Υπόσχεση Πολιτείας για τον "Ταρλά" [vid]

12/06/2013 - 10:48 Τελευταία τροποποίηση στις 12/06/2013 - 11:32

Ioannidis_Tarlas2Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, επιθεωρώντας το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η ΑΕΛΚ στη Super League.

Ο κ. Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, τον βουλευτή Παύλο Βογιατζή, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, την Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη και τον Πρόεδρο της ΑΕΛΚ Νίκο Μιχαλάκη, έκανε επιτόπια θεώρηση του Σταδίου, ενημερώθηκε για το πλάνο των απαιτούμενων εργασιών και υποσχέθηκε πως θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ώστε ο "Ταρλάς" να είναι έτοιμος στην ώρα του.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, του είχαν μεταφέρει μια τελείως αντίθετη εικόνα σχετικά με την κατάσταση του γηπέδου, χαρακτηρίζοντας το "πολύ καλό", που εύκολα μπορεί να γίνει με τις απαραίτητες παρεμβάσεις ένα πλήρως λειτουργικό Στάδιο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες της Super League.

Τόσο ο κ. Ιωαννίδης, όσο και ο κ. Αθανασίου μετέφεραν για μια ακόμη φορά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ώστε να χρηματοδοτηθούν τα έργα εξ' ολοκλήρου από το αρμόδιο Υπουργείο για τον "Ταρλά", ανακουφίζοντας Δήμο, Περιφέρεια και ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που αγωνιούσαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Την αγωνία τους αυτή, να είναι όλα έτοιμα στις 17 Αυγούστου, φαίνεται πως συμμερίστηκε ο πολιτικός μηχανικός Φώτης Παναγόπουλος, που είχε συντάξει -κατ' εντολή της καλλονιάτικης ΠΑΕ- ειδικό τοπογραφικό για τη στέγαση των αποδυτηρίων, ομάδων και διαιτητών, καλύπτοντας έτσι την ανυπαρξία επιχειρημάτων από πλευράς του Δήμου Λέσβου, στην πρότασή του για κατασκευή αποδυτήριων χώρων κάτω από την κεντρική εξέδρα, την οποία απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Έχοντας ενημερωθεί ο κ. Ιωαννίδης για τους χώρους του πρώην αθλητικού γυμνασίου, ζήτησε να αξιοποιηθούν ως αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών, καθώς και να δημιουργηθούν εκεί ιατρείο, αίθουσα Τύπου και ντόπινγκ κοντρόλ. Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Βουνάτσος και Αστυρακάκης εξήγησαν στον κ. Ιωαννίδη, πως οι συγκεκριμένοι χώροι δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, αλλά του Υπουργείου Παιδείας.

Κάπου εκεί, παρενέβη ο κ. Παναγόπουλος και βοήθησε με την προεργασία του να ξεπεραστούν οι όποιες "αντιρρήσεις", ώστε να καταλήξει η σύσκεψη σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε μάλιστα τους χώρους αυτούς και έδειξε ενθουσιασμένος, χαρακτηρίζοντας τους ιδανικούς, αφού θα μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση ομάδες και διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο. Την αντίθεσή του ως προς τους αντίστοιχους χώρους κάτω από την κεντρική εξέδρα ενίσχυσε και μια σύντομη βόλτα του, που ήταν αρκετή για να πειστεί ως προς την ακαταλληλότητα τους.

Ioannidis_Athanasiou_Astyrakakis_Tarlas1Αναφορικά με τις επιπρόσθετες θέσεις καθήμενων φιλάθλων, ο κ. Ιωαννίδης διευκρίνισε ρητώς ότι πρόθεσή του είναι να μην καταστραφεί ο στίβος, επομένως διέγραψε... μονοκοντυλιά την πιθανότητα κατασκευής κερκίδας απέναντι από την ήδη υπάρχουσα. Αντιπρότεινε δε, λυόμενη εξέδρα 420 θέσεων, που θα τοποθετηθεί στο "πέταλο" από τη μεριά που βρίσκεται το ρολόι και τα σημερινά αποδυτήρια του Σταδίου. Παράλληλα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως θα ξεκινήσουν εργασίες ανακατασκευής και του χλοοτάπητα, μόνο ως προς την επανασπορά του χόρτου, αφού τα στραγγιστικά έργα είναι σε καλή κατάσταση.

Όσο για το σκέπαστρο, αυτό θα καλύπτει μόλις 50 μέτρα (περίπου το 1/3 της εξέδρας), ενώ επίσης θα ενισχυθεί ο φωτισμός στους προβολείς.

Σχετικά με τα δημοσιογραφικά θεωρεία, όπως αναφέρθηκε, θα προστεθούν κάποια για τα τηλεοπτικά συνεργεία, ενώ οι αθλητικογράφοι των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων πιθανότατα θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο πάνω στην εξέδρα, όπου θα κατασκευαστούν ειδικοί πάγκοι εργασίας, με την απαραίτητη τεχνική υποδομή.

{youtube}RWM0dJP0uO8{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey