανεί απειλητική. Αντίθετα, ο Νίκος Καραγεωργίου με τις δικές του ενέργειες από τον πάγκο κατάφερε να "δέσει" τα μετόπισθεν, παίζοντας στα τελευταία λεπτά με πέντε στην άμυνα. Έτσι η ΑΕΛΚ κράτησε το 0-0, έχοντας απειληθεί ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος μόνο στη φάση του Μπουονανότε στο 84ο λεπτό, που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, αν ο Κάρλσον ήταν πιο προσεκτικός, η ομάδα της Καλλονής θα μπορούσε να πάρει ενδεχομένως και κάτι παραπάνω από το ματς.

Πάντως, η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο απλωμένο χέρι του Ούκα μέσα στην περιοχή, σε μια προσπάθεια του Αραβίδη να σεντράρει, με τον Νιγηριανό -πολιτογραφημένο Ιταλό- αμυντικό της ΑΕΛΚ να κάνει κίνηση για να το μαζέψει, αλλά να μην προλαβαίνει. Βέβαια, πρόκειται για μια οριακή φάση, αφού είναι σχετικά κοντινή η απόσταση μεταξύ των δύο παικτών, την οποία ο διαιτητής Θάνος προτίμησε να διαχειριστεί, δίνοντας συνέχεια στο ματς.

Συνθέσεις

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (84’ Σπυρόπουλος), Βάλιος, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος (79’ Κάρλσον), Φαβάλι (86’ Ούκα), Γιορέντε

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Μάνταλος (76’ Γιόχανσον), Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα (63’ Αραβίδης), Τζεμπούρ (77’ Πέκχαρτ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey