Κράτησε το καλό για το τέλος!

27/07/2013 - 18:57 Τελευταία τροποποίηση στις 27/07/2013 - 21:06

AELK_Bologna_1-0_KripintirisΜεγάλη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση σημείωσε η ΑΕΛΚ, στο τελευταίο της φιλικό επί ιταλικού εδάφους κατά το βασικό της στάδιο προετοιμασίας.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη επικράτησε με 0-1 της Μπολόνια, στο γήπεδο του Αντάλο, πιάνοντας κατά διαστήματα σπουδαία απόδοση, που έφερε χαμόγελα στο τεχνικό τιμ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Βραζιλιάνος Λεοζίνιο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 30ο λεπτό, έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Γιώργου Μανούσου και καθαρή ανατροπή του μέσα στην περιοχή.

Η ΑΕΛΚ παρατάχθηκε με τον Σιδεράκη κάτω από τα δοκάρια, τον Χωριανόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ποντάνι στο αριστερό, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κριπιντήρη και Αναστασιάδη, αμυντικούς χαφ τους Φαρία και Μαρσέλο, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Λεοζίνιο και προωθημένη τριπλέτα τους Μανούσο, Γκαρσία και Καζάκη.

Οι Καλλονιάτες ξεκίνησαν ορεξάτοι το παιχνίδι, πήραν εξαρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν σε διαδοχικές περιπτώσεις την εστία της Μπολόνια στα πρώτα 20 λεπτά. Οι "Ροσομπλού" ισορρόπησαν, ωστόσο έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Μανούσου, κερδήθηκε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λεοζίνιο. Αμέσως μετά η ΑΕΛΚ είχε και δοκάρι με τον Βλάση Καζάκη. Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της ομάδας της Καλλονής είναι ότι η Μπολόνια έκανε την πρώτη της απειλητική επίσκεψη στα καρέ του Σιδεράκη, στο 44ο λεπτό...

Ο "Ρουμάνος" δεν έκανε αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης και η ΑΕΛΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, ο οποίος χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές 11άδες, με επιπρόσθετες αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η 11άδα της ΑΕΛΚ άρχισε να αλλάζει αισθητά, με τον τεχνικό των Καλλονιατών να περνά διαδοχικά στο ματς τους Σιλιγαρδάκη, Γάλα, Λεάντρο, Μπουρού, Λαμπρόπουλο, Ντος Σάντος, Γιουκαρή και Βαλιό.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Μπολόνια ανέβασε την απόδοσή της και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία της ΑΕΛΚ, ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Ματζουράκη ήταν σοβαρή και απομάκρυνε κάθε κίνδυνο, κρατώντας μέχρι τέλους το 0-1, που χάρισε και τη νίκη στους Καλλονιάτες απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο.

Συνθέσεις

BOLOGNA: Curci (46' Stojanovic, 68' Agliardi), Garics (46' Crespo), Antonsson (46' Krhin, 80' Palomeque), Natali (46' Ferrari), Morleo (46' Abero), Della Rocca (46' Pazienza), Krhin (46' Casarini), Kone (46' Moscardelli), Taider (46' Riverola), Christodoulopoulos (46' Pulzetti), Bianchi (46' Veratti)

ΑΕΛΚ: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (78' Ντος Σάντος), Ποντάνι (68' Λεάντρο), Κριπιντήρης (80' Βαλιός), Αναστασιάδης (70' Λαμπρόπουλος), Φαρία (64' Σιλιγαρδάκης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο (78' Γιουκαρής), Μανούσος (64' Γάλας), Γκαρσία, Καζάκης (68' Μπουρούς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey