Άκυρη η παραχώρηση του "Γ. Σκούφος"

26/06/2012 - 12:18 Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2012 - 13:14

Άκυρη έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου για τη διετή παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης του Γηπέδου "Γεώργιος Σκούφος" στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, εκδικάζοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Λεμονός.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το "SL", το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως παρά την εξ' αρχής αντίδραση της αντιπολίτευσης μέσω της προσφυγής που κατατέθηκε στα μέσα του Απρίλη, οι αρμόδιοι στο Δήμο Λέσβου είχαν δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο "Γ. Σκούφος" από τη μεριά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Ωστόσο με τη σημερινή ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τα πράγματα περιπλέκονται σε τεράστιο βαθμό. Στην παρούσα φάση, τα ερωτηματικά που εγείρονται αφορούν το κομμάτι των εργασιών που έχει μείνει ανεκτέλεστο, δεδομένου πως πλέον η όποια συνέχισή τους θεωρείται παράνομη και η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επιτρέπει την ολοκλήρωσή τους.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί εκ νέου πρόβλημα στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, η οποία έχει συμπεριλάβει το "Γ. Σκούφος" ως βοηθητικό γήπεδο στο φάκελο που κατέθεσε για την ενδεχόμενη συμμετοχή της στη Super League.

H παράταξη "Λέσβος, δημιουργική πορεία" του Παντελή Πατερέλλη είχε εκφράσει πάντως τις αντιρρήσεις της από την πρώτη στιγμή, μέσω του Δημοτικού της Συμβούλου Γιώργου Λεμονού, επισημαίνοντας πως οφείλει να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου: "Δεν έχουμε τίποτα με την ομάδα της ΑΕΛΚ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις που είναι παράνομες. Αν γίνει ένας έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γήπεδο έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη, τότε ο Δήμος Λέσβου θα έχει πρόβλημα και αυτό θέλουμε να προλάβουμε".

Η απόφαση δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου, που φέτος σε επίπεδο διαχείρισης των δημοτικών γηπέδων κρίνεται βάσει αποτελέσματος ... "μεταξετεστέα" αλλά πλέον και στον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Παράσχο Βασιλέλλη. Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του Δημάρχου στο θέμα είναι επιβεβλημένη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά τώρα στην ΑΕΛΚ, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως με τα δεδομένα που ισχύουν στο Δήμο Λέσβου, για να εξασφαλίσει τις ιδανικές συνθήκες για το ποδοσφαιρικό της τμήμα σε επίπεδο υποδομών, αλλά και για να καταφέρει να πετύχει τις γηπεδικές προϋποθέσεις της Superleague, θα πρέπει να κινηθεί καλώς ή κακώς μόνη της...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey