Στο δημοτικό συμβούλιο για το... Βέρρο!

19/04/2012 - 22:04 Τελευταία τροποποίηση στις 19/04/2012 - 22:34

Μπορεί οι αναφορές του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ κ. Νίκου Μιχαλάκη  σε… «παχύδερμα» και σε «ποντίκια»  στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, που κατευθύνουν -κατ΄ εκείνον- μία πολεμική προς το πρόσωπό του, να εκλήφθηκαν ως… «εθιμοτυπικές», δεδομένου ότι συχνά πυκνά ο ισχυρός παράγοντας του λεσβιακού ποδοσφαίρου αρέσκεται σε τέτοιους είδους «αμυντικές»… επιθέσεις, ωστόσο μία ημέρα μετά, αυτές φαίνεται(;) πως προσωποποιήθηκαν.

Και εκείνος που βρέθηκε στο στόχαστρο της ηγεσίας της ΑΕΛΚ, σε μία ξένη μάλιστα «αρένα», αυτή του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε χθες, αναδείχθηκε εκ νέου ο Πρόεδρος του Αιολικού Ταξιάρχης Βέρρος!

Κι έτσι άλλο ένα επεισόδιο ανάμεσα στις δύο ομάδες (σ.σ που σε τελική ανάλυση λίγη έως καμία ανάμειξη έχουν σε όλα ετούτα), προστέθηκε στη μακρά επική πολεμική τους, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την ΠΑΕ ΑΕΛΚ η οποία άνευ πρόκλησης η αλήθεια είναι εν προκειμένω, ανακάλυψε εχθρούς, στην προσπάθειά της να βρει τα δίκια της, στο θέμα του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Και λέμε τα δίκια της, γιατί το να εμφανίζεται στον αφρό ξανά το άλυτο από το καλοκαίρι θέμα της στατικότητας του Σταδίου που είναι ικανό φαινομενικά μέχρι και να βάλει λουκέτο στην έδρα της εκπροσώπου μας στη Β΄ Εθνική, βαραίνει πρώτα απ΄ όλα τη δημοτική αρχή, τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και γενικά ένα κράτος που δρα μπλοκαρισμένο στις πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανίκανο ωστόσο επί της ουσίας να λύσει βασικά φλέγοντα ζητήματα.

Αλλά η προσπάθεια της ηγεσίας της ΑΕΛΚ να βρει λύση, ανακαλύπτοντας κάποιους που της τραβούν υποτίθεται το χαλί κάτω από το πάτωμα, αποδεικνύεται στην ουσία του θέματος, τουλάχιστον άστοχη…

Όλα όσα περιγράφουμε παραπάνω, γράφονται μετά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λέσβου, που σαν θέμα είχε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μυτιλήνης (Ταρλάς, κολυμβητήριο). Ειδικότερα το θέμα της συνεδρίασης αναφορικά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τον έλεγχο στατικότητας του Ταρλά, κέντρισε το ενδιαφέρον της ΠΑΕ ΑΕΛΚ που ταλαιπωρείται με αυτό το θέμα και την ώθησε στο να βρεθεί στην αίθουσα της συνεδρίασης, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρόεδρο της ομάδας Νίκο Μιχαλάκη.

Η συζήτηση κάποια στιγμή ξέφυγε από το θέμα, όταν το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άρης Χατζηκομνηνός, αφήνοντας κάποια στιγμή αιχμές για τη σύζυγο του Προέδρου του Αιολικού Ταξιάρχη Βέρρου η οποία εργάζεται στην πολεοδομία…

Ειδικότερα ο κ. Χατζηκομνηνός που ως γνωστόν είναι και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, προκαλώντας συνειρμικά πολλές σκέψεις για την σκοπιμότητα της τοποθέτησής του, τόνισε: « Το Δεκέμβριο του 2010 η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου με έγγραφο της είχε ζητήσει από τον Δήμο μετά από ανώνυμη καταγγελία να ενημερωθεί για τον αν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα του Σταδίου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα με τις κερκίδες. Η απάντηση από την αρμόδια υπάλληλο της πολεοδομίας ήρθε 8 μήνες μετά τον Αύγουστο του 2011 δηλαδή κάτι που μας προκαλεί απορίες και ερωτηματικά καθώς λίγες μέρες μετά ήρθε και η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας της Περιφέρειας που έδινε προσωρινή άδεια καταλληλότητας στο Στάδιο ζητώντας να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις», είπε και έτσι εμφανίστηκε ξανά ο… «εχθρός» της ΠΑΕ, πρώην Πρόεδρός της και νυν του Αιολικού, Ταξιάρχης Βέρρος.

Στην ουσία της υπόθεσης, γιατί στην Ελλάδα ζούμε και σε ένα κράτος μπανανία, δεν θα κινδυνολογήσουμε σαν sportlesvos.gr λέγοντας μετά τη συνεδρίαση σαν συμπέρασμα που μπορεί να δείτε αλλού γραμμένο, ότι η έδρα της ΑΕΛΚ και του Αιολικού είναι στον… αέρα, λόγω προβλήματος στατικότητας…

Κι αυτό γιατί είναι γνωστό πως το θέμα είναι γραφειοκρατικό και θα ξεπεραστεί με την έκδοση κάποιων οικοδομικών αδειών και την πραγματοποίηση κάποιων μικροπαρεμβάσεων όταν η περίσταση το απαιτήσει απαρέγκλιτα. Σαν σχόλιο όμως, θα προσθέταμε πως είναι θλιβερές οι προσεγγίσεις στο ποδόσφαιρό μας από τους ανθρώπους που το περιβάλλουν έμμεσα ή άμεσα και την πολιτεία και αναρωτιόμαστε το αν θα επέλθει ποτέ κάποιου είδους φώτιση…

Η σύμβαση Πολυτεχνείου- Δήμου για την ιστορία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey