Γιακαλής: "Στον Ταρλά κόντρα στον Ατρόμητο" [vid]

24/07/2013 - 15:23 Τελευταία τροποποίηση στις 24/07/2013 - 21:06

giakalisΔιεξοδική ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης και των ενεργειών που απαιτούνται να γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στα τοπικά μέσα.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ΑΕΛΚ, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο γήπεδο της Μυτιλήνης περί τα τέλη του Σεπτέμβρη, με αρχές Οκτώβρη, εκτιμώντας πως ο πρώτος εντός έδρας αγώνας που θα διεξαχθεί κανονικά στον «Ταρλά» θα είναι αυτός κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών.

Χωρίς περιστροφές ο κ. Γιακαλής παραδέχθηκε πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, αποδεχόμενος το χαρακτηρισμό που του έχει αποδοθεί ως «επιχείρηση υψηλού ρίσκου», εξηγώντας ωστόσο πως «αν δεν ρισκάρεις στη ζωή, δεν μπορείς να περιμένεις και αποτελέσματα». Στο ίδιο πλαίσιο ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε πως έχει χαθεί σημαντικό χρονικό διάστημα χωρίς την ευθύνη της Περιφέρειας, (σ.σ. συγκεκριμένα 50 ημέρες) από τότε που επισκέφτηκαν ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, εκφράζοντας ωστόσο την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών από τη στιγμή που ανέλαβε η Περιφέρεια την υλοποίηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης -για μία ακόμα φορά- ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης επί του θέματος, υποστηρίζοντας πως απαιτείται πνεύμα συνεργασίας και ομοψυχίας από όλους για να έρθει εις πέρας η αποστολή.

Εξηγώντας τους λόγους που ανέλαβε την ευθύνη για την αποπεράτωση του έργου παρά το ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας η υλοποίησή του, ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε την αδιέξοδη κατάσταση που προέκυψε στις αρχές του Ιουλίου στη διάρκεια της σχετικής σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατά την οποία προέκυψε η λύση της ανάληψης του έργου από την Περιφέρεια. Χαρακτηριστικά επί τούτου δήλωσε «προτιμώ να πάρω το ρίσκο να φέρω εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα, παρά να αποφύγω την ευθύνη για να μην ρισκάρω να χαλάσει το προφίλ μου».

Στην πληρέστατη ανάλυσή του για το θέμα του γηπέδου, ο κ. Γιακαλής προχώρησε και σε μία μακρά αναδρομή του από τότε που προέκυψε ως ζήτημα, ενώ παράλληλα μίλησε για τις μέχρι στιγμής ενέργειες της Περιφέρειας για την εκκίνηση των εργασιών. 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Γιακαλή, η Περιφέρεια έχει καταθέσει το Τεχνικό Δελτίο του έργου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει αποστείλει τη σύμβαση του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένοντας εντός ολίγων ημερών την έγκρισή του και  το σημαντικότερο όλων, έχει λάβει έκθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την ασφαλή στατικότητα των κερκίδων, εξέλιξη που φαίνεται ότι παρακάμπτει ουσιαστικά την δυσκολία που προέκυψε από την περίφημη μελέτη Σπυράκου.

Στα σημαντικά καταγράφεται και η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που εξασφαλίστηκε από το Δήμο Λέσβου για τη δυνατότητα παρέμβασης στον «Ταρλά», μία τροποποίηση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των ενστάσεων.

Όπως γίνεται αντιληπτό μετά και από την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, αυτό που προβληματίζει περισσότερο στην όλη υπόθεση είναι το γραφειοκρατικό σκέλος και όχι το κατασκευαστικό, που πεποίθηση και του κ. Γιακαλή είναι πως θα είναι το πιο εύκολο κομμάτι.

Στην ουσία τώρα, από τη συνέντευξη τύπου αυτή,  για πρώτη φορά αποτυπώθηκε μία εικόνα της πορείας του «γηπεδικού» αλλά και εκτίμηση από αρμόδια χείλη για το πότε δύνανται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και δικαίως προκαλεί μία αισιοδοξία και στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ που είναι και η άμεσα ενδιαφερόμενη.

{youtube}9ngD0dHhiUk{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey