Ανήμπορη να κοντράρει την «Ελαφρά Ταξιαρχία»!

23/04/2017 - 17:55 Τελευταία τροποποίηση στις 23/04/2017 - 18:22

Αναμενόμενη ήττα για την ΑΕΛΚ στη Ριζούπολη από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 27ης Αγωνιστικής της Football League. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, με την ομάδα της Καλλονής να κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά πλέον να δείχνει πως στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος έχει ξεμείνει όχι μόνο από χρήματα, αλλά και από πίστη, αφού συμπλήρωσε οκτώ ματς δίχως νίκη, αν δεν συνυπολογίσει κανείς το τρίποντο που πήρε στα χαρτιά από τον Πανθρακικό.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Απόλλωνα, που κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς, έχοντας κλείσει την ΑΕΛΚ στα καρέ της. Ο Αντώνης Πετρόπουλος ήταν ο "δήμιος" των Καλλονιατών, που όπως και στο ματς του Α' Γύρου έτσι και στη Ριζούπολη, σκόραρε εις βάρος της παλιάς του ομάδας, κάνοντας το 1-0 στο 23ο λεπτό με σουτ, έπειτα από λανθασμένο διώξιμο, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα Μανιάτη. Ακολούθησαν δύο κλασικές ευκαιρίες για τον Απόλλωνα, αρχικά με τον Αλμπάνη μετά από πάσα του Πετρόπουλου, πλασάροντας άουτ σε τετ α τετ (26') και ελάχιστα λεπτά μετά σε παράλληλη μπαλιά του Αλμπάνη προς τον Σιατραβάνη, με τον Σάββα να διώχνει άτσαλα προς την εστία του Μανιάτη και με διπλή προσπάθεια να απομακρύνει ο ίδιος πάνω στη γραμμή (32'). Στο 39' όμως ο Απόλλωνας έκανε το 2-0, όταν ο Πετρόπουλος άνοιξε όμορφα στα αριστερά για τον Αλμπάνη, εκείνος γύρισε μέσα από την περιοχή προς τον Σιατραβάνη, που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛΚ για δεύτερη φορά.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Απόλλωνας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, όταν ο Πετρόπουλος και πάλι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε άψογα και νίκησε στην έξοδο τον Μανιάτη για το 3-0. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα και το υπόλοιπο της αναμέτρησης απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Μια αξιόλογη φάση έβγαλε ο Απόλλωνας σε σέντρα του Κονέ και κεφαλιά-ψαράκι του Ομπόντο (63'), που μπλόκαρε ο Μανιάτης, ενώ η μοναδική καλή στιγμή στο ματς για την ΑΕΛΚ καταγράφηκε στο 66ο λεπτό όταν ο Λίταινας επιχείρησε τη σέντρα με τον Σισέ να προσπαθεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας την όμως άουτ. Λίγο πριν το τέλος, ο Καλλέργης αστόχησε από πλεονκετική θέση και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε το... αίμα του πίσω, σκοράροντας το τέταρτο γκολ του Απόλλωνα εις βάρος της ΑΕΛΚ, με το 4-0 να είναι και το τελικό σκορ.

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Ντάσιος, Κύργιας, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ομπόντο, Κονέ, Ρομάνο (68' Περογαμβράκης), Σιατραβάνης, Αλμπάνης (68' Καλλέργης), Πετρόπουλος (81' Τζάνης)

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Αποστόλου, Γιουκαρής, Λίταινας (67' Μέξης), Λαμπράκης, Σισέ (73' Δικαιόπουλος), Ναούμ (46' Σοφιάνης)

Δείτε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Football League 2016-17

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey