Έκανε την Τούμπα... άνω-κάτω!

10/08/2013 - 22:00 Τελευταία τροποποίηση στις 10/08/2013 - 22:43

AELK_2013-14_ToumpaΣτο πιο δυνατό τεστ της προετοιμασίας της και σε μία ιστορική αναμέτρηση για την ίδια έστω και σε φιλικό επίπεδο, η Καλλονή πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε μία βαριά ήττα μέσα στην Τούμπα.

Η Καλλονή πήρε μία πρώτη γεύση Super League και παράλληλα έδωσε και η ίδια μία πρώτη... γεύση στους αντιπάλους τους στο νέο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας ομολογουμένως να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της.

Το χειροκρότημα άλλωστε του κόσμου του ΠΑΟΚ στην ομάδα της Καλλονής ήταν χαρακτηριστικό. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Γιώργος Μανούσος που σκόραρε δις, σε μία βραδιά που θα τη θυμούνται για χρόνια τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλαθλοι της Λέσβου.

Στα καθαρά αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, λόγω του ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες αγωνιζόταν στα προκριματικά του Champions League και το κυρίως ενδιαφέρον των φίλων του εστιάστηκε στο ντεμπούτο του Μίροσλαβ Στοχ. Η Καλλονή όμως δεν έδειξε καμία διάθεση να συμμετέχει σε κάποιου είδους φιέστα του "δικεφάλου του βορρά", στήνοντας από νωρίς τη δική της!

Αφού ξεπέρασε το μούδιασμα των πρώτων λεπτών, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή της και παίζοντας πολύ καλά την κόντρα επίθεση, βγήκε με αξιώσεις μπροστά με βασικούς συντελεστές τους Καζάκη και Μανούσο. Ο Μανούσος στο 32' με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια από τα δεξιά, συνέκλινε προς το κέντρο και με έναν αριστερό κεραυνό, έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Γλύκου! Ο Μυτιληνιός επιθετικός μάλιστα καταχειροκροτήθηκε για το γκολ που πέτυχε από τους φίλους των γηπεδούχων, αλλά λίγο αργότερα γνώρισε... αποθέωση όταν με έναν κεραυνό λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, κρέμασε το Γλύκο για το 0-2!

Στην επανάληψη η Καλλονή κρατώντας κοντά τις γραμμές της και καταφέρνοντας να εκμηδενίσει τους κινδύνους για την εστία της, έφτασε στο 0-3 στο 47', όταν ο Λεοζίνιο πέτυχε ένα ακόμη πανέμορφο γκολ στην αντεπίθεση! Αφού έμεινε όρθιος στο σπριντάρισμα κόντα στο αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, νίκησε με το δεξί από το ύψος της περιοχής τον Γλύκο για τρίτη φορά.

Η είσοδος του Στοχ στο παιχνίδι, έδωσε νέα πνοή στον βαριεστημένο ΠΑΟΚ που έκανε έξαλλο με την απόδοσή του τον προπονητή του Χουμπ Στέφενς. Μάλιστα ο Σλοβάκος αστέρας, με φοβερό βολέ έξω από την περιοχή, μείωσε στο 56' σε 1-3. Ο ρυθμός του παιχνιδιού από το 70' και μετά έπεσε και το παιχνίδι έγινε αδικαιολόγητα σκληρό από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Η Καλλονή πήρε λοιπόν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο τελευταίο της φιλικό πριν την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, άφησε υποσχέσεις και προσέφερε χαρά στους διψασμένους για διακρίσεις φίλους της ομάδας. Βέβαια από την εμφάνιση και κυρίως από το αποτέλεσμα, ο Γιάννης Ματζουράκης θα ξεκινήσει από αύριο την απαραίτητη... προσγείωση για να μην αποπροσανατολιστεί κανείς από την πραγματικότητα για τη δύσκολη σαιζόν που έρχεται.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (46' Τζανδάρης), Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26' λ.τ. Γιάννου), Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης (46' Στοχ), Νέτσιντ

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ (46' Σιδεράκης), Χωριανόπουλος (80' Γιουκαρής), Αναστασιάδης (89' Βάλιος), Λεάντρο (80' Έγκον), Μαρσέλο (89' Βλαστέλης), Ποντάνι (89' Λαμπρόπουλος), Φαρία (80' Γκάσιτς), Μανούσος (75' Ντος Σάντος), Λεοζίνιο, Γκαρσία (80' Σιλιγαρδάκης), Καζάκης (67' Γάλας)

(Φωτό: aelk.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey