Ως εδώ ήταν...

09/04/2017 - 17:52

Ήττα υποβιβασμού γνώρισε η ΑΕΛΚ μέσα στον "Ταρλά" από τον Αιγινιακό με σκορ 1-3, στο σπουδαιότερο ματς της χρονιάς, κατά το οποίο οι Καλλονιάτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, ανέτοιμοι ψυχολογικά, φοβισμένοι από το πρώτο λεπτό και στο τέλος έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Η ομάδα της Λέσβου δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε δικαίως εδώ και εβδομάδες ως εξάποντο, με αποτέλεσμα να μείνει στη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές της παραμονής (πλην Καλλιθέας και Κισσαμικού που έπαιζαν κόντρα στα φαβορί Άρη και Απόλλωνα) πήραν πολύτιμες βαθμολογικές ανάσες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΛΚ μπήκε... κοιμισμένη στο ματς, δέχθηκε δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά και μετά είχε έναν Γολγοθά να ανέβει. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ρόντιον Ζγκούρη άνοιξε το σκορ, λέγοντας "ευχαριστώ" στο ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου, με τον παίκτη του Αιγινιακού να βάζει την κόντρα στην μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά ο Τσολακίδης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή των Καλλονιατών και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-2 μόλις στο 4', θέτοντας τις βάσεις για μια πολύτιμη νίκη. Παρά την ψυχρολουσία από το πολύ γρήγορο 0-2, η ΑΕΛΚ αντέδρασε και στο 10ο λεπτό μείωσε με τον Δημήτρη Ζουλιώτη σε 1-2, βάζοντας την ομάδα ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Ακολούθησε αλλαγή τερματοφύλακα για την ΑΕΛΚ, με τον Γαβαλά να περνά εκτός αγώνα στο 11' τον Παπαδόπουλο, περνώντας στη θέση του τον Μανιάτη. Η ομάδα της Καλλονής πίεσε για την ισοφάριση και είχε δοκάρι με τον Λίταινα στο 16ο λεπτό, ενώ ο Ζουλιώτης αστόχησε σε πλασέ από καλή θέση (26'), με το 1-2 να παραμένει. Ο Αιγινιακός ισορρόπησε ξανά και παρά την πίεση που του ασκήθηκε κράτησε το υπέρ του σκορ στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛΚ ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη και προβολή του Ρεπετσά, που πέρασε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σε πλασέ του Ζγκούρη, με τον Σάββα να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή. Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΛΚ έπαιρνε ρίσκα στο γήπεδο, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης και αυτό την έκανε ευάλωτη στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα ο Αιγινιακός να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση. Στο 84' ο Φασίδης δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία της ΑΕΛΚ, αλλά στο 87' ήταν γραφτό να βάλει... ταφόπλακα στα όνειρα των Καλλονιατών ένας πρώην ποδοσφαιριστής, που έφυγε ως αποτυχημένος τα Χριστούγεννα, ο Λουτσιάν Μπουρντουζάν, που βγήκε μόνος απέναντι στον Μανιάτη και με ψύχραιμο πλασέ «καθάρισε» το ματς, γράφοντας το 1-3.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπαδόπουλος (11' Μανιάτης), Σάββα, Ρεπετσάς, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης, Γιουκαρής, Λίταινας (67' Αποστόλου), Σβόγιτς, Λαμπράκης, Σισέ, Σοφιάνης (60' Αγριμάκης)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος (77' Γκατσολάρι), Μουκίδης, Τσολακίδης (30' Φασίδης), Ζγκούρη (90' Σκραπάρας), Μπουρντουζάν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey