Η "μαύρη τρύπα" του Ταρλά

20/03/2012 - 12:11 Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2012 - 14:10

Στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, η φιλόδοξη ΑΕΛΚ στην παρθενική της εμφάνιση στα σαλόνια της Β΄ Εθνικής, φιγουράρει στη μέση της βαθμολογίας, με τη βαθμολογική της συγκομιδή να θεωρείται σε γενικές γραμμές ικανοποιητική δεδομένου ότι είναι νεοφώτιστη.

Βέβαια τόσο ο κόσμος, όσο και η διοίκηση πιστεύουν πως το ισοζύγιο στου δρόμου τα μισά, μάλλον είναι αρνητικό δεδομένου πως η ΑΕΛΚ έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, πλούσιο ρόστερ και μία διοίκηση που παρέχει όλες τις ιδανικές προϋποθέσεις στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό τιμ, που δεν είναι στα στάνταρ πολλών άλλων ομάδων της κατηγορίας…

Η ΑΕΛΚ βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας σε 20 αγώνες, έχοντας 24 βαθμούς και απέχοντας πέντε από την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα playoff.

Και αναφερόμαστε στα playoff ανόδου, γιατί εξαρχής ο στόχος της ομάδας όπως εκφράστηκε αρμοδίως, είναι η είσοδος στα μπαράζ, στόχος που παραμένει εφικτός αλλά αρκετά δύσκολος.

Αναλύοντας την μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΛΚ, θα σημειώναμε το εξής μοναδικό στατιστικό στοιχείο… Ότι η Καλλονή έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας παρά εντός, που έχει μάλιστα συνεχώς τη συμπαράσταση του κόσμου που γεμίζει το γήπεδο. Η τελευταία δε ανεπιτυχής προσπάθειά της να πάρει τη νίκη σε ένα ματς που έτσι όπως εξελίχθηκε το… είχε κιόλας, προηγούμενη δύο φορές στο σκορ με το Θρασύβουλο, ανέδειξε για μία ακόμη φορά τον προβληματισμό για την αγωνιστική της παρουσία στα εντός έδρας παιχνίδια.

Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε πως μέσα στον Ταρλά σε εννέα αγώνες, η ΑΕΛΚ έχει πάρει όλους κι όλους εννέα βαθμούς μετρώντας μόλις δύο νίκες και βάσει αυτής της συγκομιδής της, είναι σίγουρα… θαύμα που βρίσκεται στη 10η θέση. Αντίθετα εκτός έδρας με απολογισμό τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες, τα πάει τηρουμένων των αναλογιών περίφημα! Και από την εκτός έδρας παρουσία της γίνεται ακόμη πιο εμφανές πως μέσα στον Ταρλά, η ομάδα του Ματζουράκη πλέον, αδικεί κατάφορα τον εαυτό της…

Το τι φταίει πραγματικά και η ΑΕΛΚ δεν κερδίζει στον Ταρλά κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει με ακρίβεια. Η γενική αίσθηση δική μας αλλά και του κόσμου που παρακολουθεί τους αγώνες της μέσα στη Μυτιλήνη, είναι πως οι παίκτες της Καλλονής μάλλον μοιάζουν τρακαρισμένοι μέσα στον κατάμεστο Ταρλά.

Από την άλλη έχει σχολιαστεί η έλλειψη πάθους των παικτών της, αλλά και η αδυναμία της να κάνει παιχνίδι όταν ο αντίπαλος την… περιμένει.

Εμείς θα προσθέταμε και το ότι ο Ταρλάς παρά το ότι είναι κατάμεστος, δεν έχει αποτελέσει πλην του αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και του πρωταθλήματος με τη Λάρισα, ουσιαστικά «έδρα».

Με τον κόσμο να παρακολουθεί σαν θεατής τα παιχνίδια της και πλην των οργανωμένων που προσπαθούν φιλότιμα να δώσουν έναν τόνο, κανείς άλλος δεν… συμπαρασύρει την ομάδα. Γεγονός που σίγουρα ευνοεί τον αντίπαλο.

Τελευταίο θα σημειώναμε και τo παράπονo των παικτών και του «Λούτσι» για τον αγωνιστικό χώρο του Ταρλά, που δεν εξυπηρετεί. Ωστόσο η ΑΕΛΚ έχει κερδίσει φέτος σε πολύ χειρότερα γήπεδα από αυτό του Ταρλά, που σίγουρα είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας.

Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αναμένουμε να δούμε τη νέα προσέγγιση επάνω στο θέμα «εντός έδρας παιχνίδια». Γιατί όπως και να το κάνουμε, η έδρα πάντα κάνει τη διαφορά και είναι κρίμα η ΑΕΛΚ να έχει μείνει τόσο πίσω στη βαθμολογία, κάνοντας υπερβάσεις μακριά από το νησί, για να καλύψει το εντός έδρας χαμένο έδαφος.

Η ΑΕΛΚ στον Ταρλά με αριθμούς

11 βαθμοί 2Ν 5Ι 2Η

ΑΕΛΚ-Καλλιθέα 2-2
ΑΕΛΚ-Αγροτικός Αστέρας 0-0
ΑΕΛΚ-Ηρακλής Ψαχνών 0-0
ΑΕΛΚ-Βέροια 0-1
ΑΕΛΚ-Επανομή 1-0
ΑΕΛΚ-Λάρισα 1-0
ΑΕΛΚ-Παναχαϊκή 0-1
ΑΕΛΚ-Πανθρακικός 1-1
ΑΕΛΚ-Θρασύβουλος 2-2

Η ΑΕΛΚ εκτός

13 βαθμοί 3Ν 4Ι 3Η

Πανθραικός-ΑΕΛΚ 1-0
Θρασύβουλος-ΑΕΛΚ 0-1
Φωκικός-ΑΕΛΚ 0-0
Πανσερραϊκός-ΑΕΛΚ 2-3
Βύζας-ΑΕΛΚ 1-1
Πιερικός-ΑΕΛΚ 1-1
Εθνικός Αστέρας-ΑΕΛΚ 0-0
Γιαννιτσά-ΑΕΛΚ 2-1
Πλατανιάς-ΑΕΛΚ 3-0
Καλλιθέα-ΑΕΛΚ 0-3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey