Γιακαλής: "Ίσως με τον ΠΑΟ στη Μυτιλήνη"

20/09/2013 - 14:53

Giakalis_Tarlas13Φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική συχνότητα του Sentra FM 103.3 ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, το πρωί, μιλώντας για το "καυτό" ζήτημα του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης και της ανακατασκευής του.

Αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στο ιστορικό όσων έχουν προηγηθεί από την 26η Μαΐου -όταν και κατέκτησε την άνοδο στη Super League η ΑΕΛΚ- μέχρι σήμερα-, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως αν και δεν είχε αρμοδιότητα, ζήτησε να "τρέξουν" εγκαίρως οι διαδικασίες.

«Πενήντα μέρες μετά την άνοδο της ΑΕΛΚ, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ του Δήμου Λέσβου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έιχε έρθει και ο Υπουργός Αθλητισμού -τότε- ο Ιωαννίδης μαζί με τον κ. Αθανασίου, Υπουργό Δικαιοσύνης σήμερα, και είπαν ότι θα στηριχθεί ο Δήμος προκειμένου να γίνει το γήπεδο της Μυτιλήνης και να μπορεί να παίξει η ομάδα στο νησί. Κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο, μου ζήτησαν να πάω σε μια σύσκεψη γιατί είχε κολλήσει το θέμα, ανταποκρίθηκ, έτρεξα το θέμα, ετοίμασα μελέτες, πήγα στη Γ.Γ.Α. και εδώ πρέπει να πω ότι οι υπάλληλοι του τεχνικού τομέα με βοήθησαν όλοι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκαν οι μελέτες».

Σχετικά με τις μελέτες επεσήμανε πως «ο τρόπος που έγιναν αυτές ήταν συγκεκριμένος και πληρώθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αφού έγινε αποδεκτή η δωρεά της στο Δήμο. Ωστόσο αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τον Δήμο, είναι μεγάλη η γραφειοκρατία και πρέπει να ελεγχθεί επίσης το στέγαστρο και ο ηλεκτροφωτισμός."

Αναφορικά με την εκταμίεσυη των χρημάτων: «Περιμένουμε τη χρηματοδότηση. Υπάρχει μεγάλη συμβολή από τον κ.Αθανασίου, που φρόντισε να βοηθήσει στο να βρεθούν τα χρήματα. Είναι 1.350.000€ και άλλες 200.000€ από το Δήμο. Πρέπει να γίνουν απαραίτητα χώροι υγιεινής, ο χλοοτάπητας, τα καθίσματα, το στέγαστρο, ο φωτισμός και επιπλέον κερκίδες. Από την στιγμή που ο Δήμος θα τις ελέγξει και θα τις παραδώσει και θα δοθούν τα χρήματα θα γίνουν διαδικασίες εξπρές. Πρέπει τα χρήματα να βγουν από την Γενική Γραμματεία και πρέπει ο Δήμος να παραδώσει στην Περιφέρεια τις τεχνικές μελέτες. Θα το σπρώξω πολύ το θέμα, οι δυο μήνες πήγαν χαμένοι, είναι γεγονός αυτό όμως υπήρχαν προβλήματα».

Σχετικά με τα όσα ακούγονται κατά καιρούς για έριδες μεταξύ των Λέσβιων στο θέμα το γηπέδου: «Είναι ένα θέμα που ενώνει όλους τους Μυτιληνιούς και δεν πρέπει να τους χωρίζει».

Giakalis_Athanasiou_OAKA1Για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών: «Από τη στιγμή που θα κάνουμε την προκήρυξη του έργου και μπει ο εργολάβος μέσα, υπάρχουν τμήματα που μπορούν να γίνουν από 40 μέχρι 50 μέρες. Θα υπάρχει μια κάποια καθυστέρηση στο φωτισμό, γιατί θα έρθουν από το εξωτερικό κάποια πράγματα».

Σε ότι αφορά τι χρειάζεατι να γίνει για να ολοκληρωθεί το έργο: «Πρέπει κάποιοι να υπερβάλλουν, να τρέξουν, να ξενυχτήσουν και να αφιερώσουν ένα Σαββατοκύριακο. Εγώ διαβεβαιώνω ότι από τη στιγμή που έρθουν τα χαρτιά στα χέρια μου, θα γίνουν όλα σε χρόνο ρεκόρ. Για να γίνουν όλα αυτά επισκέφτηκα γήπεδα, έκανα πράγματα υπήρχαν διαφορά προβλήματα. Χωρίς καμία δέσμευση αν τα δώσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και έρθουν στα χεριά της Περιφερείας, πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (8/12) μπορεί να γίνει στη Μυτιλήνη. Άμα τελειώσει με το καλό αυτό το έργο, τότε θα μιλήσω περαιτέρω. Έχω φτιάσει στα όρια μου. Βλέπετε τι προβολή έχει το νησί με αυτή την ομάδα. Είναι κρίμα...»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey