Χρόνια πολλά "Γιώργαρε"!

03/12/2012 - 17:08 Τελευταία τροποποίηση στις 03/12/2012 - 18:29

manousos_panigyriko_panaitolikos_aelk1Το καλύτερο δώρο στον εαυτό του, αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας του, το κράτησε για την παραμονή της ημέρας των γενεθλίων του, όταν με δικό του γκολ χάρισε στην ΑΕΛΚ το πολύτιμο τρίποντο απέναντι στη Δόξα Δράμας, στις καθυστερήσεις.

Σήμερα μπορεί να χαρεί, απαλλαγμένος για λίγο από το άγχος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων, την ιδιαίτερη ημέρα για τον ίδιο και να φορτίσει τις μπαταρίες του για τις επόμενες δύσκολες μάχες που έρχονται, στις οποίες καλείται να μπει μπροστάρης...

Ο Γιώργος Μανούσος στα 25 του χρόνια, βαδίζει ήδη στα χνάρια του πατέρα του Γιάννη και πραγματοποιεί μία αξιοζήλευτη διαδρομή στα ελληνικά γήπεδα, κερδίζοντας δικαιωματικά το χαρακτηρισμό του ενός εκ των μεγαλύτερων ταλέντων που έβγαλε η Λέσβος τα τελευταία χρόνια.

Και πώς να μην τον τοποθετήσεις βέβαια στους κορυφαίους, όταν μέσα στη γενικότερη λειψυδρία ταλέντων στο λεσβιακό ποδόσφαιρο, ένα δικό μας παιδί, μετά τον Ανέστη Αγρίτη και τον Μιχάλη Παυλή που προηγήθηκαν, κατάφερε να παίξει στη Super League με τη φανέλα του ΟΦΗ και σήμερα να απασχολεί τον Τύπο με τις εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις του, πετυχαίνοντας μάλιστα καθοριστικά γκολ που χαρίζουν νίκες και πολύτιμους βαθμούς στην ΑΕΛΚ.

Η πορεία προς την καταξίωση…

Manousos_Aiolikos_2006_2008Ο Γιώργος Μανούσος ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα, στην «ποδοσφαιρομάνα» του λεσβιακού μας ποδοσφαίρου, τον Παλλεσβιακό κάτω υπό το βλέμμα του Γιώργου Αμπελικιώτη. Γρήγορα πήρε γεύση από τις τοπικές κατηγορίες με τη Δάφη Μεσαγρού, υπό τις οδηγίες του πατέρα του, Γιάννη.

Στα 15 του χρόνια, κατάφερε να διακριθεί και να κερδίσει μία θέση στον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας των αδελφών Γονιδέλλη, που είχε καθιερωθεί στην τότε Δ' Εθνική, διαθέτοντας αρκετά ταλέντα, υποψήφια να μεταπηδήσουν αργότερα στον Αιολικό, ο οποίος επέστρεφε εν τω μεταξύ στα μεγάλα σαλόνια.

Με τον Ατρόμητο ο Μανούσος κατάφερε και έκανε αισθητή την παρουσία του, έχοντας γεμάτες χρονιές υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Παπαλόπουλου και σα φυσιολογική συνέπεια, ήρθε η κρούση από τον Αιολικό...

Ο μικρός Μανούσος στον Αιολικό της Γ' Εθνικής της εποχής Χατζηκομνηνού, κατάφερε και μεγάλωσε μέσα σε μία ημέρα και με μία και μόνο εμφάνισή του δικαιολόγησε το βαρύ όνομα που κουβαλούσε, ξυπνώντας στους αθηναίους ανταποκριτές του Τύπου τις μνήμες από τα έργα και τις ημέρες του πατέρα του, όταν αυτός φορούσε τη φανέλα τόσο του "ΑΙΟ", όσο και του Πανιωνίου.

Manousos_Aiolikos_PanileiakosΣτον αγώνα Κυπέλλου της σεζόν 2006-07 κόντρα στον Εργοτέλη, που τότε έπαιζε στην Α' Εθνική, ο Μανούσος μπήκε σαν αλλαγή και με δικό του ασύλληπτο γκολ με σουτ - «κεραυνό» από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το σκορ σε 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση... Στην Αθήνα η απορία που εξέφραζαν επιμόνως στη διάρκεια της ζωντανής ραδιοφωνικής μετάδοσης ήταν εύλογη. «Είναι ο Μανούσος, γιος του γνωστού Μανούσου;». Ε, εκείνος ήταν...

Το παιχνίδι αυτό, κατέταξε τον Γιώργο Μανούσο στους ποδοσφαιριστές που θα είχαν λαμπρό μέλλον στον Αιολικό, χωρίς πάντως να του έχει δώσει ακόμα την πρόσβαση στη βασική 11άδα τα χρόνια της Γ' Εθνικής.

Η χρονιά... μεταγραφής

AxarnaikosAiolikos1-2_Dionysatos_ManousosΕκείνος που έδωσε την πραγματική ευκαιρία στον Μανούσο να καθιερωθεί στον Αιολικό και να απασχολήσει ακολούθως την αγορά εκτός νησιού, ήταν ο Μιχάλης Γρηγορίου, χρίζοντάς τον βασικό και καλώντας τον να αντικαταστήσει έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή που είχε αποχωρήσει εκείνη την περίοδο από τον "Ταρλά". Τον Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Ο Μανούσος -στην αξέχαστη για τους φίλους του Αιολικού χρονιά του Μιχάλη Γρηγορίου- πέτυχε 12 γκολ, κέρδισε δικαιωματικά το προσωνύμιο «Γιώργαρος» και γρήγορα η κουβέντα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ξεκίνησε...

Εκείνο το καλοκαίρι, τα ρεπορτάζ από την Αθήνα τον έφερναν στο στόχαστρο του Πανιωνίου, φυσιολογικά λόγω της καριέρας του πατέρα του, του ΟΦΗ, αλλά και αρκετών ομάδων της τότε Β' Εθνικής.

Οι Κρητικοί ήταν τελικώς εκείνοι που πίστεψαν στο ταλέντο του μικρού και τον έριξαν στα βαθιά.

Η τριετία στην Κρήτη

manousos_karagounis_1Με τον Αιολικό που άφησε πίσω του να ασθμαίνει, φτάνοντας μέχρι και στην ντροπιαστική διάλυση του 2008, οι Λέσβιοι φίλαθλοι είχαν πια αποκούμπι τους τον «Γιώργαρο» που κάτω υπό τις οδηγίες αρχικά του Γιάννη Μαντζουράκη και μετέπειτα του Νίκου Αναστόπουλου, έπαιζε στη Super League κόντρα στον Παναθηναϊκό και όλους τους παραδοσιακά «μεγάλους» του ελληνικού μας ποδοσφαίρου.

Τον ΟΦΗ τον ακολούθησε και στη Β' Εθνική, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του Ηρακλείου. Τα οικονομικά προβλήματα των Κρητικών όμως, τον ανάγκασαν να αναζητήσει αλλού το επόμενο βήμα του. Με τη φανέλα του ΟΦΗ πάντως, πρόλαβε και μέτρησε 35 συμμετοχές σκοράροντας μάλιστα και 8 γκολ...

Κάπου εκεί έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού. Σε όσους του χρέωσαν "πισωγύρισμα" στην απόφασή του αυτή, ο Γιώργος Μανούσος απαντούσε πως «ήρθα, για να ανέβω επίπεδο μαζί με τη Λέσβο». Έτσι απλά....

Χρόνια πολλά «Γιώργαρε»!
Μαρίνος Ορφανός & Βαγγέλης Παπαντώνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey