Δύο είπαν αντίο, ελεύθεροι οι υπόλοιποι!

01/07/2012 - 12:08 Τελευταία τροποποίηση στις 01/07/2012 - 12:48

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου συνέπεσε με τη λήξη των συμβολαίων σχεδόν όλων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛΚ, μερικοί εκ των οποίων αποχαιρέτησαν τους (πρώην) συμπαίκτες τους και από σήμερα αποτελούν τυπικά παρελθόν από την ομάδα της Καλλονής.

Ο Μπάρτοζ Ταραχούλσκι φόρεσε το Σάββατο για τελευταία φορά τη φανέλα των Καλλονιατών, μετά από μια σεζόν, όπου παρά την ηλικία του αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα. Παρελθόν για το σύλλογο είναι πλέον και ο Πέτρος Ζουρούδης, που ήρθε με περγαμηνές το Γενάρη, όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί.

Αξιοσημείωτο για την ΑΕΛΚ είναι το γεγονός πως από σήμερα 1η Ιουλίου έμειναν ελεύθεροι συνολικά 26 ποδοσφαιριστές και βρίσκονται σε ισχύ μόλις έξι συμβόλαια, εκ των οποίων μόνο ο Μαμαρί Τραορέ λογιζόταν φέτος ως βασικός στην αμυντική διάταξη. Η συμφωνία που υπογράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι με τον κεντρικό οπισθοφύλακα από το Μάλι ήταν διετής και έτσι προβλέπεται να παραμείνει στη Μυτιλήνη για ακόμη ένα χρόνο.

Συμβόλαιο με την ΑΕΛΚ, μέχρι τον προσεχή Δεκέμβρη του 2012, έχει επίσης ο 20χρονος αμυντικός Γιώργος Σεμπέκος, που είχε παραχωρηθεί δανεικός φέτος στο Θρασύβουλο. Για ένα ακόμα χρόνο ισχύει η συμφωνία με τον 21χρονο Ιρλανδό τερματοφύλακα Ντάνιελ Λόιντ Γουέστον, καθώς επίσης και με τους τρεις ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που προωθήθηκαν φέτος από την Κ20, τον Δημήτρη Μπουρού, τον Κώστα Λίμα και τον Πέτρο Γόμο, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το Δεκέμβριο του 2016.

Σαφέστατα, πολλοί από τους παίκτες που έμειναν τυπικά ελεύθεροι σήμερα, θα περιμένουν να δουν εάν βρίσκονται εντός σχεδιασμού για την ΑΕΛΚ της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 και αρκετοί ενδεχομένως να έχουν δεχθεί ήδη τις πρώτες διευρενητικές κρούσεις. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως από πλευράς της καλλονιάτικης ΠΑΕ, ότι οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές σαν τον Μιχάλη Κριπιντήρη, τον Γιώργο Μανούσο, τον Λευτέρη Μάππα, τον Τζίμη Βλαστέλλη, τον Νίκο Γάλα αλλά και τον Λημνιό Δημοσθένη Μανουσάκη, πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα, ώστε να μην αλλοιωθεί ο λεσβιακός κορμός της ομάδας.

Για πολλούς πάντως ποδοσφαιριστές, όπως ο Καρακώστας, ο Χατζόπουλος, ο Σιλιγαρδάκης και ο Χωριανόπουλος, ομάδες της κατηγορίας έχουν ήδη δείξει έντονο ενδιαφέρον, ωστόσο τίποτα σε αυτή τη φάση δεν είναι επίσημο.

Σε ότι αφορά τη Βραζιλιάνικη παροικία των Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Ντος Σάντος και Πάες, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα με τους ιθύνοντες του συλλόγου, αφού υπάρχει ένα ιδιαίτερο "δέσιμο" μεταξύ του βοηθού προπονητή της ΑΕΛΚ και των συμπατριωτών του. Πρωτίστως όμως, εκείνο πρέπει να διασαφηνιστεί είναι αν ο Γιάννης Ματζουράκης θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον πάγκο της ΑΕΛΚ, μετά τη φετινή του εμπειρία στο πρωτάθλημα της Football League.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει περιθώριο χρονοτριβών και εφησυχασμού, αφού ακολουθούν λίγες ημέρες ξεκούρασης και στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός και η προετοιμασία για το επερχόμενο πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey