Μιχαλάκης: "Δεν πρόκειται περί αντίληψης ιδιοκτησίας, αλλά περί δικαίου"

03/01/2013 - 17:40 Τελευταία τροποποίηση στις 03/01/2013 - 19:25

aelk_pap_mixalakis_1Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ κ. Νίκος Μιχαλάκης, τοποθετείται δημόσια μέσω προσωπικής του ανακοίνωσης στο "aelk.gr", για το περιστατικό με τον ίδιο πρωταγωνιστή στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης, όπου διεξάγονταν ποδοσφαιρικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό, μεταξύ της ομάδας των Σωμάτων Ασφαλείας και εκείνης του Συλλόγου των Παλαιμάχων Λέσβου.

"Χωρίς έκπληξη διαβάζω τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα που απευθύνονται στο πρόσωπό μου με απαξιωτικό τρόπο.

Είναι οι ίδιοι εμπαθείς και «λίγοι», διαχειριστές τοπικού site, οι οποίοι «ξαναχτύπησαν» όπως τότε με τη «Μιχαλάκεια... χούντα»  ή το «ανεκτίμητο» εκείνο δημοσίευμα, που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Οι συγκεκριμένοι θα τρέφονται πάντα με τα αποφάγια της Καλλονής.

Όλα αυτά τα αναφέρω όχι γιατί οι πληροφορίες των δημοσιευμάτων δεν είναι ακριβείς• μια χαρά τούς τα είπαν οι διάφοροι που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι και λειτουργοί του δημόσιου συμφέροντος. Αλλά ως εμπαθείς και λίγοι, ακόμη και αυτές τις ξεκάθαρες πληροφορίες τις έφεραν στα μέτρα τους. Φαίνεται πως βρίσκουν λόγο ύπαρξης μέσα από την ίντριγκα και ξεχνούν τα όσα κατά καιρούς έχει κάνει η ΠΑΕ και εγώ προσωπικά για τον Λεσβιακό αθλητισμό ενισχύοντας με αθλητικό υλικό πολλά σωματεία, ποδοσφαιρικά και μη, και υποστηρίζοντας οικονομικά και ηθικά αθλητές άλλων αθλημάτων.

Όλα αυτά τη στιγμή που ούτε η Δημοτική Αρχή ούτε κανείς άλλος φορέας καταφέρνει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις ομάδων και αθλητών για βοήθεια.

Με έκπληξη, ωστόσο, διάβασα την φερόμενη ως ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων Λέσβου η οποία καταφέρεται προς το πρόσωπό μου. Να διευκρινίσω επί τη ευκαιρία ότι γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει «ιστορία Λεσβιακού ποδοσφαίρου» και τιμώ όλους αυτούς που συμμετείχαν με θετικό τρόπο σε αυτή. Ευτυχώς όμως ήρθε η διάψευση του κ. Πιττού, προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων Λέσβου, η οποία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους εγείροντας παράλληλα πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που διακινούνται και συντάσσονται οι «ανακοινώσεις» και τι και ποιους εξυπηρετούν. Αυτά τα αφήνω ως τροφή προς σκέψη στον φίλαθλο Λεσβιακό λαό.

Για να μη δημιουργούνται λοιπόν εντυπώσεις αναφέρω τα εξής:

Από την ημέρα που ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στο Σύλλογο Παλαιμάχων Λέσβου και στη Μικτή ομάδα Αστυνομίας/Λιμενικού είχαμε ζητήσει προφορικώς από το ΝΠΔΔ να μη διεξαχθεί ο ανωτέρω αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Κι αυτό διότι σε συμφωνία με το συμβασιούχο γεωπόνο του Δήμου κ. Κουκούλα, ο οποίος είχε ενημερώσει τους κκ Αστυρακάκη και Κυπαρίσση, μετά τον αγώνα της ομάδας μας με τον Βύζαντα Μεγάρων το Στάδιο θα έκλεινε προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στον χλοοτάπητα, επί τη ευκαιρία της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω εορτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ο ίδιος ο κ. Κουκούλας μας ενημέρωσε, ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης θα ήταν ακατάλληλος για να φιλοξενηθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες και εμείς θα αναγκαζόμασταν να μετακομίσουμε σε έδρα των Αθηνών.

Προς το σκοπό αυτό και καθώς το αρμόδιο νομικό πρόσωπο αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα για την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο κ. Κουκούλας μάς έφερε μια λίστα με υλικά τα οποία έπρεπε άμεσα να του προμηθεύσουμε ώστε να εκμεταλλευτεί το αγωνιστικό κενό των ημερών και να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να μην καταστραφεί ολοσχερώς ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Γι'αυτό το λόγο ζητήσαμε και την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής αυτού του αγώνα.

Δυστυχώς αυτό δε συνέβη λόγω της εμμονής και της επιθυμίας για προσωπική προβολή των αρμόδιων του Δήμου κόντρα στο αυτονόητο και στο λογικό.

Μάλιστα πρώην συνεργάτης της ομάδας μας και μέλος των ομάδων Αστυνομίας/Λιμενικού επισκέφτηκε το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης στις 28/12 και μίλησε με τον κ. Κουκούλα ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να γίνει ο αγώνας αυτός στο εν λόγω γήπεδο. Παράλληλα συνομίλησε και με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας μας κ. Λουκά Καραδήμο τον οποίον διαβεβαίωσε ότι θα το μεταφέρει αρμοδίως διαπιστώνοντας κι εκείνος το μέγεθος του προβλήματος. Μάλιστα, κατά το διάστημα που βρισκόταν στην ΠΑΕ, ήταν εκείνος ο οποίος μεριμνούσε γι'αυτά τα ζητήματα.

Το πρωί του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου, ο κ. Κουκούλας μας διαβεβαίωσε ότι το γήπεδο θα είναι κλειστό διότι η βροχή της προηγούμενης νύχτας θα προξενούσε, σε περίπτωση που διεξαγόταν ο αγώνας, μεγαλύτερη ζημιά απ'ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Προς έκπληξή μου όμως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα ότι ο αγώνας είχε αρχίσει χωρίς επίσημους διαιτητές, χωρίς γραμμές και χωρίς την παρουσία επισήμων και κόσμου. Αμέσως πήγα στο γήπεδο και δεν έκανα τίποτε άλλο από το να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου στον υπεύθυνο της ομάδας της Αστυνομίας λέγοντάς του ότι «δε σέβεται κανείς τον ιδρώτα μου και τα χρήματα που έχω ξοδέψει σε ένα Δημοτικό Στάδιο» τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την απουσία στήριξης από τη Δημοτική Αρχή του νησιού.

Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι δε γνώριζε τίποτα και κανείς δεν τον ενημέρωσε σχετικά, πράγμα που δεν αληθεύει διότι η ΠΑΕ είχε ενημερώσει προφορικώς εκτός του κ. Κουκούλα και τους κκ Αστυρακάκη και Κυπαρίσση.

Διερωτώμαι ποιο είναι το μεμπτό που έχω κάνει στην προκειμένη περίπτωση. Είναι μεμπτό ότι έχω αναλάβει όλα τα έξοδα συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης; Ήταν μεμπτό τότε που είχα αναλάβει τα έξοδα του Σταδίου της Καλλονής και με κατηγορούσαν με καθοδηγούμενα δημοσιεύματα για παράνομες οικοδομικές εργασίες ενώ φτιάχναμε τον αγωνιστικό χώρο και από τότε που το αφήσαμε έχει εγκαταλειφθεί; Μάλιστα αυτό έχει επισημανθεί από όλους τους αρμόδιους. Είναι μεμπτό που θέλω να προστατεύσω την προσπάθεια, τον κόπο μου και τα τεράστια έξοδα που καταβάλλω εν γνώσει μου, θέλοντας να προσφέρω ό,τι καλύτερο για τον αθλητισμό στο τόπο μου και το κάνω μόνος μου μη έχοντας καμία στήριξη από τη Δημοτική Αρχή, τους τοπικούς άρχοντες ούτε από κανέναν άλλο φορέα;

Όταν θες να προστατεύσεις κάτι δεν κοιτάς τους τύπους, δεν σε ενδιαφέρει να είσαι ευγενικός.

Δεν πρόκειται, κύριοι, για αντίληψη περί ιδιοκτησίας, πρόκειται για κοινή αντίληψη περί δικαίου!

Νικόλαος Μιχαλάκης".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey